Ga naar inhoud

tco679

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

tco679's prestaties

  1. Ik lees hier vele problemen in verband met het Ecops Ransomware. Gisteren werd door mij een test gedaan met : Microsoft Standalone System Sweeper Dit werkte perfect om de ransomware te verwijderen. Het enige wat je moet doen is een bootable usb stick maken en daarvoor heb je een computer nodig die verbonden is met het internet. Ik heb de stappen beschreven in volgend document: http://fgo25.be/ecops/Ecops_Ransomware.pdf ;-)
  2. Andere mogelijkheid: Verwijderen van Ecops ransomware Fiche over het herstellen van een computer met Microsoft Standalone System Sweeper Benodigdheden: - Computer verbonden met het internet - USB drive Op de website : Microsoft Standalone System Sweeper Beta | Microsoft Connect is er de mogelijkheid gratis software te downloaden, Microsoft Standalone System Sweeper genaamd. Deze software is bedoeld om een USB drive te maken om te besmette computer via deze USB drive op te starten. De software zal dan de computer scannen op virussen en malware. Stappen: - Download de juiste versie van de software (32 bit of 64 bit) op Microsoft Standalone System Sweeper Beta | Microsoft Connect - Voer vervolgens de software uit. Klik op Next. - Steek vervolgens een USB drive in je computer. Let op dat er geen gegevens op deze USB drive staan want deze wordt geformatteerd. Let wel, deze procedure dient om een geïnfecteerde computer te herstellen. De software is geen vervangend antivirus programma. - U hebt de keuze om verschillende media te beschrijven. Wij opteren hier voor een USB drive, de 2de keuze in het scherm. Klik op Next - U krijgt een melding dat de USB drive wordt geformatteerd, dus wees zeker dat er geen bestanden opstaan die je later nog nodig hebt. Klik op Next. De bootable USB drive wordt nu aangemaakt. Wanneer stap 4 bereikt is, heb je een bootable USB drive aangemaakt. Dwz dat je hiermee je computer kan opstarten. Let wel dat je computer zo ingesteld staat dat hij wanneer hij opstart, eerst gaat kijken naar de USB drives. Hiervoor dien je je BIOS aan te passen. Wanneer je hiermee niet vertrouwd bent, kan je best hulp inroepen. Als de bios juist is ingesteld, en de USB drive steekt in, zal de computer opstarten vanaf de USB drive. De computer zal dan gescand worden Wanneer de scan is voltooid, werkt de computer terug normaal.
  3. Een andere oplossing is een bootable usb stick te maken met Microsoft Standalone System Sweeper Beta | Microsoft Connect De test werd door mij uitgevoerd en werkt prima.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.