Ga naar inhoud

menneke

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door menneke

  1. Hallo, Bedankt voor de constructieve reacties. Ik heb spijtig genoeg geen van de bovenstaande procedures kunnen proberen/testen doordat het probleem ondertussen opgelost geraakt was. Beschrijving van het probleem: Het scherm van je computer wordt overgenomen door een scherm met daarop het logo van sabam, en de boodschap dat je illegaal gedowloade muziek op je pc hebt staan en dat daarom je PC geblokkeerd is. Je moet zogezegd 100€ betalen via een paysafe card als boete om je pc te kunnen vrijgeven. Als je ergens op probeert te klikken gebeurt er niks. Als je ctrl+alt+del doet kom je nog in het windows anlogscherm, maar als je daar de taskmanager probeert te starten kom je terug op het sabam-scherm. Ook als je in safe mode opstart en dezelfde windows user opent, krijg je hetzelfde probleem, zelfs in safe mode zonder networking. Oplossing: Bij het opstarten F8 indrukken, opstarten in safe mode met networking, maar in het login scherm een andere windows user openen. vanop die andere user had ik het probleem niet. Ik heb dan Malwarebytes gedownload en geïnstalleerd (je kan gratis een trial versie krijgen). Na een quick scan was het probleem gevonden en verwijderd. Opmerking: de tweede user account in windows was in mijn geval de user account van de support organisatie van het bedrijf waarvoor ik werk. Ik weet dus niet of je een tweede user kan creëren in safe mode en dan daarmee inloggen zonder dat je het probleem hebt. Veel succes, en vooral NIET BETALEN!
  2. Hallo, Bedankt voor de constructieve reacties. Ik heb spijtig genoeg geen van de bovenstaande procedures kunnen proberen/testen doordat het probleem ondertussen opgelost geraakt was. Beschrijving van het probleem: Het scherm van je computer wordt overgenomen door een scherm met daarop het logo van sabam, en de boodschap dat je illegaal gedowloade muziek op je pc hebt staan en dat daarom je PC geblokkeerd is. Je moet zogezegd 100€ betalen via een paysafe card als boete om je pc te kunnen vrijgeven. Als je ergens op probeert te klikken gebeurt er niks. Als je ctrl+alt+del doet kom je nog in het windows anlogscherm, maar als je daar de taskmanager probeert te starten kom je terug op het sabam-scherm. Ook als je in safe mode opstart en dezelfde windows user opent, krijg je hetzelfde probleem, zelfs in safe mode zonder networking. Oplossing: Bij het opstarten F8 indrukken, opstarten in safe mode met networking, maar in het login scherm een andere windows user openen. vanop die andere user had ik het probleem niet. Ik heb dan Malwarebytes gedownload en geïnstalleerd (je kan gratis een trial versie krijgen). Na een quick scan was het probleem gevonden en verwijderd. Opmerking: de tweede user account in windows was in mijn geval de user account van de support organisatie van het bedrijf waarvoor ik werk. Ik weet dus niet of je een tweede user kan creëren in safe mode en dan daarmee inloggen zonder dat je het probleem hebt. Veel succes, en vooral NIET BETALEN!
  3. Cindy, ik zit met hetzelfde probleem. al een oplossing gevonden?
  4. Cindy, ik zit met hetzelfde probleem. al een oplossing gevonden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.