Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

MBeentjes

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over MBeentjes

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 18-09-1995

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7 Home Premium & Ubuntu 12.10 Precise Pangolin
 • Monitor
  LG W2261
 • Moederbord
  MEDIONPC MS-7653
 • Processor
  Intel Pentium E5700 @ 3000MHz
 • Geheugen
  3072 MB DDR3 RAM
 • Grafische Kaart
  ATI Radeon HD 5570
 • Harde Schijf
  Hitachi HDS721010CLA332 1TB
 1. VorderingsBalkGenerator Met VBG maak je mooie simpele vorderingsbalken voor in je onderschrift op fora. Dit script is van origine een eindopdracht geweest van school, ik heb dit uitgebreid tot een script dat werkt met de GD-library voor het maken van een PNG bestand. Mogelijkheden - Vorderingsbalk maken voor op fora Benodigdheden - Server met PHP Plannen - Accountsysteem waar je vanuit één plek je laadbalken kan beheren. Verwacht: Eerste versie rond 14 juni.
 2. Op dit moment werk ik in de supermarkt. Als je een beetje sociaal bent en makkelijk met onbekenden kunt praten, is het een aanrader!
 3. Het probleem is opgelost nadat ik een Installatie CD van WinXP had gevonden in mijn la. Vanuit daar kon ik in een promp de code chkdsk en daarmee is het probleem opgelost. Ook ben ik geen data verloren. Bedankt voor alle zeer nuttige informatie!
 4. Dit heb ik net gedaan, de kabels van/naar HDD en moederbord lijken allemaal in orde. Ik heb er een nieuwe SATA kabel ingedaan omdat ik die toch meehad. Helaas heb ik nog steeds dezelfde STOP code in het BSOD.
 5. Dat het probleem ergens anders lag, las ik net. Maar ik ga in ieder geval gewoon opzoeken hoe ik een voeding doormeet.
 6. Oké, super. Dan ga ik daar naar kijken. In ieder geval heb ik nu geleerd dat je aan je STOP code dus kan terugvinden waar je fout zit. Maar een chkdsk ga ik daarna ook even uitvoeren. Na even gegoogled te hebben, zag ik dat ze gewoon op de site van Microsoft te vinden zijn. ( de foutcodes)
 7. STOP: 0x000000ED (0x84F19C98, 0x0000006, 0x00000000, 0x00000000)
 8. Hoi, N.a.v. mijn vorige topic in een ander board, heb ik nieuwe vraag. Ik moet misschien een voeding van een PC testen, maar ik hoorde dat ik door moet meten. Doe ik dit gewoon via een multimeter of is er een speciaal meetapparaat voor? Alvast bedankt.
 9. Ik heb via de geavanceerde opstartoptie ingesteld dat de computer niet opnieuw opgestart wordt bij een fatale fout, na een herstart bleek er inderdaad een blauw scherm te zijn. Hierna ben ik even langs een computerwinkel gegaan om even te vragen of zijn iets wisten. Daar kreeg ik te horen dat ik een memtest en checkdisk moet uitvoeren. Daaruit kan ik concluderen of het een softwarematige of hardwarematige fout is. Alleen dat begrijp ik niet helemaal, kan iemand daar wat over uitleggen? De voeding moet in ieder geval doorgemeten worden als ik die wil testen. Ik hoorde dat Checkdisk in DOS (Recovery modus als prompt) moet uitvoeren. Dus dan zou ik het schijfje moeten zoeken waar XP op staat. Als ik die niet vind, ga ik denk proberen de harde schijf in mijn eigen systeem te steken en de data terug proberen te krijgen zodat ik een back up kan maken. Een memtest moet ik nog uitvoeren, de vorige was een mislukte brandpoging.
 10. Die functie zit toch ook in het BIOS? Ik ben net terug, was van plan memtest te doen maar de CD werkte niet mee. Maar als het een defecte voeding zou zijn, waarom zou de computer dan wel op kunnen starten? Waarschijnlijk kan ik morgen nog eens langs om wat uit te proberen. Bedankt voor de informatie. EDIT: ik ga morgen even een nieuw bankje RAM (1GB) installeren. Kijken wat dat doet.
 11. Oké, dat ga ik zo even doen. Als ik foutmeldingen krijg, betekent dat dan dat ik gewoon een nieuw RAM bankje moet halen?
 12. Nee, ook veilige modus geeft hetzelfde. Ik heb zelf wat onderzoek gedaan en het schijnt aan het geheugen te liggen. Ik hoorde van iemand dat ik dan een 'memtest' moet doen om dat te controleren. Maar mijn vraag, moet ik dat in BIOS doen? Zo ja, hoe kom ik in BIOS?
 13. Hoi, Mijn opa zat met een probleem. Ik ben meteen langs gegaan. De PC is een jaar of vijf oud. Draait WinXP, SP is onbekend. Wanneer ik de computer opstart, werkt alles tot het laadscherm. Daar blijft hij hangen en herstart de computer weer opnieuw. Dit herhaalt hij elke keer als ik de computer doet. Ook als ik de voeding uitdoe en meerdere malen op de aanknop druk om echt alle spanning van het systeem te halen, doet hij niet. Ik heb de PC nog niet opengemaakt, daar had ik geen tijd voor. Heeft er iemand een idee wat een mogelijk probleem zou kunnen zijn? Alvast bedankt, Martin.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.