Ga naar inhoud

Arnocl

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Arnocl

  • Verjaardag 08-05-1985

Arnocl's prestaties

  1. Yup, heb ik ook gedaan, blijft hem niet herkennen. Heb het opgegeven en hem teruggestuurd, krijg normaal een nieuwe, heb gekozen voor de 7600GT, betere specs heb ik gelezen (en DX10 heb ik toch niet nodig).
  2. De nieuwe voeding is geinstalleerd, multimeter toont constant mooie 12V spanning, dat probleem al opgelost. Alleen, de grafische kaart blijft dienst weigeren. De enige manier om iets op mijn scherm te krijgen is door de monitor met de onboard grafische kaart te verbinden, de outputs van de Nvidia geven niets door. Wel kan ik nu mijn computer opstarten met de kaart er in, wat vroeger niet lukte. Ook herkent mijn computer de kaart niet als hardware. De ventilator draait wel, dus hij krijgt stroom, maar als ik de nvidia drivers wil installeren zegt hij, no hardware found. Dus ik sta weer even ver met andere woorden. Bestaat er een oplossing voor een kaart die niets wil doorgeven, of moet ik maar proberen om een nieuwe te krijgen (garantie...).
  3. Heb de spanning even vlug gemeten met mijn multimeter, had ik ook nog eens een reden om dat ding vanonder het stof te halen (stap voor stap gids hier gevonden). De conclusie blijft min of meer dezelfde, te weinig spanning. Bij maximale belasting van de CPU bleef de teller hangen op 11.79V, nog altijd te laag dus. De nieuwe voeding is besteld, hopelijk hiermee meer succes. Bedankt voor de hulp hier!
  4. Ik heb ook de connector eens nagekeken. Dat onderste rijtje lijkt min of meer te kloppen, alleen heb ik naast die blauwe 1 van de onderste connector nog een verbindingspunt, lijkt me vrij raar. Op de tekening staan ook maar 11 kleuren, ik heb er dus 12 (naast die blauwe is er nog een oranje draad) Heb even de lay-out van mijn moederbord (ECS RC410-M) gezocht, die ATXPWR1 is de connector: Zal de standaard MB-20+4Pins zoals ik ze bij de recom zie hierop passen?
  5. Heh, ik verwacht inderdaad misschien te veel van dit ding Der zit ondertussen niet veel origineels meer in deze bak, lessen voor de toekomst. Ik vermoed dat je bij zo'n kant en klaar model wellicht vooral ook de software betaalt; software die je toch nooit gebruikt in mijn geval. Dus volgens jou moet ik me geen zorgen maken dat ik mijn grafische kaart om zeep heb geholpen? Ik zou het ietwat onnozel vinden om nu weer te investeren in een betere voeding om dan te constateren dat dit ding kapot is. En van die overbelaste voeding, toen ik een tijdje terug mijn RAM opwaardeerde wou mijn computer net als nu ook niet meer opstarten, heb hem dan een dag laten staan, de volgende dag was alles nog wat aarzelend (af en toe niet opstarten) en dan weer alles in orde. Blijkbaar zat ik toen met hetzelfde energieprobleem. Alvast bedankt voor de hulp!
  6. Dit is inderdaad een kant en klaar model, Product information*HP Pavilion a1510.be Desktop PC Speedfan geinstalleerd en de +12V lijn zit inderdaad onder de door jou gestelde limit. Die schommelt tussen de 11.64V en de 11.71V (meestal 11.71V). Als ik Photoshop eens duchtig aan het werk zet, zakt dit al snel onder de 11.60V. Wil dit zeggen dat ik dan maar een nieuwe voeding mag aanschaffen? En hoe kan je verklaren dat alles de eerste maal wel draaide, toch voor ik de drivers installeerde? Nadat de drivers geinstalleerd waren kon ik, na opnieuw opstarten, ongeveer 2 minuten werken. Wil dit zeggen dat ik mijn grafische kaart dan maar onmiddellijk naar de verdoemnis geholpen heb, aangezien ik nu mijn computer niet meer aan de praat krijg met die kaart er in? kant en klaar modellen zuigen toch blijkbaar meer dan ik dacht
  7. Ik heb me net een nieuwe grafische kaart aangeschaft, nvidia 8500GT. Toen ik alles installeerde werkte de VGA-poort van de kaart, drivers werden vlekkeloos geinstalleerd, computer startte opnieuw op, goeie resolutie en beeld na opstarten. Plots viel mijn computer echter volledig uit. Bij het opnieuw opstarten gebeurde niets meer, de harde schijf maakte iedere 5 seconden een opstart geluidje, maar gewoon zwart scherm. Bij het verwijderen van de kaart viel me op dat de voeding redelijk warm had. Nu draait mijn PC met de onboard grafische kaart, maar telkens ik de nvidia terugplaats krijg ik hetzelfde probleem. Ik heb dit opstartprobleem in het verleden ook al eens gehad bij het plaatsen van extra RAM. Is toen blijkbaar vanzelf overgegaan, lijkt me nu wel ernstiger. Wat kan ik hier aan doen? Mijn voeding blijkt max 300Watt aan te kunnen (Max output power), zou genoeg moeten zijn voor deze kaart...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.