Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Ynnck

Lid
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Hallo, Na dat ik zelf problemen had met m'n nieuwe laptop die wel eens heet werd bij intensief gebruikt had ik besloten eens zelf wat te proberen, zeker nu het zomer is. Dit is getest op een 15" Acer Aspire 5755G, die op een Coolermaster Notepal U2 staat. Processor: Intel Core I5-2430M Videokaart: NVIDIA GeForce GT540M RAM-Geheugen: 6GB DDR3 Om te zien hoe heet de processor en videokaart werden heb ik The Elder Scrolls V: Skyrim gebruikt, die gespeeld werd met medium instelling(voor de geïnteresseerden). De temperatuur van de processor en videokaart worden gemeten met CPUID HWMonitor, mijn FPS met MSI Afterburner. Goed, het doel was een lagere temperatuur verkrijgen zonder teveel performance te verliezen. Als eerste zonder aangepaste instelling, Skyrim werd gedurdende 15 minuten getest in elke soort locatie in het spel(open wereld, dungeon, veel actie). Resultaat: FPS: hoogste: 60.1, laagste 31.5 AVG: 45.3 Zoals jullie kunnen zien zijn de temperaturen best wel hoog na zo een korte tijd, nog 10 graden meer en ik had water kunnen koken op mijn CPU, en het had hem erg kunnen beschadigen. Dit is heel erg gemakkelijk op te lossen zo blijkt uit deze 'test'. Ik heb de maximale processorstatus naar 80% gezet en het helemaal opnieuw getest. Resultaat: FPS: hoogste: 60.1, laagste 29.5 AVG: 44.3 Door de maximale processorstatus met 20% te verlagen zijn de temperaturen met 15°C gezakt voor de processor en 7°C voor de videokaart, mijn FPS daalt met 2 frames in het slechtste geval, dus dat is zeer goed! --> Hoe zet ik de processorstatus lager? Het is vrij simpel: Je klikt op het icoontje van je batterij, waarna er een klein scherm omhoog komt met verschillende energiebeheerschema's (Energiebesparing, gebalanceerd,...). Vervolgens klik je op meer opties en zie je alle schema's. Nu ga je achter het schema dat je gebruikt voor zware toepassingen.vervolgens gewoon op De schema-instellingen wijzigen klikken, en erna op geavanceerde energie-instellingen. Ga dan naar Energiebeheer voor processor > Maximale processorstatus en pas het aan bij accu en aangesloten. Dus met deze simpele instelling te maken blijft je systeem een heel stuk koeler zonder veel prestaties te verliezen! Let wel op: Multimedia-laptops zijn qua koeling nog altijd minder goed uitgerust dan een gaming-laptop. Ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben, en als er vragen of opmerkingen zijn hoor ik het graag!
 2. hmm, jammer Kan het zijn dat er toevallig nog een extra heatsink ongeveer bij die spatiebalk zit? daar word het heet als de CPU of GPU begint te werken...
 3. de GT540m kan de games best goed aan, er zijn best veel mensen die hem gebruiken ik gebruik een notepal U2 en de batterij maakt 2 graden verschil, niet zoveel. HWmonitor ziet de grafische kaart wel, wil je daar een afbeelding van soms?
 4. heb het logje net gemaakt, bij CPU mag je 10 graden bijtellen, hij gaat onmiddelijk omlaag als ik van scherm wissel. Er zit ook een GT540M bij http://speccy.piriform.com/results/35YYT5e3FM8Cexz5H5sodui
 5. Ik ga kijken als ik vanavond even tijd heb, anders is het voor morgen, alvast bedankt tot nu toe!
 6. Hallo, Ik heb sinds enkele maanden een laptop hier staan waar geregeld games op worden gespeeld. Maar nu merk ik dat zelfs tijdens 'normaal' gebruik, dus internet enzovoort mijn RAM-geheugen best wel warm wordt... Is dit normaal voor RAM geheugen? Ik gebruik al een notepal U2 voor extra koeling voor CPU en GPU. Acer Aspire 5755G I5-2430M NVIDIA GeForce GT540M 6GB DDR3
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.