Ga naar inhoud

Mr Red

Lid
  • Items

    190
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mr Red

  1. Ik heb mij inderdaad van toestel vergist, ik heb een dvb-c nodig ipv een dvb-t. Om deze Edison te laten werken heb ik blijkbaar nog een antenne nodig... dit mocht wel eens duidelijk bij de info staan vind ik. Bakje is reeds retour gestuurd en nu aan het kijken naar een dvb-c ontvanger, chromecast ding of toch maar een extra digibox huren. Bedankt voor de info!
  2. Bedankt voor de snelle reactie. Ik betaal nog voor kabeltv, maar de 2de tv is ouder dan 9jaar. Als ik deze laat zoeken naar digitale zenders vind deze niets. Daarom dacht ik dat zo een DVB apparaat er voor kon zorgen dat ik toch die paar gratis digitale zenders kon ontvangen.... niet dus. Waarvoor dient dit apparaat dan 🤔🤷‍♂️ Als oplossing zou ik een extra digibox kunnen huren bij Telenet of een nieuwe tv kopen waar dvb standaard in zit... voor die enkele keren per jaar ik die tv gebruik ga ik daar niet zoveel geld aan geven. Dus als iemand nog een andere goedkope oplossing weet hoor ik het graag.
  3. Sinds enkele maanden heeft Telenet de analoge kabel stop gezet , enkel als je tv toestel DVB T had kan je nog enkele kanalen bekijken. Nu heb ik een tv toestel zonder deze DVB optie en heb ik me zo een DVB apparaat gekocht om toch af toe eens tv te kunnen kijken, alleen na aansluiten vind deze geen enkel zender ?? Betreft : Edison picco T265. Volgens de handleiding is dit gewoon HDMI aan tv , coax , en op netstroom aansluiten. Bij het zoeken vind deze geen enkel kanaal, gelijk welk land ik ook kies. België staat er wel niet tussen. Aansluiten op internet met kabel lukt niet, enkel via wifi usb ( wat ik niet heb) Moet ik een antenne voorzien ipv coax ( aangezien hier geen signaal meer op toe komt)? Koop ik best een ander apparaat waar ik internet met kabel kan verbinden of waar wifi op zit ? Of is dit apparaat gewoon niet voor België geschikt aangezien ik dit land niet kan kiezen om zenders te zoeken ? Kortom, hoe krijg ik op een goedkope manier enkele zenders op mijn tv toestel 🤷‍♂️ Alvast bedankt!
  4. @Calvus Naar waar mag ik de fles wijn sturen om u te bedanken 👍🏻😁 Alvorens ik mijn post hier zette had ik diezelfde handleiding al eens doorlezen, incl pag 34 waar staat dat je de frequentie kan kiezen. Maar waar ik blijkbaar volledig over gelezen had was dat Devolo een app had en je daar al die instellingen kon terug vinden , ik dacht dat dit bij de Telenet app moest gebeuren 🤦‍♂️ Nu ok... ipv een dagje in de tuin te werken wad het een dagje vloeken op wifi verbinding en nogmaals recette en herconfigureren enz ... weer wat bijgeleerd zullen we denken, dankzij u snelle hulp , waarvoor dank ! Camera hangt , heeft goed ontvangst en geeft live goed beeld. Enkel de meldingen komen niet altijd door maar da zal zoals François al schreef aan mobile Vikings liggen. Ik denk dat dit topic mag gesloten worden, dank aan iedereen die geholpen heeft 👍🏻
  5. Devolo - Telenet connectie probleem opgelost, op naar het volgende probleem 😔 Hoe zet je een Devolo vast op 2,4Ghz ? Nu gaat deze vaak over naar 5Ghz met als gevolg dat de buitencamera niet meer connecteert omdat deze enkel op 2.4Ghz werkt. In mijn Telenet instelling heb ik alles al op 2,4Ghz gezet, wanneer ik dan kijk via wifi analyzer staat de Devolo toch vaak op 5G 🤔 Support team van Devolo ook maar is om raad gevraagd. @Calvus Zal in de toekomst alles nog duidelijker proberen uitleggen. Had gewoon 1 uitbreiding nodig die op mijn Telenet powerline set werkte, dat was het eigenlijk. Hoefde voor mij geen Devolo te zijn, elk merk was goed, wou indien mogelijk gewoon 1 uitbreiding kopen ipv terug een ganse set van 3.
  6. Update nr 3, Devolo magic 1 wifi toegekomen en getest... geloof het of niet, het werkt 😳😁. Devolo in stopcontact, ff wachten tot het huissymbool van constant rood naar knipperend rood gaat. Op huissymbool drukken, begint wit te knipperen. Bij Telenet adapter die verbonden is met de modem, op security knopje 3sec indrukken. Na 2min gaat Devolo huissymbool vast wit branden. Bij u Devolo netwerk wat nu tussen de lijst staat, wachtwoord ingeven dat achteraan de Devolo staat. Klaar 🤷‍♂️ Dus bij deze is het mogelijk om een Telenet powerline set te koppelen aan een uitbreiding van Devolo, wel opletten dat je de magic neemt, enkel deze ondersteunen hetzelfde standaard ding. Hoever de wifi reikt heb ik nog niet kunnen testen, zal iets voor morgen zijn. @Francois DB Bedankt voor de info. Voor mijn tel en mobiel internet ben ik bij mobile Vikings. De melding komen soms wel door , maar niet altijd... waarschijnlijk een instelling die niet juist staat.
  7. @Calvus Ik was van plan om mij de startkit te kopen, maar Devolo beweert dat de uitbreiding ook connectie kan maken op de Telenet set. Op de Telenet adapters staat een drukknopje met security op, dit moet ingedrukt worden om het connecteren met andere adapters, bij Devolo moet dan het huissymbool worde ingedrukt binnen de 2min en klaar , of dat beweren ze toch 🤷‍♂️ En moest het toch niet werken ( hoogst wrs...) , dan koop ik mij nog de starterkit er bij. Ik heb toch starterkit en 1 uitbreiding nodig, 1 aan de router, 1 aan tv en dan 1 in veranda. En hopelijk heeft deze in de veranda dan voldoende wifi bereik of heel deze cinema dat al 2weken duurt is voor niets geweest 🙈😂 Nogmaals bedankt voor de duidelijke uitleg, top 👍🏻 @p38cyq Heb de wildcamera van comfort company gekocht. Deze had een zonnecel ingebouwd wat wel handig leek Nu een paar dagen getest en tot nu toe best ok, enkel krijg ik geen meldingen op gsm binnen bij detectie... Moet ik nog is naar zoeken hoe dat komt. Link
  8. Nog maar ff een update. Support team van Devolo geeft toe dat ze fout waren met het aanraden van de dLan 550, deze kon niet gekoppeld worden aan de powerline set van Telenet omwille van een g.hn standaard (geen id wat dit juist is ). Het mocht retour gestuurd worden en 2dagen later stond het bedrag al terug op mijn rekening, goede service dus. MAAR... hun nieuwere versies Magic 1 wifi & 2 wifi ondersteunen dit g.hn standaard wel waardoor deze wel kunnen gekoppeld worden. Heb dus beslist om de magic 1 wifi single te proberen, kreeg er ook nog eens 20% korting op en indien het terug niet lukt gaat dit gewoon weer retour. Wanneer ik het kunnen testen heb post ik nog even een update.
  9. Inderdaad, geen wifree op de plaats dat ik het nodig heb 🤷‍♂️ Ivm de outdoor acces point, als ik het goed heb kan je deze enkel verbinden via utp kabel komende van de modem ... Dan gaat dit voor mij ook niet de makkelijkste oplossing worden. Dan toch maar Devolo set aankopen en hopen dat de wifi tot achteraan de tuin geraakt.
  10. @francoisdb Goeie tip om het via wifree te proberen, had ik nog niet bij stil gestaan dat dit bestond. Wat is er mis met de installatie? Bedoel je de foto van de modem enz op? @clarkie De camera die ik wil ophangen is een wildcamera. Maar ik had graag ook live kunnen kijken of melding krijgen, daarvoor heb ik wifi nodig. Ik denk dat ik ook gewoon zo een outdoor wifi acces point ga plaatsen, indien het met die wifree ook niet zou lukken. Was er eerst niet zo voor omdat ik niet thuis ben in het instellen ervan en geen problemen wil creëren waar er geen zijn naar storingen toe van andere netwerken van buren. Bedankt voor de link, bespaart me al een hoop opzoekwerk. Zo een acces point kopen is 1 ding, een juiste keuze maken uit de 101 merken en types is weer een ander ding als je niet weet waar op te letten.
  11. @Calvus, Als eerst bedankt voor al je nuttige info, top 👍🏻 Het Devolo support team heeft mij inderdaad verkeerd geïnformeerd of begrepen, had nochtans duidelijk beschreven hoe mijn huidige situatie was ( dat ik reeds een powerline set had van Telenet en of dit compatibel was met hun Devolo adapters...) en waarvoor ik de wifi uitbreiding nodig had. Daar kreeg ik als antwoord op dat dit geen probleem was ( dus compatibel met Telenet) en deze raadde mij dus de dLan 550 wifi aan. Ik vond dit van in het begin al wat vreemd, 2 verschillende merken combineren lukt meestal niet, maar ok... ieder zijn stiel dus vertrouwde ik het op dat dit ging werken, niet dus... je hebt dus weldegelijk een devolo starter set nodig om daarop deze dLan 550 op te connecteren. Ik wacht nog even hun laatste voorstel af, en dan beslis ik om bij hun ook zo een starter set te kopen of gewoo de dLan 550 te retouren. @Captain Kirk De camera die ik wil plaatsen komt aan mijn kippenren achteraan de tuin, deze camera werkt op zonne-energie. We hebben hier nogal last van vossen of andere roofdieren die onze kippen komen pakken en ook af en toe last van boefjes die langs de tuinen door hun materiaal zoeken in de tuinhuizen 😤 Ik heb daar geen stopcontact in de buurt dus de enige optie lijkt me via wifi tot daar te geraken om wat beelden te kunnen bekijken/opslaan voor als we terug eens bezoek krijgen.
  12. Ik lees hier verschillende keren " Devolo's ", in meervoud, maar ik heb dus maar 1. Heb geen net set gekocht omdat deze zouden compatibel zijn met die adapters van Telenet. Maar ik vermoed dat dit niet klopt of ik doe iets fout 🤷‍♂️ Heb er een afbeelding bij gezet ter verduidelijking. Heb dus 1 Devolo, dLan 550 wifi die ik wil pairen aan mijn adapter rechts op de foto welk is aangesloten op de modem. Eerst pairen met de modem heb ik ook geprobeerd, WPS pair knop op modem gebruikt, nadien huissymbool op Devolo... Na 2 min zoeken gaat dit symbool weer op rood knipperen, dus pairen mislukt. Ik vermoed dat deze Devolo enkel werkt als uitbreiding van een bestaand Devolo set. Nog even afwachten wat hun support team terug stuurt van oplossing, en anders zal het retour verzonden worden vrees ik en zoek ik een andere oplossing.
  13. En hoe zet ik de modem dan op pairen ? Ik dacht dat de powerline adapter , die via utp verbonden is met de modem, er voor zorgde dat er internet is via de stopcontacten.
  14. Even nog een update posten. Devolo na 2 dagen reeds toegekomen, snelle verzending dus. Instructieboekje gevolgd, wat vrij beknopt is (begrijpelijk aangezien de installatie ervan op enkele toetsen klaar is)... als alles meteen werkt dan toch. Het pairen met mijn Telenet adapters lukt dus niet. Wanneer de Devolo in het stopcontact steekt knippert het huissymbool rood. Drukt ik nogmaals op het huissymbool begint deze wit te knipperen, klaar om te pairen dus. Mijn Telenet adapter aan men modem laat ik vervolgens ook pairen door de security knop 3 sec in te houden, groen huissymbool lampje knippert... dus tot hier toe alles normaal. Maar na 2min van proberen pairen gaat de Devolo steeds weer rood knipperen en lukt het dus niet op te pairen met de adapter van Telenet. Heb al contact gehad met Devolo support team , welke steeds erg snel antwoord geven, maar tot nu toe nog geen oplossing gevonden. Ofwel lukt het pairen tussen mijn type van Devolo ( dLan 550 wifi )en Telenet niet of ik doe iets fout 🤷‍♂️
  15. Even een update, Heb dus Devolo site even gemaild en erg snel antwoord gekregen. Deze raadde me de DLine 550 Wifi single powerline aan voor mijn situatie en ik kreeg er zomaar nog wat korting bovenop, goede service dus. Wanneer ik het heb kunnen testen post ik nog een update. Iedereen bedankt voor de info !
  16. Ok, wist ik niet. Het is ook niet de bedoeling om problemen te creëren waar er geen zijn. De afstand van veranda tot waar ik de camera wil plaatsen is zo een 30 meter... Dus dan zou deze EnGenius beetje Overkill zijn ? Ik contacteer nog even de Devolo siteen bekijk wat zei me aanraden .
  17. Ok bedankt voor de duidelijke info ! Als ik met 1 keer wat meer betalen goed zit voor jaren heb ik er dit voor over. Thx !
  18. Dus deze EnGenius Acces Point werkt ook via het elektriteitnet connecteert met de powerline set van Telenet ? Of hoe gebeurd de installatie ? Is wel wat steviger prijskaartje inderdaad, maar deze rijkt dan misschien verder dan zo een devolo 🤔
  19. Graag had ik wifi in de tuin gehad, dit om een buitencamera te kunnen connecteren met het thuisnetwerk. De situatie: Telenet modem in de garage , aangesloten op een wifi powerline set( 1 in garage de andere in de living) . Nu had ik graag nog een extra booster /repeater in de veranda geplaatst om dan zo wifi te bekomen tot in onze tuin. Bij Telenet kan een extra booster enkel gehuurd worden, maar ik koop liever een. Na wat googelen zou het merk Devolo compatibel zijn met de powerline sets van Telenet. 1. Klopt dit ? 2. Graag had ik mijn powerline set van Telenet behouden en dus enkel 1 uitbreiding gekocht, kan dit of moet ik een volledig nieuwe set van 3 bij Devolo aanschaffen ? 3. Wat kies ik best uit hun assortiment... Link Alvast bedankt!
  20. Even een update posten zoals beloofd. Laptop bij media markt binnen gebracht, en 8dagen later bericht gekregen dat ik er mocht om komen. Deze was dus nog in garantie en werd gratis gemaakt. Wat ze er exact aan gedaan hebben weet ik niet... maar de pc starten weer op zoals nieuw. Dus bij deze... altijd eerst kijken of je toestel nog in garantie is voor je het binnen brengt voor herstelling en meer dan 100€ kosten kou aangerekend krijgen.😉
  21. Dus de Windows zou nog gerecupereerd kunnen worden dan ? Op de hersteldienst beweerde ze dat niet kon.. . ik vond dit nogal vreemd. De laptop wordt dit weekend binnen gebracht bij media markt. Hopelijk doen ze niet moeilijk... ik zal later nog een update posten.
  22. Even update posten. Heb de pc binnen gedaan voor herstelling, bleek dat er meer aan de hand was dan enkel de update die vast liep. Ook de harde schijf bleek stuk te zijn. Er ontbraken een paar belangrijke opstart bestanden waardoor alles vast liep. Conclusie, nieuwe Windows en harde schijf zou moeten besteld worden wat waarschijnlijk een prijskaartje van rond de 200€ zou worden... Gelukkig is de laptop nog in garantie en doen ze bij media markt niet moeilijk om deze te vervangen. De foto's en andere bestanden die er op stonden zijn we wel kwijt... Dus gelijk ook eens kijken voor een externe harde schijf om vaker een back up te kunnen doen. Zo , dank aan droske voor de hulp en dan mag dit topic afgesloten worden van mij.
  23. Neen , laptop zonder cd drive....
  24. Heb nogmaals geprobeerd. 2x andere USB stick, via rufus, de win live cd op usb stick gezet. Deze in defecte laptop geplugd, ook via de 2 USB ingangen getest, naar boot menu... maar deze vind niets terug . Zou het dan aan die USB sticks liggen ? Zijn daar soorten in misschien ? moet je een bepaald type gebruiken om een boot te kunnen doen ?
  25. Een cd met win live op heb ik niet. Ik gebruik USB stick met de win live cd op,, deze was ingeplugd ja wanneer ik naar het boot menu ging. Meerdere malen geprobeerd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.