Ga naar inhoud

narcotrix

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over narcotrix

  • Verjaardag 20-05-1975

narcotrix's prestaties

  1. Euh, OK, da's al een tip tussen de lijnen... Voor snelheid? Overkill dus?
  2. Hallo iedereen ! Als PC liefhebber weet ik me best te behelpen bij problemen, maar van netwerken heb ik niet veel kaas gegeten, en daarom kom ik hier mijn licht opsteken... Ik zou willen weten hoe ik best volgende apparaten kan installeren in een netwerk omgeving bij m'n thuis. En hoe ik het netwerk best configureer... Momenteel werkt alles wel vrij goed, maar ik heb het gevoel dat er meer inzit, alleen weet ik dus niet voldoende over onderwdrpen als subnet, nat, IP, dmz, wds, etc. Router/modem: asus rt-n56u en een modem van telenet (fibernet docsis 3.0) Apparaten : Samsung Smart TV, digicorder, chromecast, wdtvlive met exhdd, desktop PC, laptop, android nexus tablet & nexus smartPhone, raspberry pi, wd my cloud. De desktop pc is het toestel dat centraal staat. Op de externe HD die vast hangt aan de wdtv staat een deel van mijn filmbib, en op de cloudschijf staan tvseries, muziek en foto's. In een folder op PC staat de rest van de filmbib en die share ik. Ik gebruik win10. Op tablet gebruik ik Kodi voor het beheren en afspelen van films. Op smartPhone gebruik ik Plex, met mediaserver op de PC. Ik Geef de voorkeur aan utp kabel tussen PC en modem. De Asus-router is aan vervanging toe, en overweeg de aankoop van een ASUS RT-AC88U. Maar dit in functie van de aangeboden oplossing hier... De laptop is van er 1 van het werk, dus hoeft deze niet per se opgenomen in het thuisnetwerk... Alvast bedankt aan allen die zich wensen te buigen over het probleem en die me een oplossing willen aanbieden !
  3. Heeft iemand een idee waar ik een goeie "how to" tuto of guide vind over her-installatie van "WinXP-SP3 + SATA-drivers integrated" ? Vooral wat ik - behalve mijn personalia (doc, mails, ...) - zeker niet mag vergeten te backuppen (bv de 'inf' folder van windows, etc) ? Bedankt !
  4. Da's duidelijk... Met mijn interne NEC DVD-RW ND-3520AW heb ik net hetzelfde probleem. Leest noch brandt cd's / dvd's. Af en toe eens een originele dvd ma hij moet zin hebben. Me linken naar fora over het verwijderen van Upperfilters of andere MS KB-artikels heeft geen zin: 'been there, done that, not working' Firmware flashen ? Deed ik ook, zoals het hoort,, ja, zonder efficiënt resultaat. Mijn gedacht, alvorens hardware te dumpen zou een clean install moeten zijn... Heeft iemand een idee waar ik een goeie "how to" tuto of guide vind over her-install van WinXP ? Vooral wat ik - behalve mijn personalia - zeker niet mag vergeten te backuppen ? Bedankt !
  5. Een tijdje geleden postte ik een bericht (kreeg geen reactie trouwens...) over een externe brander van Plextor die het mijn inziens begeven heeft, toch wat betreft het branden. Wat blijkt nu: het toestel leest wel nog cd's en dvd's ... ?? Met mijn interne dvd-rw brander van NEC heb ik hetzelfde probleem. Het toestel leest wel cd's en dvd's (origineel en andere) maar als ik een leeg schijfje insteek (dvd, cd, - / + rw, ...) doet hij niets... Mijn burnsoftware (imgburn en de standaard Windows brandsoftware) zegt dat er geen medium aanwezig is... Steek ik de schijfjes in de laptop van mijn dochters dan worden de schijfjes probleemloos gelezen en indien leeg, wordt gevraagd of ik iets erop wil branden... Wat is het probleem ? De toestellen zijn stuk, maar lezen gaat wel nog ? Dat kan toch niet ? Bedankt alvast om me van mijn frustratie af te helpen ! grtz
  6. Dank alvast. Ik bezit nog een oude dvd-rw (ook vr dl) met laatste firmeare van plextor. Het toestel wordt door xp herkent, kan originele dvd/cd lezen, maar blijft happeren als hij moet branden...nochtans gebruik ik tdk of verbatim... De selftest faalt (lade opent nie) en lampke fikkert 3 x oranje. Volgens mij is m stuk ?? Of iemand alsnog een idee... Merci alvast
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.