Ga naar inhoud

Stev000

Lid
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Stev000's prestaties

  1. Ik heb reeds een ext. behuizing gekocht. Ik ben voor zekerheid gegaan, en heb een Sata-300 USB3.0 (max 5 Gbit/s) aangeschaft. Welnu, ik heb op mijn laptop geen USB3.0 poorten. Is er een mogelijkheid om wel USB3.0 te gebruiken? Ik zie dat er PCI Express kaarten in omloop zijn, maar ik heb geen PCI Express slot in de laptop (Asus K72F). Is er een andere mogelijkheid? Alvast bedankt, Steve.
  2. Ik ga de HD van mijn laptop vervangen voor een grotere. Nu wil ik een losse behuizing aanschaffen voor de HD (Sata-300) die uit mijn laptop komt. Kan ik hiervoor een behuizing gebruiken die draait op Sata150? Zal ik in de praktijk merkbaar snelheidsverlies hebben? Of toch maar een behuizing kopen welke draait op Sata-300? Alvast bedankt voor het meedenken.. Steve.
  3. Ik wil graag een NAS aanschaffen, maar ik weet niet precies waar ik op moet letten. Ik heb ze nu al in alle soorten en maten gezien, begrijp niet wat alle opties/mogelijkheden betekenen. Wat wil ik? Een 2 bay NAS in RAID1. Ik wil zekerheid dat als een schijf defect raakt, ik geen data verlies. Ik wil hier vooral foto's en media op opslaan vanaf een PC en ook vanaf Ipad/Iphone. Zal dus via Wifi te benaderen moeten zijn. De prijs moet ook niet te hoog zijn, er zijn veel dure NAS behuizingen welke erg duur zijn maar geen goede reviews hebben. Mogelijkheid om te downloaden. (kan een NAS ook downloaden middels NZB bestanden?) Wat is hierin jullie advies? En dan misschien ook nog een advies voor een type harde schijf? Alvast bedankt voor de reactie en advies! Steve.
  4. Ik heb verschillende pogingen gedaan, maar krijg dit volume niet hersteld. Met Get Data Back kan ik de data terughalen, maar niet alles. Sommige files worden niet gekopieerd (de ASUS.SWM files). Kan ik deze Recovery partitie niet opnieuw maken? Ik heb toen ik de laptop kocht wel een aantal Dvd's gebrand (windows7). Kan ik deze dvd's gebruiken om een nieuwe recovery aan te maken op deze partitie?
  5. Daar ben ik nu ja. Ik ga wel even puzzelen, kijken of ik er uit kom...
  6. Ik kan deze schijf recoveren volgens Partition Recovery. Het is alleen wel de HD van mijn laptop, dus kan dit geen kwaad? De C:/ en de D:/ staat hier ook op namelijk! Ik weet niet wat het programma doet als ik op proceed klik?
  7. Ik heb een zojuist een fout gemaakt! In schijfbeheer van Windows heb ik een volume verwijderd. Dit was het recovery volume. De schijf is nog niet geformatteerd, kan ik dit nog terug zetten??? Screenshot 1 is de oude situatie (het gaat om de 16gb schijf) en op de 2e screenshot is te zien dat het volume anders is! Help aub!!
  8. Ik heb een externe HD (welke eerst in een PC hing, mobo van deze PC is kaduuk) waarvan niet alle partities zichtbaar zijn in Windows. Ik heb hier eerder een topic over gehad http://www.pc-helpforum.be/f111/ext-hd-niet-benaderbaar-54633/ en ik heb de data van de onzichtbare partities over kunnen zetten. Nu zou ik deze HD graag formatteren (in 1 partitie) zodat deze in zijn geheel te zien is in Windows. Hoe kan ik dit doen? Welk programma kan ik hiervoor gebruiken? Alvast bedankt voor de reactie!
  9. De scan heeft niet geheel opgeleverd dan wat ik zou willen. Ik kan nu wel bestanden kopieren naar een andere schijf (wat ik dan ook gedaan heb met de belangrijkste bestanden) maar ik krijg dus niet de partities "gerepareerd" zodat ik ze zonder back-up te zien krijg in Windows. Want de partities bestaan, de bestanden zijn ook nog aanwezig, maar ze zijn alleen niet te "zien"..... Is er nog een andere optie die ik zou kunnen proberen om er voor te zorgen dat ik de parties wel te zien krijg?
  10. Scan duurt erg lang, dus nu gestopt en ga deze vanavond/vannacht opnieuw uitvoeren!
  11. Via de opie Partition recovery kwam ik niet verder dan de schijf die Windows ook ziet. Nu via Data recovery --> partition recovery aan het scannen..
  12. rechtsklikken werkt niet.. Ik kan alleen een partitie aanvinken en op "finish" klikken. Als ik dit doe, krijg ik de volgende melding (screenshot)
  13. Er is mij zojuist iets opgevallen. Als ik Partition Wizard gebruik, en de optie "partition recovery" gebruik, krijg ik de volgende afbeelding: Wat mij opvalt, is het volgende: Als ik geen vinkjes plaats bij de onderste 2 partities, dan geeft de bovenste partitie aan "existing". Als ik wel vinkjes plaats bij de onderste, staat er "overlapped". Maar als ik naar : "Starting LBA" en "Ending LBA" kijk, dan klopt dit ook wel. De onderste 2 partities lopen in elkaar over (einde LBA van de een is het begin van de volgende partitie). Echter bij de eerste partitie (die van 100GB) is het einde van de LBA het einde van de gehele schijf. Oftewel, de eerste partitie is ter grootte van de gehele schijf, en de 2 andere partities vallen daar tussen. Zou de eerste partitie qua einde LBA niet moeten aansluiten op de 2e partitie?
  14. Volledige scan uitgevoerd, maar wederom niets gevonden. Dit komt omdat dit programma volgens mij alleen zoekt in de partitie die in Windows ook te zien is. Zoals je kunt zien in de afbeelding, zoekt hij in de partitie van 100GB. Het programma wat ik in het begin van dit topic gebruikte, zag de andere partities wel maar deze waren lost/deleted. Ik kan de bestanden op deze partities wel zien. Deze partities moeten geactiveerd worden op de een of andere manier, maar ik weet niet hoe!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.