Ga naar inhoud

Shadzy

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Shadzy

  1. De winkel van mindfactory is toch echt wel een stuk goedkoper dan de andere winkels hier in BE en NL, toch snel 10-30€ per component, dat loopt snel op. Voor mijn neef zal het voorlopig toch nog bij enkel een gpu blijven en dan binnen een 2tal jaar een volledige nieuwe comp, voor mezelf zat het nog even wachten zijn en eens goed bekijken wat ik nog kan gebruiken van mijn huidige rig en welk budget ik kan vrijmaken. Die GTX 1060 3B ziet er wel goed uit prijs / kwaliteit. Zou zijn huidige PSU dat nog aankunnen of is dat de veel gevraagd, 1050 verbruikt 70 wat en de 1060 120 wat, anders zou hij die eventueel nog kunnen meenemen binnen 2 jaar al is hij dan misschien al terug te zwak?
  2. Sarah, Bedankt voor je reactie. Persoonlijk gebruik ik altijd deze 2 sites, GPU Bench en Game Debate om de vergelijking te maken tussen GPU's en via gamedebate meteen ook om te zien welke games hij aan zou kunnen. Via GPU bench is de 1050 ti bv ~18% beter dan de RC 560 en ~30% beter dan de 1050, en via Game Debate is dit verschil slechts 3% tov de RX 560 en 14% tov de 1050. Qua bottleneck van CPU tov GPU als we zouden upgraden lijkt ook niet echt een probleem, bij 10 games die ik probeerde via game debate waren de % tov de aanbevolen settings altijd mooi in balans met amper 10-30% verschil met de 1050. Ik weet nu niet echt hoe betrouwbaar deze sites zijn voor vergelijkingen van GPU's maar op het eerste zicht lijkt me dat de 35€ meerprijs toch niet echt waard. Zijn er betere sites beschikbaar om het verschil tussen GPU's na te kijken? Je hebt ook volledig gelijk dat zelfs met deze GPU de nieuwe zware games misschien nog te zwaar zullen zijn voor de aanbevolen settings voor nieuwe games voor de volgende 2 jaar, maar hopelijk zou het nog moeten kunnen op low graphics? Zijn huidige setup heeft hij sinds juli 2014, CPU wordt nog steeds maar 40-45 graden warm tijdens gamen, huidige GPU 75-80 graden dus denk niet echt dat hier al ernstige slijtage op zit, tenzij misschien bij de GPU, daar heb ik echt geen verstand van. Er is ook nooit iets overklokt geweest. Ik schrik echt wel dat je met 800€ al een goede gaming pc zou kunnen maken voor ultra settings, zou je eventueel een mandje kunnen samenstellen? Indien niet voor mijn neef dan misschien voor mezelf, ook mijn huidige setup is verouderd na 3 jaar. Jeffrey.
  3. Hallo, Mijn neef had me enkele jaren geleden gevraagd om een budget game PC voor hem samen te stellen, zijn ouders hadden jammer genoeg al een GPU gekocht die zeer slecht was prijs / kwaliteit en uiteraard enkele jaren later is deze GPU te zwak geworden voor het type games dat hij wil spelen en nu heeft hij me gevraagd om wat hulp welke hij moet kopen met het oog om nog 2 / 3 jaar mee voort te gamen voor een volledig nieuwe game pc samen te stellen daarna, de rest van zijn rig is nog vrij degelijk voor de games van de laatste jaren op low - medium maar zijn GPU laat dit helemaal niet meer toe, dit zijn zijn specs momenteel: Behuizing: Cooler Master Silencio (zitten momenteel 2/4 fans in) Moederbord: ASUS B85M-E CPU: Intel Core i5 (serie 4) 4400 @3.1 Ghz met Coolermaster Hyper T4 koeler erop PSU: Coolermaster GM Series G550 SSD van 126 GB en HDD van 1TB OS: win 8.1 64bit HE RAM: 8GB DDR3, Crucial Ballistic Tactical 2x4GB GPU: ATI RADEON HD 7700 Games die hij zou willen spelen maar nu bv niet kan: Reign of Kings F1 2016 Hitman Just Cause 3 NFS Rivals Watch Dogs 2 Bij mijn zoektocht naar een nieuwe GPU viel mijn oog vooral op de AMD RX 560 die prijs kwaliteit eigenlijk perfect zou zijn maar jammer genoeg ondersteund AMD win 8.1 niet meer en zijn hiervoor geen drivers te vinden... Dus deze valt al weg tenzij hij zou willen up / downgraden naar win 7 / 10. Mijn 2e keuze is NVIDIA GEFORCE GTX 1050 die meteen toch een 25€ duurder is en nog iets slechter scoort dan de rx 560 maar beter kan ik niet vinden. Ik heb nog de volgende vragen: 1) Is de GTX 1050 een goede koop of kunnen jullie me iets anders aanraden? 2) Mocht hij willen upgraden naar win10, kan dit nog gratis en indien ja, hoe gebeurt een update van je OS, ik heb dit nog nooit gedaan, is dit zoals een format of blijven al zijn docs en programma's er op staan, zouden jullie de RX 560 aanraden boven de gtx 1050 in dit geval? 3) Gaat de PSU dit nog aankunnen? van wattage etc heb ik geen verstand of hoe dit berekend wordt en heeft deze een 6 pin aansluiting die deze GPU's nodig hebben (ik neem aan dat de 6+2 dat de 2 los zijn en dat dit dus past voor een 6 pin of 8 pin aansluiting?) 4) Is het aan te raden de 2 extra fans te kopen die nog in de kast kunnen, op zich kunnen die toch mee naar de nieuwe pc binnen enkele jaren. Alvast bedankt!
  4. Hoi, Ik heb echt geen idee hoe het kwam maar deze morgen is mijn GPU doorgebrand, ik heb echter nooit iets gemerkt van oververhitting, nooit afgeslagen van oververhitting, geen BSOD, ik check regelmatig met speedfan en hwmonitor en heb nooit ratings gezien van boven de 60° C zelfs tijdens gaming. Daarom ook dat ik enorm verbaasd was deze ochtend toen de computer 3x binnen 10 seconden heropstartte tot hij niets meer deed, ik dacht eerst aan een kortsluiting of dat mijn voeding stuk was maar het bleek de GPU te zijn die doorgebrand was. GPU eruit gehaald en alles lijkt normaal te werken. Mijn specs: (computer 2 jaar geleden zelf gebouwd) Win 7 Home Premium - 64 bit Voeding: Be quiet! Pure Power BQT L7-530W HDD: Seagate Barracuda 500 GB RAM: 8 GB Crucial Ballistix Sport - DDR3 CPU:: Intel Core i5 3570K met Cooler Master Hyper 212 Evo erop. GPU: Club 3D Radeon HD 7850 royalQueen (GEROOSTERD NU) Moederbord: ASRock Z77 Pro4-M Case: Antec One (zitten 3 fans in, lucht die eruit komt is zeer fris) Extra uitleg, dit was de eerste computer de ik zelf bouwde, geen problemen bij opbouwen, na installatie processor OC'd naar 4.5, probeerde GPU ook te OC'en maar liep meteen fout, sloeg meteen af behalve op zijn normale base stand. Een dik jaar op deze manier laten lopen, nooit problemen. ik had er ook een SSD bijgekocht Crucial v4, mijn Windows en belangrijkste programma's erop geplaatst, was mijn eerste SSD, opstarten supersnel maar programma's starten traag op. Na een jaar SSD eruit gehaald en volledig gereformat, comp was veel sneller zonder SSD, niets OC'd dus zelfs processor loopt gewoon op 3.5 nu. Loopt zo al een jaar zonder problemen tot deze morgen toen de GPU ineens geroosterd was. Ik vermoed dat ik vast wel iets fout heb gedaan want zowel de SSD die niet werkte naar behoren als die GPU die normaal makkelijk moet OC naar 1.2 (base 0.85 of 0.95 vergeten) die meteen faalde. Geen idee waar het fout is gelopen. Zou nu wel graag verder werken op dit systeem als de rest nog ok is dus graag enkele tests die ik kan proberen om te zien of al de andere componenten nog werken naar behoren. De temps op speedfan en hwmonitor zijn goed Qua nieuwe GPU zat ik te denken aan Radeon R9 270X, lijkt vrij degelijk prijs / kwaliteit om nog een 2tal jaar mee voort te gaan. Kan mijn voeding en mijn systeem dit aan ervan uit gaande dat alles goed door te tests komt?
  5. Bedankt alvast voor de info! Jammer genoeg ga ik toch moeten snoeien wat hij is momenteel te duur, er komt nog 16 euro assemblage bij + verzendingskosten en 1000€ is zeker mijn limiet, ik mag met de hardware + monitor dus maximum op 950 uitkomen, waar kan ik het best in snoeien? Bij de processor lees ik dat zijn standaartsnelheid 3100 Ghz en max. 3500 Ghz, moet je deze zelf overclocken of doet hij dit automatisch? En als we dan toch een betere processor nemen is de i5 2500 dan niet beter, voor maar 18 € extra krijgen we 3300 Ghz > 3700 Ghz. Bij de behuizing lees ik dat er enkel 2 3.0 usb poorten in geplaatst zijn, ik heb zeker 4 usb poorten nodig (2.0) ik heb geen 3.0 hardware momenteel en heb geen usb sticks/ extrene harden schijven meer nodig dus ik vrees dat deze nutteloos zijn voor mij? Is deze behuizing dan wel goed voor mij door de extra ruimte / fans en indien ja hoe los ik dit op? Als laatste, mag ik vragen wat de asus beter maakt dan de acer? Ik denk dat ik naar de verkeerde zaken kijk om te weten wat een monitor goed maakt. De asus is kleiner, lagere responstijd, 50 ms beeldkwaliteit minder. contrastradio is groot verschil 50000000(asus) tegen 800000 maar ik weet niet wat dit doet? En de asus verbruikt minder stroom en heeft led achtergrond verlichting.
  6. Waarvoor heb ik een PC nodig? Games / HD films. Wat is mijn budget ? 1000 € (met monitor) Een merkcomputer of een samenstelling ? Samenstelling. Ga ik overklokken ? Nee. Ga ik later upgraden ? Indien mogelijk. Heb ik al die nieuwe functies wel nodig ? Ik begrijp de vraag niet? Ga ik zelf assembleren? Liever niet. Heb ik een besturingssysteem nodig ? Ja, Windows 7 64 bit. Ga ik zelf installeren ? Ja. Heb ik een voorkeur aan onderdelen ? Nee. Heb ik nog randapparatuur nodig ? Monitor. Heb ik specifieke wensen ? Nee. Woont u in Nederland of België, wil u bestellen bij een specifieke (web)winkel ? België. Ik heb momenteel een laptop van 3 jaar en uiteraard kan deze de games van deze tijd niet meer draaien naar behoren en dus vind ik het tijd om mezelf eens te verwennen Voor dit type computer had een vriend me aangeraden dat ik moest opteren voor de i3-2120 processor vermits de meeste games toch maar gebruik maken van dual core's en dat ik met het geld dat ik spaarde een betere videokaart kon nemen. Daarom zou ik voor de combo i3-2120 + radeon hd 7850 opteren. Wat denken jullie ervan? Als hij het bij het juiste eind heeft voor welke versie van de radeon hd 7850 zou ik dan moeten gaan? Die van XFX met double dissipation(betekend dit 2 koelers?) of die van sapphire die wat goedkoper is (al staat er op de site van azerty dat de sapphire maar 1 GB GDDR5 geheugen heeft en alle andere 2 GB, is dat geen gigantisch verlies in kwaliteit?) En opnieuw als we voor deze combo gaan, is de standaardkoeler op de processor voldoende of kan ik er beter een andere op laten plaatsen? Ik heb al een voorlopig mandje samengesteld bij Azerty met een extra koeler voor de processor en een extra fan voor in de case. Ik heb ook enkel een SSD als harde schijf van 128 GB, veel ruimte heb ik niet nodig want ik heb 2 externe harde schijven. Ik denk wel dat alles compatibel is en dat de voeding voldoende is? Voor de monitor zou ik voorlopig voor de Acer G245HQBID LED Monitor 23,6 inch kiezen (al kan ik die niet vinden op azerty of mycom hij kost zo'n 150 euro) , is. dit een goede volgens jullie? Ik wil 23.6 / 24 inch en zeker Full HD, is het verschil tussen 5ms/sec of 2ms/sec groot alsook het verschil van beeldkwaliteit bij 250/300? Ik heb nog nooit een HDMI kabel aangeschaft is het aan te raden er een bij te kopen en deze met mijn monitor te verbinden? Is dit een mooie verbetering in de kwaliteit? Ik lees op jullie site dat Belgen beter via mycom.be zouden gaan, ben er net heen geweest maar de site reageert bijzonder traag en loopt constant vast, hebben jullie hier ook problemen mee? Site oogt wel mooi, prijzen zijn iets goedkoper lijkt me en de levering is veel sneller! Als laatste wat zou ik doen met de montage? Ik heb nog nooit een pc zelf gemonteerd, voor het moederbord enzo kan je bij azerty voor 16? euro deze in elkaar laten steken , de rest is denk ik niet al te moeilijk? Heb je deze optie's ook by mycom.be? Alvast bedankt voor jullie hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.