Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Kurtt

Lid
 • Aantal items

  6.463
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Kurtt

 • Titel
  Ervaren Lid
 • Verjaardag 10-02-1977

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7 (64 bit)
 • Monitor
  Samsung 24 inch
 • Moederbord
  ASUS
 • Processor
  Intel Core i7
 • Geheugen
  8 GB
 • Grafische Kaart
  ATI Radeon HD 5700
 • Harde Schijf
  1.5 TB

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dag Porrelaar, Mijn euro viel ook gisteren dat een laptop standaard ook een microfoon ingebouwd heeft. Ik was een beetje in de war omdat ik nog een heel oude webcam had liggen, waar heel veel audiokabels aanhangen (van die roze en groene), en waarschijnlijk (nog) geen ingebouwde microfoon in de webcam zelf. Maar ik hou het simpel: ik ga skypen op de laptop. Ik heb wel een test gedaan op skype. Dit kan je doen met een fictief persoon van microsoft. Als je jezelf terug hoort , is alles in orde. Ik hoor me zelf wel "dof" door de luidsprekers, dus niet heel zuiver. Maar aan de andere kant is dat misschien niet het geval en hoort die mij beter of ligt het gewoon aan de testmethode en klinkt het beter als je "echt" communiceert in skype.
 2. Beste (het gaat hier altijd over een laptop!!!) Mijn laptop heeft één audioinplug mogelijkheid, zoals de meeste laptops denk ik. Bij pc's heb je er 2. Een roze en een groene. Een roze is voor de microfoon en een groene is voor de muziek. Een domme vraag misschien want ik gebruik niet dikwijls Skype: Ik moet dinsdag met iemand "skypen". Het is de bedoeling dat we elkaar dus zien en dat ik dingen kan zeggen die hij kan horen, en dat hij dingen kan zeggen die ik kan horen. Logisch. Mijn laptop heeft een ingebouwde webcam bovenaan (zo'n klein gatje). Nu moet ik natuurlijk nog wel de mogelijkheid hebben om zelf te spreken tegen de andere. Daarom heb ik dus een hoofdtelefoon waaraan zo'n microfoon hangt. Die microfoon heeft 2 draden, een roze en een groene. De roze is voor microfoon, de andere voor (de andere te horen?) Is het voldoende dat ik op de laptop de ROZE draad inplug (die van microfoon dus)? Maar het is ook de bedoeling dat ik de andere hoor. Maar mijn laptop heeft maar één audioingang, bij een pc is dat makkelijk, daar kan je ze allebei inpluggen (groene en roze). Krijg ik dan de stem van de andere ook door de hoofdtelefoon terwijl dus de groene NIET insteekt in de laptop?
 3. in de vorige post zei ik dat de draad LOS lag in de kast Ik heb de pc afgeschreven. Hij is al 10 jaar oud, en één van de fans werken ook niet. En de voeding zit vol onder het stof. De moeite niet meer. Het scherm werkt ook niet meer. Foutmelding "no input signal". Kabel vervangen, nog altijd zelfde resultaat. Mijn broer wil graag een nieuwe van de Aldi. (gewoon voor wat internetten en kantoorwerk). Als iemand goed op de hoogte is wanneer deze binnenkomen in de Aldi in België mag je me altijd een pm sturen. Passer en anderen die meegewerkt hebben aan dit topic en vooral voor de duidelijke foto's. Enorm bedankt. De kabel ATA vanaf uiteinde harde schijf naar het moederbord heb ik in orde gekregen. Volgens mij start die op, maar ik krijg geen beeld. Ook ander beeldscherm geprobeerd / andere kabel, dus ligt misschien toch aan de computer zelf en dat er nog iets foutsteekt. Ik laat het maar zo, het is de moeite niet meer. Veel dank. En als iemand weet: Medion Aldi pc-komt binnen, mag je me pm sturen, daar maak je mijn broer enorm blij mee. Ik vind er geen info over op internet wanneer de volgende binnenkomt in de aldi.
 4. Inderdaad, het was een plaatje van het net. Ik had beter een foto getrokken met mijn gsm. Dat draadje lag helemaal los in de kast. Daarom zou ik graag willen weten aan wat zoiets vastzit en waar het op het moederbord moet. Of horen ze allebei tot het moederbord. Mijn hardwarekennis is zeer slecht.
 5. Het vreemde is ook dat er eentje van de 5 gaatjes "dicht" is en ik nergens op het moederbord geen pinnetjesreeks vind die 1 gaatje overslaat. (of ik kijk slecht) Wil je dat dat eens navragen als je het zelf misschien niet weet?
 6. Nog een laaste vraag: Ik heb wel nog 1 draad dat los zit in het moederbord. Zie bijlage. Het is dus één draad met die piepkleine connectortjes aan die ik dus ergens in het moederbord moet steken. Maar waar? Zijn dit voor de usb aansluitingen? Ik denk dat mijn broer expres een paar kabels van zijn oude computer heeft uitgetrokken om een nieuwe computer te krijgen van mijn ouders. Maar ik ben niet van gisteren....... 😀
 7. Super. Ik heb dit ooit geweten.... Maar uw uitleg is perfect. Beter kan je het niet uitleggen. Ik ben fan van u. Ik ga het in de namiddag allemaal eens in orde proberen te krijgen. Ze gaan wel een nieuwe eenvoudige pc kopen (eerstvolgende die in de Aldi binnenkomt, wanneer die binnenkomt weten ze niet), maar in die tussentijd kunnen ze nog even met het zeer oude model verder :). Duizendmaal dank.
 8. ik ga dit morgen uitproberen. De rode ATA van de hard disk steekt achteraan de hard disk , maar ik wist niet waar ik het andere uiteinde moest steken op het moederbord. Door die foto's van jouw zie ik het nu, en ga ik het morgen proberen. Duizendmaal dank. Nu zou ik nog zeker willen zijn of de kabels van mijn grafische kaart goed zitten. Het is een radeon grafische kaart. Heb je ook zo'n foto van een medion waar je de kabels van een grafische kaart kunt zien vanaf grafische kaart naar moederbord?
 9. PC Medion Erazer X7710 D MD 8888 De pc van mijn broer start niet meer op. Hij is wel al 10 jaar oud. Ik zet de pc op en vrijwel meteen krijg ik de boodschap " Reboot and select proper boot device" Zelfs het drukken op F8 haalt niets uit, hij geeft altijd die boodschap. VRAAG 1 : De ATA kabel bijvoorbeeld, zit wel op de harde schijf achteraan, maar het andere stuk waar moet ik dat inpluggen op het moederbord? Het beste zou zijn dat ik een moederbordoverzicht van dit model zou kunnen vinden waar alles al via een tekening op z'n plaats zit (Medion MD888). VRAAG 2: Ik krijg nu ook de melding "no signal" dus ik denk dat ik de kabels van de Radeon grafische kaart verkeerd heb gestoken. Vind iemand een tekening hoe ik die moet steken bij deze oude MD8888 medion pc. Nog info over deze oude pc: https://www.diskidee.be/2011/04/18/een-stoere-bink-in-de-aldi/19831/ VRAAG 3: Vind iemand dus een manual van het moederbord (gebruikershandleiding heb ik eenvoudig gevonden via zoeken op medion site)
 10. Sorry dat het in het engels is. Maar zou iemand me met deze opgave willen helpen? 3 Schoolgroups: at Leuven, Diest and Aarschot. We have to make OU (Organisation Units) on the basis of the following statements : What is the best method? Per branch? (Leuven, Diest,Aarschot) or choose another way? Can someone give me a good examples of the OU's that i have to use? This is the assignment: Campus Leuven is a HUB for: - Servers - Internet access - WAN Campus Diest and Aarschot are SPOKE. Growth expectation next 5 years: - Staff: + 10% - Students: + 20% Security: Strong separation between - Network for students - Network for staff CAMPUS LEUVEN ----------------------------- 1 building with 3 floors 28 teachers 9 administrative co-workers 3 directors 5 logistics employees (Canteen - Warehouse) 5 cleaning service 6 workers (for all locations) 3 IT administrators (for all locations) 263 students CAMPUS Aarschot --------------------------------- 2 buildings. Everything on the ground floor 10 teachers 3 administrative "wekrers" 1 director 2 logistics employees (Canteen - Warehouse) 2 Cleaning service 120 students CAMPUS Diest ------------------------------- 1 building with 2 floors 7 teachers 2 administrative employees 1 director 2 logistics employees (Canteen - Warehouse) 2 cleaning service 95 students Applications - Microsoft Active Directory Login staff and students - Fileserver for personnel Everyone has their own home directory Shared folders per location Shared folders per employee type ( eg teachers, management) across the sites - 3 network printers per site 1 for the teachers 1 for rest personnel 1 for students - Web-bases online learning platform ( Moodle ) is also accessible from the internet (on Linux VM) Given: - Use virtual server (s) Proxmox is a simple vm server - Make the network structure redundant - Both for LAN and WAN - Wan connections via " dark fiber" Make OU ( Organization Units) on the basis of this task. (AGDLP principle).
 11. Het is gelukt! Ik wil jullie allemaal van harte bedanken, vooral Droske (!) en mijn collega van vroeger Clarkie. De oplossing was eigenlijk om het account te verwijderen en opnieuw aan te maken. Zo ging hij zelf zoeken naar de juiste instellingen en die kwamen overeen met de waarden van het telenet-blad. Is het zo dat Outlook een kleine vertraging heeft bij het tonen van nieuwe mails? Want als ik een mail stuur (ik was daar) en ik stuur dus een mail naar haarzelf, dat die mail niet direct te zien was, maar als ik op de knop "alles verzenden/ontvangen" klikte, de mail wel tevoorschijn komt. Nu is het ook zo als ik op de knop "alles verzenden/ontvangen" klik, er steeds een scherm komt met de gebruikersnaam en wachtwoord, en waar ze altijd op OK moet klikken en dan ziet ze haar nieuwe mail. Verdwijnt dat extra scherm na een tijd? Want ik dacht dat jullie daar ook last van hadden? Is dit een bug?
 12. 1) Droske, zonder beveiliging kan ik inderdaad poort 110 gebruiken voor inkomende mail (POP3) Maar ik snap niet goed je poort 25 voor uitgaande mail, in de link van telenet staat duidelijk dat ik daar poort 587 moet gebruiken. (met beveiliging, poort 25 is dan onbeveiligd, maar ik vind er geen documentatie over) 2) Bijkomend vraagje: Ik maak een backup van de account zoals in de link van clarkie wordt uitgelegd. Kan ik dan gewoon de account verwijderen en opnieuw deze aanmaken? Is ze dan alle emails kwijt? Dus het verwijderen van een account verwijdert ook het pst bestand? Clarkie (:)), zou je die poortinstellingen ook kunnen bekijken? Wie heeft gelijk? Link telenet ivm Outlook 2010 https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/guide/e-mailprogramma-instellen-voor-je-telenet-e-mailadres/#/outlook2010/Verder/Verder/Verder/Verder/Verder/Verder/Verder/Verder (PS: ik kreeg een bericht van mijn kennis en ze had het nieuwe wachtwoord van webmail geprobeerd in haar Outlook en ze kreeg gewoon 6 oude mails). Ik zal de poorten moeten nakijken, maar dan moet ik wel de juiste weten, want ik begrijp dat er verschillende poorten zijn die mogelijk werken?? Wat zijn nu de juiste?
 13. Ik heb een link gekregen van Telenet, en daar staan toch wel andere poorten.
 14. Bij POP3: - Server voor inkomende mail: pop.telenet.be - Server voor uitgaande mail: smtp.telenet.be Inkomende email poort: 995 (SSL) Uitgaande email poort: 587 (TLS) Voila, dit zijn de correcte instellingen die deze prutser morgen gaat proberen. Beetje respect voor mensen die iets willen bijleren ivm Outlook email.
 15. Ik wil geen discussie beginnen, maar heb je mijn posten van een paar jaar geleden reeds gelezen (ongeveer 4000). Ok aantal zegt niet veel. Maar zo'n prutser ben ik niet. Er kan zelfs geen antwoord van af... zoveel tijd gestoken in mijn vorige post...
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.