Ga naar inhoud

laptopgebruiker

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

laptopgebruiker's prestaties

  1. @Asus Afgelopen dinsdag de 8Gb werkgeheugen opgehaald bij MyCom en erin gezet. Sindsdien zijn volgens mij alle problemen weg! Ik heb de afgelopen week weliswaar niet echt heel veel met de laptop gedaan, maar het feit dat ik in elk geval geen Blauwe schermen heb gehad geeft mij wel weer vertrouwen in de laptop. Misschien dat ik ooit de HD nog eens vervang door een SSD maar voorlopig hou ik het hierbij. Heel erg veel dank voor alle hulp. Gr. Karel
  2. Beste Asus, Sorry voor de late reactie. Dit weekend hard moeten werken. De actuele stand is dat ik het werkgeheugen v.d privé-laptop weer had teruggezet aangezien ik een aantal keren een blauw scherm kreeg in de werklaptop. Maar dit x heb ik alleen het originele bankje teruggezet en het andere bankje v. 2 Gb eruit gelaten. Met die configuratie loopt de privé-laptop vooralsnog stabiel. Inmiddels is de door mij bestelde 8Gb bij MyCom binnen. Dinsdag haal ik die op en zet ik het erin. Ik vermoed dus dat die 2 bankjes v. 2 Gb onderling problemen gaven. De 2x 4Gb die ikk bij MyCom ophaal zal m.i. identiek zijn. Mochten er dan nog problemen zijn dan is wellicht 1 geheugenslot niet goed, maar dat verwacht ik niet. In een later stadium (als ik weer loon heb ontvangen:) ) koop ik wellicht ook nog een SSD. Ik denk die Samsung 830.
  3. @Asus Hartelijk dank voor het antwoord. Vanavond ga ik denk ik het (mogelijk) slechte geheugen terugplaatsen in de privé-laptop. Als dan de problemen terugkomen koop ik gelijk 8Gb nieuw werkgeheugen (scheelt in prijs weinig) is dan onderstaande ook geschikt: Corsair SODIMM DDR3,1333-8GB Product Details bij MyCom Vind MyCom nl. wel een handige zaak omdat die vlakbij zit. Die hybride schijf hebben ze daar volgens mij ook: Seagate Momentus XT 500GB - 2.5inch Product Details bij MyCom Hoe zijn jullie ervaringen met Hybride schijven?
  4. @ kweezie wabbit Gisteravond heb ik de HD v.d. werklaptop in mijn privé-laptop gedaan. Tot nu toe werkt dat zonder enig probleem. Ben ik wel blij mee, want dat betekent volgens mij dat ik deze laptop in elk geval werkend krijg als ik nieuw werkgeheugen koop (dan heb ik gelijk 2 exact dezelfde bankjes en dat is volgens mij stabieler) en als ik een nieuwe HD koop. Moet wel ff kijken wanneer ik dat doe want ik moet deze maand ook nog veel tandartskosten betalen:) Nog 1 punt v. zorg: nu de 'werkHD' in de privé-laptop zit wil íe over 3 dagen Windows gaan activeren. Ga ik niet doen natuurlijk want dat betreffende systeem ís al geactiveerd. Maar ik hoop maar dat als die HD weer terugplaats in de werklaptop er geen problemen ontstaan betreffende die activering (aangezien ik op dat werksysteem geen Administrator-rights heb). Iemand v. jullie daar een idee over?
  5. zojuist met HP aan de telefoon gehangen. Mijn garantie is op 29-4-2012 verlopen, tenzij ik een bon zou hebben die een latere verkoopdatum aangeeft, maar ik krijg die verkoper dus niet meer te pakken. Ik kreeg nog wel de tip om ook eens te testen zonder WLAN kaart erin en zonder Bluetooth module erin om zoveel mogelijk fouten uit te sluiten. Ga ik ook maar eens proberen. Anders is mijn hoop gevestigd op een testprogramma voor het moederbord. Weten jullie er één?
  6. Volgens mij heeft de HP 6550b geen 2e SATA, tenzij ik zo'n HDD caddy koop en 'm op de plek v.d.Optical Drive plaats. Maar daar heb ik weinig zin in aangezien ik die later niet wil gebruiken. Ik vrees dat hier m'n zoektocht een beetje ophoudt.
  7. @ Jean-Pierre Dat was idd het eerste wat ik heb gedaan, nadat Blue Screen Viewer en Foutenlogboek mij weinig duidelijkheid verschaften. Maar scannow kwam terug met de mededeling 'Geen integriteitsfouten gevonden' hierna heb ik gezorgd voor dat bestandje op Bureaublad, maar daar stond al zo'n bestand (v.d. vorige keer) dat heeft íe toen overschreven met 0-info (er waren immers geen fouten gevonden) zodoende laat dit forum mij nu niet toe om het bestand (v. 0 bytes) eraan te hechten, maar kort gezegd: Geen fouten gevonden dus. Vreemde error is dat he, van voorgaande. Steeds meer het idee dat iets aan de communicatie tussen HD en geheugen niet klopt. Ik ga nu uitzoeken of er een 2e SATA poort op deze laptop zit om daaraan de schijf evt. te hangen.
  8. @Jean-Pierre @kweezie wabbit @Asus Het eerste half uur testen met deze 80Gb die goed zou moeten zijn voorspelt weinig goeds. Nadat ik via Chrome op youtube een filmpje had gekeken en even weg was liet de laptop onderstaande foutmelding zien: Toen ik Ctrl-Alt-Delelte probeerde kwam ik op onderstaande foutmelding: En toen ik vervolgens de laptop met de powerknop opnieuw probeerde op te starten kreeg ik een Blue Screen, maar hij bleef hangen in het maken v. een crash dump dus met de Blue Screen Viewer kom ik niets te weten over deze crash. Ook het foutenlogboek laat weinig zien volgens mij:
  9. @Jean-Pierre @kweezie wabbit @Asus Zojuist de 80Gb schijf erin gedaan met een Image v. het systeem v.d. privé-laptop. Eerste wat me opvalt is dat die veel trager is. Kennelijk toch wel een groot verschil tussen 5400rpm (deze) en 7200 rpm (de schijf die origineel in de privé-laptop zat). de specs v. deze tijdelijke schijf: http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/9994DF9B6DE8E6B68625716C00564FF5/$file/5K160_FINAL_DS.pdf Hier de Speccy-log v. privé-laptop met werkgeheugen uit werklaptop (zeker goed) en geleende HD (volgens automatisering ook goed) http://speccy.piriform.com/results/8KBrrkAarSbHl5rfIv8V42e Mochten de problemen v.d. privé-laptop idd te wijten zijn aan de HD daarin dan koop ik er denk ik een SSD schijf voor. Alhoewel ik niet echt een schokbestendige schijf nodig heb aangezien ik de privé-laptop altijd bij mijn digitale piano heb staan (de reden dat ik n privé-laptop wil is dat ik daarop mijn eigen muzieksoftware kan installeren). Maar wellicht is die extra snelheid v. SSD wel handig voor het programma Band-in-a-box dat zo snel mogelijk audio-files v. e. schijf wil kunnen lezen alvorens daarmee een begeleiding in elkaar te sleutelen. Mocht het toch het werkgeheugen zijn dan koop ik dat opnieuw. Dan heb ik toch in één keer bankjes v. hetzelfde type. Dat is toch het beste?
  10. @Jean-Pierre Ja, heb ik gedaan. Ik heb hier een 80Gb schijf liggen die volgens hun in orde is. Daar ga ik zo meteen het systeem v.d. privé laptop op zetten via Acronis True Image en dan draai ik daar eens even mee.
  11. Da's jammer. Dan wellicht een Image maken v. die systeemschijf, kopieren op de 80Gb en proberen of ik op één of andere manier daarop wel Administrator rights kan krijgen? Dat verandert toch niets aan het origineel dan. En als ik WLAN uitzet, gaat íe ook niet proberen om zich aan te melden op het netwerk lijkt me. Idee?
  12. @Asus Helaas, dat lukt niet. "This application requires Administrator permissions to run properly. Please contact your network administrator to get Administrator rights added to your account." De enige manier waarop dit zou werken is als er een Speccy64 is die ik in een DOS omgeving kan draaien, vanaf een Bootable disk.
  13. @Asus Vond ik ook vreemd. Had wellicht een belletje moeten doen rinkelen, net als dat hij het product kennelijk erg graag kwam afleveren en (naar later bleek) een vals adres had opgegeven. Ik heb de verkoper wel opgespoord via Facebook en bericht gestuurd dat ik het niet netjes vond een product met kennelijke gebreken door te verkopen. Zelfs aangeboden om samen met hem nog aanspraak te maken op de garantie (want de termijn v. 1 jr waar winkeliers mee schermen geldt niet onder Nederlands recht). Maar ik heb geen reactie gekregen. Heb Speccy portable gedownload en uitgepakt, daarna de bestanden op CD gebrand. Maar hiermee is het nog geen bootable CD. Hoe maak ik die?
  14. @Asus Dank voor het antwoord. Ik vermoed dat ze me die toestemming niet willen geven, aangezien het niet in het belang vh werk is en ze zo'n 60 laptops onder beheer hebben. Is één v.d. andere opties nog een mogelijkheid? HD's verwisselen, wachtwoord voor beheersrechten op kopie v. werksysteem verkrijgen/kraken. Wat betreft die garantie heb ik volgens mij het probleem dat de verkoper v.d. laptop mij zei dat hij de bon kwijt was en niet meer wist waar hij 'm had gekocht. Zodoende kan ik volgens mij geen garantie claimen, want dat moet volgens mij bij de wederverkoper ipv bij de fabrikant. Ik zal HP eens een mail sturen met het exacte serienummer v.d. laptop zodat ze wellicht een en ander kunnen verduidelijken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.