Ga naar inhoud

bompsietsjoe

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

bompsietsjoe's prestaties

  1. Na upgrade naar Windows 10 Pro x64 wilde ik mijn wireless speaker opnieuw gebruiken. Pioneer XW-SMA3. Via iTunes streamde ik vroeger (Windows 7 ultimate) de audio naar de speaker mbv Airplay. Nu lukt het niet meer. Geen Airplay symbool, allicht omdat de aanwezigheid van de wireless speaker niet herkend wordt. Ook in Explorer zie ik in "netwerk" die speaker niet (meer). Ik heb de AVG firewall afgezet (vroeger moest ik bepaalde poorten openzetten om Airplay te doen werken), maar dat helpt niet. (ik moest immers ook de AVG opnieuw installeren). De wireless speaker zelf geeft aan dat er een (netwerk) storing is. Iemand een idee wat ik hieraan kan doen ?
  2. Bedankt, maar dat heb ik allemaal grondig nagelezen en toegepast. Maar steeds hetzelfde, WMP herkent de speaker, maakt connectie (zoals op de screenshot te zien is), maar hangt dan bij "verbinden met mediaserver". Geen geluid. Gelukkig lukt het wel om te streamen met Airplay in iTunes.
  3. Ik heb geprobeerd een leesbare screenshot als bijlage toe te voegen. Misschien heb je er wat aan.
  4. Ik weet ook wel dat je vanuit Windows Media Player geen Airplay protocol kan laten draaien. Daarvoor gebruik ik iTunes. En zoals gezegd, dat gaat prima. Maar met "spelen met" heeft Microsoft een tegenhanger van Airplay in WMP (vanaf versie 11). Ikzelf gebruik de versie 12 die ingebakken is in Windows 7 (ultimate) X64. Het is over deze functie dat ik het heb. Ik voeg een screenshot bij. Hieruit blijkt dat WMP de speaker herkent, maar blijft hangen (zie blauwe "doughnut") bij "contacteren media server. Ik desactiveerde en re-activeerde WMP, ik repareerde WMP (fix it van Microsoft). Ik desactiveerde alle firewalls. Ik stopte en herstarte services voor network sharing en UPnP host. Niets helpt.
  5. Ik gebruik een Pioneer wireless speaker XW-SMA3. Het lukt om via Airplay muziek (mp3) door te streamen. Ook vanuit mijn smartphone kan ik (via de functie wireless direct) streamen naar de speaker. Maar vanuit Windows Media Player lukt het niet. PC draait op W7 ultimate x64. WMP "ziet " de speaker. De functie "spelen met" lijkt aanvankelijk te werken. Het scherm opent, de connectie met de Pioneer wordt gemaakt, de Pioneer duidt aan (groen licht) dat hij in DMR mode gaat (Digital Media Renderer). Dan moet hij contact krijgen met de Windows Media Server, en daar blijft WMP hangen. Geen geluid. Ook niet als ik mijn AVG firewall & linkscan uitschakel. (Let wel : om Airplay te laten functioneren vanuit iTunes moest ik ook eerst poort 5353 openzetten voor UDP. Ook dat kostte heel wat opzoekingswerk.) Wireless router is de BBOX2 van Belgacom (die UPnP ondersteunt). Al heel wat rondgegoogeld, maar geen afdoende oplossing gevonden. Hoop dat iemand mij kan helpen.
  6. Je tip werkte prima ... Windows werd volledig hersteld (enkele codecs die blijkbaar waren verloren geraakt, allicht bij installatie van andere codec packs), en een gedeelte van de authentication. Waardoor bleek dat ik met een non-genuine version zat (van W7 enterprise). Ondertussen een nieuwe W7 Ultimate geinstalleerd en alles prima. Updates verlopen naar wens. Bedankt.
  7. Bedankt, maar ... Zoals ik al zei, dat heb ik alles wat Microsoft aanbeveelt, meermaals geprobeerd zonder succes. Dus ook de suggesties hierboven. Het enige resultaat is dat (logischerwijze) de geschiedenis van de updates weg is. Uiteraard kan ik wel nog zien welke updates werden geinstalleerd.
  8. Sedert begin october lukt het niet meer op updates binnen te halen en te installeren. Foutcode 80070002 Ik heb alles geprobeerd wat Microsoft op diverses sites als oplossing aanbiedt. Niets helpt. Ik las over een stuk van de update software die zou kunnen in quarantaine geplaatst zijn door virusscanner. In de quarantaine van AVG vond ik inderdaad iets dat een stuk van de windows update software zou kunnen zijn, maar heb het per ongeluk verwijderd. Ik overweeg om met een herstelschijf Windows 7 te herstellen. Ook al moet ik dan alle recente updates opnieuw installeren. Blijven de andere geinstalleerde toepassingen dan intact ? Of helemaal opnieuw beginnen met de installatie van Windows 7 en alle toepassingen die ik draai. Maar dat is een heel werk. Alle suggesties zijn welkom. Bompsietjoe
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.