Ga naar inhoud

Garfield

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Garfield

  1. Oeps, inderdaad. Dat had ik moeten zien. Maar dit doet uiteindelijk niets af aan het feit dat ik mijn luidsprekers slechts kan aansluiten op de klassieke jack voor audio en dat ik dus moet gebruik maken van de vista_win7 driver van realtek (S/PDIF uitgeschakeld langs configuratiescherm). Win7 houdt hier echter geen rekening mee en plaatst de S/PDIF steeds weer als standaard bij de opstart. Hoe kan ik het systeem dan instellen zodat hij de vista_win7 driver als standaard instelt ? Raar is ook dat telkens bij de opstart ALLE apparaatstuurprogramma's worden ingeladen. Bij vorige versies werd dit één maal gedaan en waren ze dus steeds beschikbaar.
  2. Ja, deze info had ik ook al gevonden. Maar mijn PC heeft geen digitale output. Daarom probeer ik die driver te negeren en een gewone audiodriver te installeren, met het eerder gemelde gevolg bij herstart.
  3. Ik heb een Win7 Ultimate 64bit als OS. Telkens bij de opstart plaatst hij de digitale audiodriver SP/Dif als standaard. Mijn MB ondersteunt dit niet. Daarom installeer ik de Vista_Win7_R2.55 audiodriver (die stel ik in als standaard en dat werkt prima). Maar bij de herstart staat de SP/Dif er weer en kan ik herbeginnen. Ook de andere apparaatstuurprogramma's worden steeds weer opnieuw geïnstalleerd bij de opstart. Is dit normaal ? Knap lastig en puur tijdverlies. Graag had ik hier wat advies voor gekregen:hmmmm: Systeem : Asus M2V moederbord met Amd 3500+proc. Dank bij voorbaat.
  4. My system is finally alive and kicking !!!! Heb de nieuwe audiocodecs bij realtec moeten downloaden en nu heb ik de keuze tussen de S/pdif driver van win7 (die ik niet kan gebruiken) en de gewone realtec audiodriver. Systeem nu volledig operatineel. Hartelijk bedank voor de steun en info.
  5. vistadriver voor scanner geeft aan niet geschikt te zijn voor win7. De twee asusdrivers, waarvan één betaversie, voldoen ook niet. Ziet er niet goed uit, vrees ik. De originele driver bij win7 wordt door mijn chipset niet ondersteund. Ik heb nu de realtek AC97 64bits versie geinstalleerd. Hij heeft zich geplaatst onder de map "programfiles x86". In apparaatbeheer vind ik hem niet terug om hem aktief te maken. Hoe kan ik deze driver instellen ?
  6. De RealtecHighDefinition driver van asus wordt geïnstalleerd met een foutmelding helemaal op het einde en wordt niet actief. Scannerdriver wordt enkel ondersteund voor vista en wordt door photoshop 64bits niet gevonden. m.a.w. I am in deep sh**. Ik hoop dat ik gans de installatie niet moet overdoen, alle programma's werden net geïnstalleerd.
  7. Hallo, Ben net overgestapt van XP-Pro naar win7ult . Ik krijg echter de audio niet aan de praat. Bij het apparaatbeheer staan echter geen alarmtekens. De driver werd door win7 geïnstalleerd . Luidsprekerset ook al eens vervangen, geen effekt. VU-meter van het luidsprekertje rechtsonder in de taakbalk volgt het volume van de muziek maar die is niet hoorbaar . Voor de rest ontbreekt enkel een aangepaste driver voor mijn scanner (canoscan 3000). Het mb is een Asus M2V met athlon64 3500+ proc. Hebben jullie tips ? Dank bij voorbaat.
  8. Ga eens naar apparaatbeheer en kijk of er geen geel vraagteken tussenstaat, meer bepaald bij de besturing voor geluid. (rechts klikken op "mijn computer" - dan naar "beheren", vervolgens kies je "apparaatbeheer".) Ook nakijken of je LS aangesloten zijn op de correcte jack achteraan op je PC.
  9. Jurgen, Idd, er staat een kleine folder op de Installatiedisk met enkele onderdelen die ze in de nieuwe versie hebben weggelaten (ik zie niet in waarom). Probleem opgelost, ik had een beetje verder moeten zoeken. Benieuwd wat ze dan in de CS5 weer gaan wegsnoeien. Hartelijk bedankt voor de info. Garfield
  10. Hallo iedereen, Bij het overstappen van photoshop CS3 naar de CS4 Extended merk ik plots dat de filter "extraheren" niet meer beschikbaar is. Kan dit als bijkomende plug-in (nederlands) worden gedownload ? De Adobe-website is daar niet duidelijk in. Iemand ervaring hiermee ? Groetjes, Garfield
  11. Jurgen, Ditmaal is de installatie vlot uitgevoerd. Na herstart deed het probleem zich niet meer voor. Hopelijk blijft dit zo. Een mens kan dus alleen maar bijleren. Hartelijk bedankt voor de aangereikte remedie.
  12. Bedankt voor de snelle reactie. Ik lees op de site dat de hotfix bedoeld is voor panda 2009. Is hij dan niet reeds geïntegreerd in de versie 2010 ? Heb download gedaan en de toepassing gestart. Hij blijft echter in het install-scherm vasthangen zoals in bijlage.
  13. Hallo iedereen, Sinds kort krijg ik na de opstart van mijn windows XP een alarmkader zoals in bijlage. Het verwijst naar mijn antivirusprogramma Panda IS 2010. Dit heb ik opnieuw helemaal geïnstalleerd maar het probleem herhaalt zich. Ik heb tot op heden en dit sinds vele jaren nooit enig probleem gehad met panda IS. Vraag is nu of het probleem windows gerelateerd is of dat het toch aan het antivirusprogramma ligt. Heeft iemand hier ervaring mee ? Dank bij voorbaat.
  14. Nog even dit. Er is een testversie van office 2007 beschikbaar op de downloadsite van het forum. Succes.
  15. Dat zou kunnen indien er geen backup van gemaakt was. denk eraan, als je goed en wel op weg bent maak dan een reserve-kopie van je persoonlijke mappen en schrijf dat weg, desnoods op een cd'ke (Bestand - exporteren) Office 2007 kon tot voor kort in een beta-versie gedownload worden om gedurende een beperkte tijd te proberen. Nadien moest het programma gekocht worden. Ik weet niet of dat nog kan. Succes.
  16. Als je outlook start en er is geen account actief moet je er een aanmaken. Hiervoor ga je verder op de plaats waar je in je eerste bericht bent geraakt en vul je de gegevens in zoals vermeld in mijn eertse reactie. Voor wat betreft de e-mailadressen, als je een volledige herinstallatie hebt gedaan van windows dan ben je ze kwijt. Het verdient aanbeveling om eenmaal je adressenlijst volledig is , een backup te maken (pst-bestand) van je persoonlijke mappen en die te bewaren op een extern medium. Na eventuele problemen kun je die gegevens dan vlot terug inbrengen in je outlook. Ik hoop dat je hem op deze manier terug aan de praat krijgt. Groetjes.
  17. Hey, Je outlook configureren zou geen probleem mogen zijn. Inkomende mailserver (hiervoor kies je POP3) : in.telenet.be Uitgaande server (smtp) : uit.telenet.be Vervolgens zie je velden voor het invullen van je naam; login en paswoord voor je provider (telenet ). Hierna doet outlook een verbindingstest om te zien of alle gegevens correct zijn. Nu zou je de mails moeten binnenkrijgen. Hopelijk geraak je er door. Grtz.
  18. Hallo, inderdaad ik kan perfect een account aanmaken zoals je voorstelt. Maar wanneer outlook gestart wordt kan hij blijkbaar de standaardmappen niet vinden zoals je kunt zien in de bijlage aan mijn bericht. Herinstallatie vanop de originele CD werkt helpt niet waarbij ik mij afvraag of de CD niet op één of andere wijze beschadigd is. Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.
  19. Hallo, na herinstallatie van Office XP wil outlook niet meer starten. Ik krijg dan een alarmmelding dat hij de standaard e-mailmappen niet kan openen. Herstelfunctie verhelpt het probleem ook niet. Ik heb een periode met de beta van Office 2007 gewerkt, maar keer nu terug naar mijn vertrouwde XP.
  20. Hallo, ik heb geruime tijd gebruik gemaakt van een beta versie van Office 2007. Ik ben nu terug overgeschakeld naar mijn office XP standaard. Na installatie wil outlook echter niet opstarten. Ik krijg de melding dat hij de standaardmappen niet kan openen en dat ik het opnieuw moet proberen. Knap vervelend. Zie ik hier ergens iets over het hoofd ? Herinstalleren en herstelfunctie helpen niet.
  21. Yep, ik heb het nog eens geprobeerd en ik kom op hetzelfde uit . Kan ik die gegevens niet bereiken via het bestandssysteem ?
  22. OK. Heb ik uitgevoerd en kom op een file terecht met veel tekst. Zie niet direct welke lijnen ik zou kunnen deleten zonder gevaar te lopen. Ik vind daar ook nergens de vermelding van die recovery-programma's. Hieronder de tekst : # menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8) # grub-install(8), grub-floppy(8), # grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub # and /usr/share/doc/grub-doc/. ## default num # Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and # the entry number 0 is the default if the command is not used. # # You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry # is the entry saved with the command 'savedefault'. # WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your # array will desync and will not let you boot your system. default 0 ## timeout sec # Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry # (normally the first entry defined). timeout 10 ## hiddenmenu # Hides the menu by default (press ESC to see the menu) #hiddenmenu # Pretty colours #color cyan/blue white/blue ## password ['--md5'] passwd # If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing # control (menu entry editor and command-line) and entries protected by the # command 'lock' # e.g. password topsecret # password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/ # password topsecret # # examples # # title Windows 95/98/NT/2000 # root (hd0,0) # makeactive # chainloader +1 # # title Linux # root (hd0,1) # kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro Het is me toch niet geheel duidelijk, sorry.
  23. Dat is grub. Ik heb ergens gelezen dat de tekst in het opstartvenster kan teruggevonden worden in /boot/grub/menu.lst Maar ik geraak daar niet aan, ik heb het geprobeerd via het terminalvenster. Vergeefs.
  24. Hallo iedereen, Ik ben vrij nieuw in dit wereldje en ik heb het volgende probleem. Mijn systeem ziet eruit als volgt : MB Asus M2V Proc Amd 3500+ 2,2 Ghz 4 Gb RAM HDD 160 Gb (2 partities WinXP en 1 partitie Linux Ubuntu) Sinds ik het dual-bootsysteem heb, verschijnt op het keuzescherm in de eerste lijn Ubuntu, gevolgd door enkele recovery-versies. Onderaan het OS WinXP. Dit vult bijna het hele scherm. Eén recovery-versie is meer dan voldoende. Hoe kan ik de overige lijnen verwijderen ? Graag enkele tips.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.