Ga naar inhoud

FerryLinux

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

FerryLinux's prestaties

  1. Als ik dat doe, kom ik niet verder dan "beheren". Klik ik daarop, dan gebeurt er helemaal niets. Maar waar het om gaat (vermoed ik) is: noch de C-schijf, noch de D-schijf is in stukjes gepartitioneerd. Alhoewel... het zou natuurlijk kunnen dat er 1 schijf in de computer zit en dat die in tweeën in gepartitioneerd...
  2. Ik moet wel zeggen dat Ubuntu met veel meer extra's komt dan Fedora. Met Fedora lukt het me niet om filmpjes te bekijken (zowel wmv als mp4 geeft een foutmelding). Dus dan is Ubuntu eigenlijk beter... Of is de versie met de pinguin misschien nog beter? Het gaat er vooral om dat ik kan surfen, filmpjes bekijken en tekstverwerken. Dus zeg maar welke bestanden ik moet downloaden. Ik zie langzamerhand door de bomen het bos niet meer. Als ik het goed begrijp, is dev/sda de C-schijf en dev/sdb de D-schijf? En als ik Linux op de D-schijf zet, blijft Windows gewoon intact?
  3. Ik had Fedora gedownload omdat die het Windows-systeem niet verwijdert (dat deed Ubuntu wel). Hoewel... Ubuntu is wel inclusief een heleboel méér software, waaronder een tekstverwerker. Het probleem is, dat ik alle bestanden van schijf D heb overgezet naar een map op schijf C. Echter, wanneer me wordt gevraagd waar ik Ubuntu wil installeren, weet ik niet welke schijf wordt bedoeld; er verschijnt alleen een soort code voor elke schijf. Stel dat ik schijf C pak, dan heb de inhoud van schijf D nog wel, maar Windows ben ik dan kwijt, evenals alle installaties van andere programma's. Snap je mijn probleem?
  4. Oei, dat duizelt me! Bovendien is het niet Ubuntu dat ik probeer te installeren, dus klopt die info dan wel?
  5. Met de SD-chip zou het moeten lukken; de notebook boot wel (mits ik hem via een adapter in de USB-poort steek), maar er komt een foutmelding dat er een bestand ontbreekt.
  6. Nee, dat heeft het programma gedaan dat ook de boot-chip heeft gefabriceerd. Tenminste... dat denk ik toch; ik zal eens even kijken ("eigenschappen" zal me die info wel geven). Gekeken... Inderdaad: FAT32.
  7. Ik heb dezelfde versie die ik op mijn pc had gezet, nogmaals van het internet gedownload (iso dus) en het overeenkomstige programma om het op een geheugenchip te zetten (waarvan je me hierboven de link hebt gegeven), laten draaien. Op een mp3-speler kreeg ik tijdens het schrijven van de bestanden al de foutmelding dat hij niet zou kunnen booten, en op een SD-chip leek alles goed te gaan, totdat mijn notebook probeerde te booten.
  8. Ik heb een tweede poging gedaan met een SD-chip en nu wil de notebook wel ermee booten... tot aan de foutmelding "could not find kernel image vesamenu.c32". - - - Updated - - - PS Zou het misschien te maken hebben dat ik dezelfde (desktop) versie op mijn notebook wil zetten die ik al op mijn pc heb staan? Welke versie pak ik dan het beste?
  9. Ik heb gedaan wat je zei, maar op dit moment is mijn pc bezig de usb-stick in te richten... Echter, ik kreeg al meteen een foutmelding "your usb won't be bootable". Dus ik vrees dat het niet gaat werken. Ik zal straks nog laten weten of het inderdaad niet is gelukt. Be right back...
  10. Het is een Samsung, model NP-N130. Alvast bedankt! Ik had de inhoud van de cd-rom op een SD-chip gezet. De SD-chip kon niet booten (dwz: niet in de daarvoor bestemde gleuf gestoken, en met een verloopstukje naar USB lukte het ook niet).
  11. Het is een Samsung notebook. Ja, er verschijnt "press F2", hetgeen ik heb gedaan. Maar alleen de harde schijf wordt als bootmedium geaccepteerd. Van een flashdrive gaat het niet, en een cd-rom die via usb aangesloten is, heb ik niet. Verder geen opties.
  12. Hallo, Enkele jaren geleden won ik een notebook in een prijsvraag en daarop was Windows7 voorgeïnstalleerd. Maar ik wil Linux erop zetten, en dat lukt me niet. In de BIOS zie ik geen mogelijkheid om van een flashdrive te booten. Wat kan ik dan nog doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.