Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

laurentvdp

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. hallo! mijn vraag staat eigenlijk al volledig uitgelegd in de titel maar toch zal ik nog verder specifieren: ik heb een harde schijf waar mijn mediabestanden op staan, deze kan ik verbinden met mijn TV en moet ik dan meenemen naar de computer om er nieuwe bestanden op te plaatsen... ik, als de luiheid zelve, zou dat uiteraard simpeler willen aanpakken. Mijn tv kan namelijk ook bestanden vinden die in de bibliotheken van windows staan, maar voorlopig blijft dat daarbij. mijn vraag is dan uiteraard of ik mijn harde schijf aan mijn computer kan laten hangen en over het netwerk die bestanden kan raadplegen. met andere woorden, kan ik van mijn usb externe schijf een mediaserver maken? (met gewoon de harde schijf te delen (rechter muisknop-> delen) kan ik hem vinden op andere computers maar helaas niet op de tv). groetjes
 2. zullen computers dan automatisch van de ene naar de andere router overschakelen?
 3. beste leden, onlangs heb ik mijn netwerk thuis opnieuw ingesteld zodat we met 3 routers 1 netwerk hebben. Namelijk twee routers als accesspoints opgesteld. nu hebben al de accesspoints een andere naam en dien je je altijd met de dichtstbijzijnde accespoint gaan verbinden. is er een manier om van deze drie wifi-wolken 1 te maken? zodat eens je connectie hebt met om het even welke router, je je na verplaatsing naar de andere kant van het huis niet opnieuw moet inloggen? ik aas op het principe van een bibliotheek of school of een ander groot gebouw waar je door heel het gebouw wifi hebt hoewel er verschillende routers hangen. maw je apparaat verspringt vanzelf. hoe zou ik dat moeten instellen?
 4. om terug te komen op het niet correct kunnen instellen van de bijkomende routers. kan dat zijn dat er een probleem is metdat er ook nog een switch tussen zit?
 5. zou er dan nog een alternatief bestaan? een apparaat die via het netwerk usb's als gedeelde apparaten zet? dat lukt op een andere computer maar deze is nu niet ter beschikking
 6. beste leden, op mijn toshiba satelite c660 zijn beide usb poorte geforceerd omdat hij viel met usbsticks in de poorten. dus die zijn kapot. bestaat er een alternatieve manier om een usb verbinding te maken via de ethernetingang? bestaat er zo een convertor?
 7. bedankt voor de reactie. ik heb dat vorig weekend al eens geprobeerd maar wanneer ik de IP adressen verander, en de kabel in een LAN poort steek kan ik geen internetverbinding krijgen. noch kan ik de computers van het eerste niveau vinden (waar de gedeelde harde schijf op staat)
 8. beste leden, in bijlage heb ik een overzicht van mijn huisnetwerk geplaatst. met alle fora die ik hier lees kom ik niet tot een oplossing. kan iemand nog een step by step uitleg plaatsen waar ik beide routers mee kan configureren zodat ik op de laptops (op het tweede niveau) ook op de server (eerste niveau) kan ... alvast bedankt.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...