Ga naar inhoud

XeonraY

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door XeonraY

  1. Ik heb me bedacht, kan iemand mij vertellen hoe ik dan alle gegevens "clone" van mijn oude HDD naar nieuwe HDD. De nieuwe HDD moet dan dus ook kunnen booten vermits ik de oude HDD ga weg doen.
  2. Bwa, dat is niet nodig, ik wil wel een fresh install gebruiken. Ik heb alle persoonlijke documenten toch al op een USB stick staan, dus dat is allemaal geen probleem. Juist Windows 7 zelf.
  3. Zal ik doen Ik heb er rekening mee gehouden, ik heb samen met mijn nieuwe grafische kaart ook een nieuwe harde schijf gekocht. Een kleinere weliswaar (1TB, meer dan genoeg voor mij) maar met snellere RPM. Nieuwe videokaart: https://www.4launch.nl/shop/get/p-18#p-4-productid-140650 Nieuwe harde schijf: https://www.4launch.nl/shop/get/p-18#p-4-productid-119882 Ik zal het laten weten als de computer terug werkt PS: Weet iemand hoe ik Windows 7 kan installeren op de nieuwe harde schijf? Ik heb geen CD van Windows 7 gekregen als ik de computer kocht en er was wel zo een herstelpartitie op de oude harde schijf, maar die kan ook beschadigd zijn, dus opteer ik liever voor een volledige nieuwe installatie (zou ook niet weten hoe ik W7 moet installeren op een andere harde schijf vanuit een andere harde schijf partitie). Ik heb een legitieme Windows 7 Home Premium 64 bits serial key. En liefst zou ik dat via USB-Stick willen installeren vermits ik geen andere PC heb die op DVD kan branden dan die PC dat nu niet werkt xD Bedankt
  4. Ja, dat klopt. De computer valt nog onder garantie. Ik heb al contact opgenomen met Medion, maar ze sturen mij van hak op tak en heb ook geen zin om nog een maand of twee zonder computer te zitten. Ook als zij het zouden repareren wordt er toch hardware ingestoken dat gelijkwaardig is aan de hardware dat er momenteel insteekt, en vermits ik vind dat een upgrade nodig is, doe ik het niet via de garantie. Na lang zoeken gisteren en vandaag heb ik uiteindelijk gekozen voor een nVidia GeForce GTX 770. Ik ga nu ook nog mijn intern geheugen (momenteel zit er 600mhz geheugen in, wat weinig is) upgraden en mijn HDD vernieuwen. Ik heb ook nog enkele vraagjes over het intern geheugen. Volgens Speccy is het moederbord een MS-7667. Ik heb volgende handleiding gevonden van dat moederbord: http://217.110.237.70/Manuals/7667v2.2(Medion).pdf Nu probeer ik dus te zoeken wat de maximale snelheid van het intern geheugen is dat mijn moederbord ondersteund. Ik heb dit gevonden in de handleiding: Kan iemand mij nu zeggen wat de maximale snelheid het moederbord van het intern geheugen ondersteund? Want ik snap niet wat ze daarmee exact willen zeggen.
  5. Hallo Ik heb enkele dagen geleden mijn computer naar een winkel gebracht waar ze mijn probleem die ik hier heb beschreven, hebben onderzocht. Nu blijkt dat mijn videokaart kapot is gegaan omdat er teveel stofophoping was en daardoor een beetje doorbrand is, geheel mijn fout natuurlijk. Maar vermits ik toch een fervente gamer ben, zonder eigenlijk de nodige hardware kennis, zoek ik nu dus een nieuwe videokaart. Dit zijn de systeemspecificaties van de computer in kwestie (buiten de videokaart dan, want die is kapot): http://speccy.piriform.com/results/DS0n7vTqjFrgjAGtP8dVGs6 Nu had ik graag geweten hoeveel Watt ik kan gebruiken voor de videokaart. Weet iemand hoeveel mijn systeem verbruikt (ongeveer) kwa wattage zonder de videokaart die er momenteel insteekt (die kapot is) bij te tellen? Zo weet ik dus de restwattage die ik kan gebruiken voor de nieuwe videokaart. Ik heb een Power Supply Unit van 600W en de vorige videokaart verbruikte naar het schijnt 151W. Hoeveel verbruiken dus alle andere stukken van die 600W? Heeft iemand ook suggesties wat videokaarten betreft? Ik ben een beetje aan het uitkijken naar een GTX 680 of GTX 770 of heel misschien een GTX 780. Bedankt!
  6. Ik heb de PC een paar dagen geleden naar een computer winkel gebracht, en zij wisten me te vertellen dat het probleem aan mijn videokaart ligt. Die zou naar het schijnt binnenin doorgebrand zijn... Tof... xD Ma ja, compleet mijn fout. Toch bedankt!
  7. Ik zal eventjes een update geven over mijn PC probleem: Iedere keer als ik mijn PC nu opstart geeft hij 2 korte piepjes, onderbreking, 2 korte piepjes, onderbreking, etc... Het scherm blijft zwart en de computer start nooit op. Nu kan ik dus niks meer doen... Ik heb de computer opgestart na 3 uur (na de 2 korte piepjes) en geeft dan nog altijd 2 korte piepjes, onderbreking, etc... Gelukkig heb ik alle documenten de dag ervoor op een USB drive gezet en daarna geüpload naar Google Drive.
  8. Ik denk dat ik dan stilletjes aan ga uitkijken naar een nieuwe HDD. Iemand die een goede tip kan geven? Ik denk dat ik misschien ook een SSD ga kopen voor mijn besturingssysteem, zwaardere programma's en games. Iemand daar tips over misschien? Altijd welkom
  9. Is dat dan het probleem met die freezes? Want stel dat ik mijn HD vervang en die freezes nog altijd zijn, tja, dan heb ik ook niks aan een nieuwe HD... Wat met die piepjes van de BIOS? Dat geeft toch iets van het RAM geheugen? Heb het sinds de voorlaatste post nog 2 keer meegemaakt dat hij 2 keer achter elkaar korte piepjes geeft.
  10. Eindelijk, na een dikke 27 uur aan te staan (met geluk dat de PC niet freezde/electriciteit uitviel) en de harde schijf zitten scannen op fouten is het verdict gevallen: Iemand een idee?
  11. Ik heb dus gisteren die HD Tune laten runnen, van 12:00 uur en dan de volgende ochtend checken of het gedaan had. Wat bleek nu gebeurd te zijn? Om een of andere reden is de elektriciteit rond 6:30 uitgevallen en dus ook de computer... Alles terug opnieuw... Ik heb hem zojuist terug aan zijn taak van een dikke 20 uur gezet... Voor ik ging slapen had ik eens gekeken hoever die stond (ongeveer 3/5 gedaan) en in totaal stond er van al die blokjes 1 rode tussen. De rest waren groen of nog niet gecontroleerd. Ik heb helaas geen screenshot toen genomen vermits de computer nog niet gedaan had met scannen. Kan dat veel kwaad, zo 1 rood blokje? of is dat normaal? Ik zal morgen de uitslag van deze test laten weten (als de elektriciteit niet uitvalt )
  12. Een paar minuten later na ik de vorige post gemaakt heb, is de computer weer blijven hangen. Wat mij altijd wel opvalt is normaal hoor je een pc zo "kraken" dat die aan het werken is. En als de computer blijft hangen dan hoor je echt niks meer. Nog een ideetje dat bij mij is opgekomen gisteren: Zou het iets te maken kunnen hebben met de nieuwe muis? Het probleem is eigenlijk wel gestart na ik de nieuwe muis had ingestoken. Toen die kapot was heb ik die gewoon uitgetrokken (USB) en een andere USB muis ingestoken. De kapotte muis had wel zo Logitech Gaming Software nodig om alle functionaliteiten te gebruiken (extra knoppen, DPI verschillen, etc...) Na ik de nieuwe muis had gekregen, heb ik de oude muis uitgetrokken en de nieuwe muis terug ingestoken zonder drivers te installeren (vermits die er nog opstonden want mijn toetsenbord en muis gebruiken dezelfde software.) Zou het iets te maken kunnen hebben met die Logitech Gaming Software? De muis is een Logitech G300 en het toetsenbord een Logitech G110. Misschien krijgen jullie nu opeens een idee ofzo, idk, laat maar iets weten Het enigste wat ik veranderd heb sinds het probleem is gestart is: Nieuwe muis ingestoken, en de computer updates laten doen (blijkbaar had ik dat ooit afgezet en had hij verschillende update in een wachtrij staan, nu heeft die de meest recente updates.)
  13. Ik heb de computer een hele nacht die memtest laten draaien en hij gaf geen enkele error. Speccy: http://speccy.piriform.com/results/DS0n7vTqjFrgjAGtP8dVGs6
  14. De eerste Pass is zojuist gedaan, en hij geeft dat er geen fouten gevonden zijn... Ik snap er niks meer van.
  15. Ok, heb juist de Memtest86+ gestart. Ik zal over een paar uur rapporteren en dan waarschijnlijk nog deze nacht door laten gaan.
  16. Tot op vandaag is alles goed verlopen. Vandaag starte ik de PC op en alles start goed op. Na ik een programma had geopend bleef alles weer vast steken. Kon de muis niet meer bewegen, idem voor het toetsenbord. Ik heb de computer terug opnieuw opgestart via de aan-uit knop, hij startte terug op, maar bleef vast hangen op een zwart scherm, heb de computer terug opnieuw opgestart via de aan-uit knop, hij startte terug op maar dan nog voor het opstarten volledig gedaan was, herstartte de computer zichzelf. Toen de computer dan aan het opstarten was, gaf hij weer van die piepjes, maar deze keer altijd 2 korte piepjes na elkaar. Daarna heb ik de computer terug opgestart via de aan-uit knop en dan startte alles weer degelijk op. Windows is geladen en ik zie mijn bureaublad. Alles werkt terug, kan programma's openen etc... Dan heb ik gezocht wat de BIOS van de computer is via Speccy en heb dit gevonden: Merk American Megatrends Inc. Versie E7667ML1.20B Datum 21/03/2011 Dan opgezocht wat die 2 korte piepjes betekenen en volgens deze site heeft het iets te maken met het RAM geheugen. Herinner u wel dat het eerste probleem was dat de computer altijd 1 kort piepje gaf, wat blijkbaar ook RAM gerelateerd is. Zou het kunnen dat er iets aan het RAM geheugen ligt? Wat wel raar is dat als ik herstart, de computer na enkele restarts terug werkt. Ik zou de PC kunnen open doen en de RAM eens uit halen en er terug in steken. Maar ik weet dat de garantie dan vervalt, ik zal eens moeten opzoeken hoelang die garantie was Misschien weten jullie iets wat ik kan doen?
  17. Ik heb de computer vandaag opgestart en alles is verlopen zonder problemen. Gelukkig, want als ik die piepen hoorde dan dacht ik dat het iets van hardware ging zijn, maar blijkbaar niet. Ik zal het topic nog eventjes ophouden moest het deze week nog eens voorvallen laat ik het hier weten. Ik zal dit topic niet vergeten te sluiten (heb het in mijn bookmarksbalk staan.) Mag ik eigenlijk vragen wat dat zoek.exe programma doet?
  18. Tot nu toe als ik de computer opnieuw heb laten opstarten is alles goed verlopen. Ik zal morgen eens kijken of ie terug goed opstart. *fingers crossed*
  19. Zoek.exe log bestand hieronder: [ATTACH]25990[/ATTACH] zoek-results.log
  20. Ik had het idee om dat deze nacht te laten runnen via USB stick. Ik ga pas laat slapen en als ik niks zie tegen dan, dan zal ik het laten runnen.
  21. Ik kan percies mijn post niet aanpassen, dus dan die ik maar als reactie. Ik heb hier de hijackthis log en de sfcdetails.txt aan toegevoegd. [ATTACH]25977[/ATTACH] [ATTACH]25976[/ATTACH] hijackthis.txt sfcdetails.txt
  22. Hallo Sinds kort begint mijn PC soms vast te lopen. Ik kan echt niks meer doen, de muis beweegt niet, het toetsenbord werkt ook niet (kan geen ctrl + alt + del doen, ook de windowsknop werkt niet). De problemen zijn eigenlijk gestart zo: Ik heb een logitech G300 computer muis en de rechtermuisknop daarvan werkte niet meer degelijk. Ik heb deze dan terug opgestuurd naar de winkel en ze stuurden mij een nieuwe muis op. Dan heb ik die muis (de software stond nog altijd geïnstalleerd omdat ik ook een Logitech G110 toetsenbord heb). Alles werkt degelijk en de nieuwe muis werkt zoals verwacht (extra toetsen enz... werken perfect). Een dag later start ik de computer op en na enige tijd krijg ik een melding van Norton 360 met als titel van het venster: Mislukte installatie. Ik keek naar wat mislukt was maar daar stond gewoon: Installatie, dan keek ik naar de status en daar stond voltooid (dus ik dacht: uh? Hij geeft een melding dat het mislukt is, maar in de status staat dat alles in orde is). Ik druk dus op OK en doe verder niks (het kan zijn dat hij de installatie van de muis bedoelt, of van de antivirus, maar die installatie van de antivirus staat er al meer dan een jaar op en heb een dikke twee weken het abonnement verlengd, hetzelfde voor de installatie van de muis, ik had de muis en het toetsenbord al meer dan een jaar en 2 maand). Maar bon, alles werkt en ik doe gewoon verder zonder problemen. Dan wilde in PlanetSide 2 spelen, ik startte het spel op en de launcher opent en zodra de knop van "Play" groen wordt liep heel de computer vast. Ik kon de muis niet meer bewegen, de knoppen op het toetsenbord werken niet, etc... Dan heb ik dus de computer moeten herstarten (de aan-uit knop lang ingehouden). Dan startte ik de computer opnieuw op en begon die enorme luide piepjes te geven, altijd korte, onderbroken piepjes. (Ik dacht wtf is dit?) Er was ook helemaal geen beeld. Dan heb ik de pc terug opnieuw opgestart door de aan-en-uit knop lang in te houden en terug opgestart, dan gaf die weer die piepjes, dus terug opnieuw opgestart, en dan werkte alles terug normaal. Ik heb dit dan opgezocht en gevonden dat dit een manier van de BIOS is om te zeggen dat er een fout ergens is, ik heb dan gevonden dat korte, onderbroken piepjes iets met het RAM geheugen te maken hebben. Maar na die 2 keer heeft die nooit meer gepiept. Nu als ik de pc opstart loopt die soms vast tijdens het opstarten aan het windows logo, soms zelf aan het scherm van: Press F11 to run system recovery (voor het scherm van het windows logo). Dit soms meerdere keren na elkaar. Een keer is het zelfs zo geweest dat door ik iedere keer mijn computer heropstarte tijdens het opstarten dat hij een system restore wou doen. Ik liet de pc een recovery doen en het was zo dat hij al zelfs een keer daarop vast liep, tijdens een system restore. Dan een tweede keer runde ik de system restore, restore to a previous point. Alles werkte en de restore was voltooid, de computer start automatisch opnieuw op en dan werkt alles terug. Soms heb ik een dag dat wanneer ik de pc opstart hij geen problemen geeft, alles werkt. Andere dagen is het zo dat wanneer ik hem opstart hij vast loopt bij het opstarten, dan herstart ik via de aan-uit knop en dan moet die een system restore doen en na de PC dan automatisch opnieuw opstart, werkt alles terug. Nu zou ik graag willen natuurlijk dat hij gewoon opstart zonder enige problemen te geven. En daarom ben ik naar hier gekomen. Ik ben zelf wel savvy met computers, maar dit gaat mijn petje toch te boven. Sorry voor het hele verhaal, maar ik dacht dat ik het zo het beste kon schetsen. Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.