Ga naar inhoud

Vermeersch

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vermeersch

  1. Het probleem is opgelost. Ik had nog twee mails naar Telenet gestuurd, met de twee verschillende foutmeldingen en wanneer ik gisteren thuiskwam, bleek het probleem opgelost. Telenet had me maandagavond opgebeld, maar dan was ik er niet. Ze stuurden me ook een mailtje, met uitleg over het instellen van de juiste accounts, maar dat heb ik nog niet kunnen doen. Dus lag het daar niet aan. Wat zij deden, weet ik niet, maar ik ben blij dat het probleem opgelost is. Bedankt iedereen voor de goeie raad, kan altijd nog van pas komen. Noella
  2. Ik had inderdaad teveel mails verstuurd, ik heb dat achteraf ontdekt. Ik ben een privégebruiker. Maar omdat ik één keer iets fout deed, mag ik daarom nooit meer mails versturen? Dat is nu al meer dan een week geleden en nog steeds krijg ik geen contact met de smtp-mailserver. Bij Telenet zegden ze vanmorgen dat het niet aan hen ligt, maar aan Microsoft omdat ik outlook 2010 gebruik. Ik weet echt niet meer hoe ik dit kan oplossen.
  3. Inderdaad, POP/SMTP Het werkte vroeger wel correct. Ik heb teveel mails verstuurd en nu lukt het helemaal niet meer om 1 mailtje te versturen. foutmelding: Taak **** - Verzenden... rapporteert fout (0x800CCC0F): De verbinding met de server is onderbroken. Als het probleem blijft bestaan, neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP). De reactie van de server was: 452 4.1.1 too many mails from 178.117.85.90 Ik heb al alle instellingen, die door telenet voorgesteld worden, geprobeerd. Niets lukt. Kan het ook aan Norton Antivirus liggen?
  4. Ik kan plots geen mails meer versturen via outlook 2010. Ik krijg volgende foutmelding: Taak ****.*****@telenet.be - Verzenden... rapporteert fout (0x800CCC0F): De verbinding met de server is onderbroken. Als het probleem blijft bestaan, neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP). De reactie van de server was: 452 4.1.1 too many mails from 178.117.85.90 Ik heb al telenet gebeld en zij zeggen dat het niet bij hen ligt. Microsoft kan ik niet bereiken, telefoons overbezet! Wie kan mij helpen? Hartelijk dank, Noella Vermeersch
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.