Ga naar inhoud

Brent VdW

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Brent VdW's prestaties

  1. Maar is het niet gewoon mogelijk om beide routers met elkaar te verbinden en zo één signaal door het huis te kunnen sturen?
  2. Ik denk, als ik mij niet vergis, dat er maar 1 kabel ligt, en ook dan maar tot net waar de computer staat. Deze kabel is dus aangesloten op de computer, vandaar dus de vaste internetverbinding. Ik zou dus mijn tweede router als switch moeten instellen en moeten aansluiten op de pc als ik het goed begrijp? Weet je ook toevallig of dit überhaupt mogelijk is met één van mijn routers? :/ De modem is vrees ik een oud model, ik geloof niet dat er een draadloos functie op aanwezig is. De provider hier is Telenet.
  3. Hey iedereen, ik zit hier thuis met een nogal lastige situatie en ik weet niet goed wat ik nu precies moet doen. Het zit zo, jaren geleden toen we ons huisje bouwden, wilden we hier thuis in eerste instantie een computer hebben met een draadloze internetverbinding. Omwille van problemen (onze muren zouden het signaal niet goed doorlaten en er zou teveel ijzer zijn of iets dergelijks) zijn we echter noodgedwongen moeten overschakelen op een vaste internetverbinding. Geen probleem, zo gezegd zo gedaan. Nu zijn we echter enkele jaren verder, en de kinderen worden al wat groter. Zodoende hebben wij ons kortgeleden een ipad in huis gehaald (echt de moeite indien er nog twijfelaars zijn!). Nu, omwille van die ipad kwam het idee weer naar boven om een draadloze internetverbinding door het huis te laten lopen. Hiervoor hebben we een router in huis gehaald (Type: Belkin N600 DB Wireless N+ Router). Het probleem is echter dat deze router aan de modem aangesloten is (wat geloof ik altijd moet?) en daardoor dus in de garage staat bij de modem zelf. Hierdoor is het signaal dat door de router verstuurd wordt te zwak om door de ipad opgevangen te worden moest ik bijvoorbeeld in het salon zitten. Ook voor gsm's en dergelijke is het onmogelijk om de draadloze verbinding op te kunnen vangen, gewoon omdat het signaal te zwak is. Dus ik terug naar de winkel, en hebben ze mij daar een tweede router aangesmeerd, die sterk genoeg zou zijn om overal een degelijk signaal te kunnen sturen. (Type: Netgear R6200 Wifi router, 802.11ac dual band gigabit) Nu is mijn vraag wat ik precies moet doen met deze tweede router? Als ik het goed heb, moet de router altijd aangesloten zijn met de modem, maar dat zou betekenen dat de router altijd in de garage terechtkomt, en ik deze niet bijvoorbeeld in de woonkamer kan zetten? Ook zou het natuurlijk het beste zijn als de twee routers op elkaar afgestemd zijn en hetzelfde signaal voortbrengen. Is er iemand die mij hiermee verder kan helpen? Alvast bedankt, PS: Dit werd geschreven vanop een computer, die gelukkig nog steeds met een vaste internetverbinding werkt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.