Ga naar inhoud

Peter_B

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Peter_B's prestaties

  1. De tekst in mijn bericht hierboven staat voor ongekende reden precies in het wit, waardoor het dus onleesbaar is (tenzij je het selecteert). Het werd geplaatst via smartphone. In deze reactie hieronder mijn oorspronkelijke tekst (via pc nu): Hallo, ik zit met 2 vragen over een mesh-systeem dat ik sinds kort heb geïnstalleerd (TP-Link Deco-X50 Mesh). Ik heb er 3 geïnstalleerd, alle 3 via een PoE-switch verbonden aan internet. 1) Mss ligt het gewoon aan een onduidelijk gebruikte layout in de app, maar als ik de verbinding in de app zie (zie foto 1), dan is het precies alsof enkel de gang verbonden is met bekabeld internet. De woonkamer lijkt dan via WiFi met de gang verbonden te zijn en op zijn beurt lijkt de woonkamer via kabel met de keuken verbonden te zijn. 2) Ik heb een Synology NAS en als ik naar de online cliënts in mijn Deco-app kijk, dan zie ik data-trafiek (download) van de NAS (zie foto 2). Ik vermoed dat dit data-verkeer is van mijn IP-camera naar de NAS waar de beelden worden opgeslagen. Is er een mogelijkheid om in de Deco-app te zien vanwaar het data-verkeer vandaan komt? Mvg, Peter
  2. Hallo, ik zit met 2 vragen over een mesh-systeem dat ik sinds kort heb geïnstalleerd (TP-Link Deco-X50 Mesh). Ik heb er 3 geïnstalleerd, alle 3 via een PoE-switch verbonden aan internet. 1) Mss ligt het gewoon aan een onduidelijk gebruikte layout in de app, maar als ik de verbinding in de app zie (zie foto 1), dan is het precies alsof enkel de gang verbonden is met bekabeld internet. De woonkamer lijkt dan via WiFi met de gang verbonden te zijn en op zijn beurt lijkt de woonkamer via kabel met de keuken verbonden te zijn. 2) Ik heb een Synology NAS en als ik naar de online cliënts in mijn Deco-app kijk, dan zie ik data-trafiek (download) van de NAS (zie foto 2). Ik vermoed dat dit data-verkeer is van mijn IP-camera naar de NAS waar de beelden worden opgeslagen. Is er een mogelijkheid om in de Deco-app te zien vanwaar het data-verkeer vandaan komt? Mvg, Peter
  3. Hallo, lang geleden heb ik nog een tijdje met Scribus gewerkt. Nu wens ik er terug mee te werken voor het maken van nieuwsbrieven van een vereniging. Weet er iemand als het mogelijk is in Scribus om paginaloos te werken? De reden is dat het een stuk makkelijker is bij het ontwerpen van een nieuwsbrief. Soms heb je bv net te weinig ruimte op een pagina om een foto toe te voegen, maar als het paginaloos is, dan heb je dit probleem niet meer. Alvast bedankt, Peter.
  4. Hallo, Google verandert zijn policy vanaf vandaag voor zijn produkt Google Foto's. Foto's die vanaf vandaag worden toegevoegd tellen mee in uw gratis 15 GB-account (foto's van voor die datum blijven onaangeroerd). Omdat ik bijna aan de limiet zit van 15 GB was ik van plan om alle foto's op Google Foto te downloaden en de foto's in de cloud te verwijderen. Het vreemde is dat ik bij mijn Google account zie dat Google Foto's 5,4 GB (zo'n 35% van mijn gratis account dus) in beslag neemt en dat een download van alle foto's/filmpjes van Google Foto (via Google Takeout) 46 GB groot is. Ik vraag me nu af als het om dezelfde bestanden (foto's) gaat (waarbij die 5,4 GB dan meer gecomprimeerd is dan die 46 GB). Maw vanwaar dit grote verschil in bestandsgrootte? Gr. Peter.
  5. Ik zit vast bij puntje 2. Er zijn momenteel (denk ik toch) 2 gebruikersaccounts op de laptop. 'myria' heeft adminrechten maar kan ik niet op inloggen, wegens geen ww. Geen idee hoe dit account ontstaan is. Volgens mij liep er iets mis in Windows. 'Myriam1' heb ik gisteren via Powershell aangemaakt maar heeft beperkte rechten.
  6. Hallo, ik heb een vervelend probleem ivm gebruikersaccount op een nieuwe laptop met Win10. Ik heb bij de 1e opstart een gebruiker aangemaakt (naam: MyriamH), gekoppeld aan een hotmailadres (zoals windows dat tegenwoordig wil). Vervolgens wou ik Windows laten opstarten zonder wachtwoord. Ik deed dit via de opdracht 'netplwiz' waarbij ik het vinkje afzette bij de tekst: 'Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken'. Hier is het volgens mij verkeerd gegaan. Ik wou heropstarten om bovenstaande aanpassing te testen, en ik zag het account MyriamH maar ook een 2e account 'myria'. Standaard wil hij vanaf 'myria' opstarten maar daar lukt het niet om in te loggen (verkeerd ww). Geen idee hoe die 'myria' ontstaan is. Inloggen via MyriamH lukt wel. Nu wou ik van dit account 'myria' vanaf en heb hiervoor Windows Powershell gebruikt. Wsl stom van mij maar ik heb een nieuw account aangemaakt (Myriam1) en ik wou de 2 andere accounts verwijderen. MyriamH kon ik verwijderen, maar account myria lukt niet. Ik krijg de melding: 'kan de gebruikersnaam niet vinden' (zie printscreen in bijlage). Het vervelende is nu dat myria (waar ik niet in raak wegens geen ww) admin-rechten heeft en Myriam1 heeft beperkte rechten. Iemand een idee hoe ik dit kan recht trekken? Er staan nog geen gegevens op de laptop, dus geen probleem als er een account gewist moet worden. Bij de getoonde printscreen ben ik ingelogd onder Myriam1. Alvast bedankt voor tips.
  7. Hallo, mijn vriend heeft sinds +- een maand het probleem dat hij niet meer op een beveiligde website (https) raakt zoals bv site van de overheid of van de bank. Ik weet niet meer exact de juiste melding maar 't is iedere keer dezelfde melding. Andere sites (dus http) lukken wel. Dit probleem doet zich met alle 3 zijn browsers voor (Firefox, Chrome en IE). OS = Win10 Ik vermoedde aanvankelijk dat er ergens een setting op zijn laptop niet juist was en dat er dus een softwareprobleem is. Maar toen kwam mijn vriend zijn camerainstallateur aan huis om een extra camera te installeren. En hij raakte ook niet op de beveiligde site van de camerasoftware en dat met zijn eigen laptop. Nu begin ik dus te denken dat het probleem zich mss wel in de router bevindt. Alhoewel, mijn vriend heeft sinds kort een iPad en daarmee lukken beveiligde sites wel. Alle raad is welkom.
  8. Mijn kennis van Linux is zeer beperkt maar wil me daar in de toekomst wel eens op richten. Maar heb ik u goed begrepen? Kan ik met Macrium Reflect een img-bestand terugplaatsen op een stick of sd-kaart? Zit momenteel vast omdat Reflect enkel mrimg-bestanden wil/kan openen (zie vorig bericht). Gr. Peter.
  9. Beide voorgehad: eens een image op zelfde sd terug willen plaatsen en error over sectorsize gekregen. Andere keer (met andere sd) wel kunnen terugplaatsen op oorspronkelijke sd.
  10. Ok, ik had u eerst verkeerd begrepen: ik wou met Reflect een image MAKEN, maar denk dat u het hebt over een image TERUGPLAATSEN (in de hoop dat er dan geen probleem meer is met een tekort aan sector-size). Samengevat: ik denk dat je met Reflect geen image van een sD-kaart of stick kunt maken, maar wel een image kunt terugplaatsen (dus van image naar sD of stick). Maar daar zit ik terug vast. In Reflect klik ik op tabblad 'Restore' en vervolgens op 'Browse for an image or backup file to restore'. Het probleem is dat je enkel een *.mrimg-bestand kunt openen; mijn bestand is *.img Even geprobeerd om de extensie te veranderen naar *.mrimg maar dat lukte niet. Kunt u me verder helpen? Gr. Peter.
  11. Niet echt. Ik had Reflect al op de pc staan, maar er nog niet veel mee gewerkt. Nu dus eens opnieuw geprobeerd om een image van mijn sD-kaartje te maken. Probleem: ik zie enkel partities staan van de harddisk, maar het sD-kaartje geeft Reflect niet weer. Ik werk met Macrium Reflect Free.
  12. Tnx, dat wist ik niet. Vind die losse kabels net onder de plug een beetje ongelukkig. Was toch beter en solider geweest als die vastzit op de volledige kabel, maar mss is het alsnog zo en is de foto misleidend. Gr.
  13. Omdat er ook een verborgen partitie op staat die ik mee wil kopieren.
  14. Hallo, ik heb volgend probleem: Soms maak ik een backup van een sD-kaart waarin er een verborgen partitie zit. Hiervoor gebruik ik Win32DiskImager. Werkt prima, alleen wordt er van alles op die sD een image gemaakt, ook van de lege ruimte. Dus een sD-kaart van 8 GB met 3 GB data erop wordt een image van 8 GB. Op zich niet direkt een probleem, maar als ik later die image wil terugplaatsen op een 8 GB sD-kaart, dan kan het zijn dat Win32DiskImager weigert omdat er te weinig plaats is (sector size). Ik vraag me nu af als er een manier is om die lege ruimte uit een image te halen. Of kent er iem. een ander programma die een image van een sD kan maken waarbij de image-grootte hetzelfde is als de grootte van de data. Mvg, Peter.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.