Ga naar inhoud

Manuvdv

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Manuvdv

  • Verjaardag 28-12-1990

Manuvdv's prestaties

  1. Opgelost. Geknetter bleek voort te komen uit de voeding. Blijkbaar kon die dus ook niet meer aan volle kracht werken, en viel alles te pas en te onpas uit. Voeding (450W Case-Master) is vervangen door een 550W Corsair, en alles loopt gesmeerd nu. Bij deze opgelost!
  2. Er moet wel wat mogelijk zijn, voor ik 'm uit handen ga geven. Zo dadelijk gaan we proberen te booten zonder dvd drive (of met een andere), kijken of de problemen nog aanhouden. Blijft hij draaien, dan was die drive de boosdoener. Zoniet, dan gaan we verder... Booten met enkel hdd?
  3. Ik zit dus nog steeds met problemen... Normaal zou ik morgen nieuwe dvd drive kopen als oplossing, maar ik weet ondertussen helemaal niet meer waar ik aan toe ben. Even schetsen: Tijdens het opstarten valt de pc volledig uit (niet herstarten), of hoor ik een 'klik', valt het beeld weg (zwart beeld) en gaan de fans opvallend harder draaien. Dan moet ik rebooten, want er gebeurt niets meer. Wat me opvalt is dus die plotse klik. En wat mij meer verontrust is dat ik vanaf het opstarten een licht geknetter hoor in de case. Zoiets dat je bv ook hoort als een elektriciteitskabel niet goed inzit en dergelijke. Ik heb de case eens opengevezen en zo opgestart, maar ik kan echt niet achterhalen van waar het komt. Alle aansluitingen lijken mij goed te zitten. Een ander probleem (of misschien is er een link) is dat ik geen cd/dvd meer kan afspelen. Als ik een dvd insteek en de pc begint te laden, valt alles uit. Niet rebooten, pc valt gewoon uit. In het begin leek het probleem opgelost door in de boot sequency de hdd eerst te zetten, en dvd drive tweedes. Toen werkte het schijnbaar wel en leek het mij gewoon een defecte drive te zijn. Sinds enkele dagen werkt dit echter ook niet, zelfs met die instelling valt alles gewoon uit. Temperaturen zijn perfect in orde, pc is stofvrij. HDD heb ik al getest met HD Tune. Die geeft 1 blokje aan als beschadigd (= 0,00%), daar lijkt mij dus geen probleem te zitten. Zou het de moeite zijn eens een cdtje met memtest86 te branden, of kan daar het probleem al niet liggen? Computer is van september 2006, dus van slijtage kun je moeilijk spreken. Ik ben ondertussen ten einde raad... Tot gisteren kon ik, mits enkele pogingen, nog de computer gebruiken. Nu kom ik thuis van mijn laatste examen en hij geraakt niet meer tot aan het bureaublad, tof Alvast bedankt, mocht iemand me kunnen helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.