Ga naar inhoud

SpaceCase

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SpaceCase's prestaties

  1. Dank voor je reactie! Oeh, dan ga ik voor de 3600Mhz Haha, het wordt voor het eerst een pc met rgb voor mij, maar ik kwam een paar foto's van deze behuizing tegen met rgb en dat zag er wel mooi uit, en het past binnen mijn budget dus ik dacht waarom niet
  2. Hallo! Ik wil op korte termijn een nieuwe pc aan gaan schaffen, en zou graag wat hulp hebben bij het samenstellen van een goed gebalanceerd systeem waar ik weer een tijdje mee vooruit zal kunnen Waarvoor heb ik een PC nodig? - Voornamelijk gamen, DCS World, Assassin's Creed Odyssey (en straks Valhalla), Star Wars Jedi Fallen Order, The Division 2. Gamen wil ik graag op 1440p. Wat is mijn budget? - €1.000,- tot €1.500,- zonder videokaart, ik heb een Sapphire Pulse rx 5700xt die ik voorlopig mee wil nemen. Een merkcomputer of een samenstelling? - Een samenstelling. Ga ik overklokken? - Ja, dat is wel het plan Ga ik later upgraden? - Op termijn zal ik wel gaan upgraden, als eerste waarschijnlijk de gpu. Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Behalve de gangbare functies heb ik geen bijzondere dingen nodig. Ga ik zelf assembleren? - Dit zal ik in principe zelf doen. Heb ik een besturingssysteem nodig? - Nee, ik neem mijn retail versie van windows 10 home mee naar het nieuwe systeem. Ga ik zelf installeren? - Ja Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - In principe geen voorkeur voor merk of specifieke onderdelen Heb ik nog randapparatuur nodig? - Ik twijfel of een nieuwe monitor de moeite waard kan zijn? Op dit moment game ik op een Iiyama G-master GB2760QSU Dat zou eventueel naast het bestaande budget kunnen. Heb ik specifieke wensen? - Het liefst moet het uiteraard geen koffiemolen zijn, maar wat geluid is geen groot struikelblok. Ik wil wel graag een moederbord waar 2 M.2 ssd's in kunnen, ik neem namelijk een intel 660p 1tb mee, maar wil er graag nog een 1tb ssd bij. Daarnaast ook nog graag een hdd van iets van 4tb. Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Ik woon in Nederland. Ik heb goede ervaringen met Azerty, maar als bepaalde onderdelen ergens anders veel goedkoper zijn, of niet bij Azerty verkrijgbaar is dat ook prima. Ik heb na wat rondkijken en lezen deze samenstelling opgesteld, heel graag jullie mening hierover, wat kan eventueel beter of efficiënter? Alvast hartelijk dank!
  3. Dank voor de reacties! Upgrade mogelijkheden in de toekomst zijn wel handig, dus dan geef ik die paar euro extra voor 550watt voeding nu graag uit. Ik heb een Retail windows key inderdaad, die neem ik mee van mijn huidige pc
  4. Hoi allen, het is tijd om mijn huidige desktop te gaan vervangen. Echter volg ik al een tijdje de laatste ontwikkelingen niet meer zo nauw, dus kan ik wel wat advies gebruiken Waarvoor heb ik een PC nodig? Over het algemeen niet voor zwaar gebruik, internet, filmpje kijken, word en excel. Maar af en toe hou ik ook wel van gamen, denk aan GTA V, Far Cry 5 etc. Wat is mijn budget? +- € 1000,- Een merkcomputer of een samenstelling? - Ik ga ervan uit dat een samenstelling nog altijd betere balans en prijs/kwaliteit oplevert, maar als er voor mijn behoefte en budget een beter merksysteem is vind ik dat natuurlijk ook prima. Ga ik overklokken? - Hier heb ik geen ervaring mee, is dit relatief simpel te doen en hoe groot zijn de risico's? Ga ik later upgraden? - De mogelijkheid om later te upgraden is denk ik wel handig Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Op zich heb ik geen bijzonderheden nodig. Ik heb van mijn huidige systeem wel een dvd-brander en hdd (WD blue 1tb) die ik over zou willen zetten, dus ruimte hiervoor zou prettig zijn. Tevens werk ik wel met 2 schermen thuis, dus daar moeten natuurlijk wel aansluitingen voor zijn Ga ik zelf assembleren? - Ik heb een lichte voorkeur om te laten assembleren, maar als het veel gaat schelen in prijs door onderdelen bij verschillende winkels te bestellen kan ik het ook zelf Heb ik een besturingssysteem nodig? - Nee, ik heb een windows 10 licentie die ik over ga zetten Ga ik zelf installeren? - Ja, ik ga zelf installeren Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Nee, geen voorkeur Heb ik nog randapparatuur nodig? - Nee, hiervan heb ik in principe niets nodig Heb ik specifieke wensen? - Geen bijzondere wensen verder Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Ik woon in Nederland, geen specifieke voorkeur voor een winkel wat betreft bestellen Ik kwam nu bij Azerty op deze samenstelling, ideeën hierover? Alvast hartelijk dank!
  5. Hallo! Om wat extra opslagruimte te hebben voor foto's en videos ben ik rond aan het kijken voor een externe harddisk/behuizing, en ik kan wel wat hulp gebruiken om de juiste keuze te maken In de toekomst verwacht ik nog wel wat verder uit te willen breiden, dus ik denk zelf aan een behuizing voor 2 harddisks. Ik kwam deze al tegen, zou ik daar goed aan doen wat betreft kwaliteit/betrouwbaarheid? En welk type harddisk kan ik er het beste in plaatsen? Ik wil een opslagcapaciteit van rond de 2TB toevoegen. Alvast hartelijk dank!
  6. Oké duidelijk, dan ga ik deze bestellen, en laat ik de oude harddisk en videokaart eruit. Dank je voor je reactie!
  7. Hoi Allemaal, Aangezien mijn huidige pc inmiddels dringend aan vervanging toe is (6 jaar oud en de voeding trekt het niet meer als ik teveel van de computer vraag) , ben ik eens rond gaan zoeken wat ik met mijn (beperkte) budget aan zou kunnen schaffen. Graag zou ik wat hulp van jullie krijgen bij het maken van de juiste keuze Waarvoor heb ik een PC nodig? - voornamelijk af en toe gamen naast normaal dagelijks gebruik (films, internet, office gebruik) Wat is mijn budget? - € 450,- Een merkcomputer of een samenstelling? - Samenstelling Ga ik overklokken? - Nee Ga ik later upgraden? - Waarschijnlijk wel Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Niet in het bijzonder Ga ik zelf assembleren? - Ja Heb ik een besturingssysteem nodig? - Nee Ga ik zelf installeren? - Ja Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Geen voorkeur, compatibiliteit staat uiteraard voorop Heb ik nog randapparatuur nodig? - Nee, niet nodig Heb ik specifieke wensen? - Geen specifieke wensen Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Ik woon in Nederland, heb geen voorkeur voor een bepaalde (web)winkel, maar heb Azerty geraadpleegd voor het samenstellen en overweeg nu wel hier te bestellen. Ik heb zelf deze samenstelling gemaakt. Een videokaart zal nog even op zich moeten laten wachten tot ik de kans heb gehad wat te sparen Aanvullend nog wat vragen: in mijn oude systeem heb ik een Geforce GT430 videokaart zitten. Zou het nut hebben deze tijdelijk in het nieuwe systeem te plaatsen, of ben ik beter af met de onboard video? Daarnaast heb ik ook nog een harddisk waarvan ik overweeg deze erbij te plaatsen, een Seagate Barracuda 7200.9 SATA300. Kan ik deze erbij plaatsen zonder compatibiliteitsissues of een negatieve invloed op de performance? Alle kritiek, tips en advies zijn uiteraard welkom, alvast hartelijk dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.