Ga naar inhoud

Evick

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows 7 Professional 64bit
  • Monitor
    Dell 21.5 inch TFT LED U2212HM

Evick's prestaties

  1. Heb ik inderdaad gedaan. Misschien nog even een oplijsting: - enkel oude 2GB RAM => af en toe blauw scherm (dumping physical memory...) - enkel nieuwe 4GB RAM => computer start niet op - oude RAM + nieuwe RAM => computer start op, toont een geheugen van 6GB
  2. Dames en heren, Ik heb het huidige fysiek geheugen (Elpida 2GB 2Rx8 PC3-10600S-9-10-F1) van een laptop HP EliteBook 8540p (Windows 7 Professional 32-bit) verwijderd en vervangen door nieuw (Kingston 4GB PC3-10600 CL9 104 SODIMM DDR3-1333MHz). Helaas weigert het toestel dienst met het nieuwe geheugen. Tijdens de opstart krijg ik onmiddellijk de zwart scherm met de keuze 'systeemherstel starten' of 'windows normaal opstarten'. Bij het kiezen voor het systeemherstel krijg ik na enkele ogenblikken opnieuw blauwscherm met de melding van een fout, waarschijnlijk gerelateerd aan een hardware fout of wijziging. Kies is voor normaal opstarten, wordt het opstartscherm met windowslogo weergegeven en houdt de voortgang op. Opnieuw het oude geplaatst, geen enkel probleem, toestel start op zoals voorheen. Daarna heb ik het nieuwe geheugen in het tweede slot geplaatst. Wonder boven wonder, machine start perfect op en bij het nazien van de systeemeigenschappen wordt mooi vermeld: "Geïnstalleerd geheugen 6,00 GB (3GB bruikbaar)" ==> inderdaad, besturingssysteem is 32-bit, dus Win7 zal enkel 3 GB aanspreken. Opnieuw het oude geheugen verwijderd en zelfs ander slot geprobeerd, het toestel blijft weigeren wanneer het enkel over het nieuwe geheugen beschikt. Mijn kennis stopt hier, kan iemand een antwoord verzinnen waarom het nieuwe geheugen in combinatie met het oude perfect werkt en herkend wordt, maar het nieuwe geheugen alleen voor problemen zorgt? Alvast bedankt voor de hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.