Ga naar inhoud

esteban²

Lid
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over esteban²

  • Verjaardag 25-10-1982

esteban²'s prestaties

  1. Jer, wat jij beschrijft is nog net iets anders. Dat heb ik ook al eens gehad en viel op te lossen. Het gaat hem echter écht over de gegevens die ik nu wil redden. Ik ken niemand die nog een niet-laptop heeft, dus zou vooral willen weten of er een andere manier is om alsnog mijn gegevens te redden. Met de rest zit ik niet echt in. Formateren is geen probleem en kan op enkel moment, maar is geen oplossing. You see?
  2. Iemand die hier wat kan aan toevoegen?
  3. Reeds bedankt voor de uitgebreide uitleg, ik ga het zo meteen nog even grondig doornemen. Excuses voor het wachten zijn overigens helemaal niet nodig, in tegendeel. Alvast even het volgende meegeven, het betreft inderdaad een laptop van een bepaald bedrijf. Al is deze voor persoonlijk gebruik. Helaas ben ik zelf geen werknemer en kan ik ook geen beroep doen op de IT-dienst. Van wat nog leesbaar is op de achterzijde, kan ik het volgende opmaken : HP Compaq nc6400, inderdaad voorzien van een product key betr. Windows XP Professional, maar volgens mij is het niet die versie die er daadwerkelijk op staat. Edit : Ik heb geen gewone PC ter beschikking en kan hem dus ook niet elders aansluiten. Is er eventueel een andere manier om de gegevens te redden? Verder zal ik gewoon alles opnieuw installeren eens ik deze (belangrijke) gegevens heb.
  4. Helaas, na punt 4 krijg ik het volgende : Setup cannot find the End User Licensing Agreement (EULA). Setup cannot continue. To quit, press F3. Ligt aan de download veronderstel ik? EDIT : Helaas ik moet de laptop waarop CD's kan branden nu terug uit handen geven. :°/ Hopelijk kan ik er snel terug gebruik van maken.
  5. Thanks! Bij het gebruik van deze disc kan ik kiezen tussen verschillende opties. Bij de eerste optie (To set up Windows XP now, press ENTER) verschijnt het volgende : Setup cannot find the End User Licensing Agreement (EULA). Setup cannot continue. To quit, press F3. Na het drukken op F3 krijg ik melding dat er geen Windows XP aanwezig is op de PC. Optie 2 (To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R), krijg ik het volgende in DOS : Microsoft Windows XP Recovery Console. The Recovery Console provides system repair and recovery functionality. Type EXIT to quit the Recovery Console and restart the computer. C:\> Wat staat me hier te doen? Welke command moet ik geven? Wanneer ik 'n "dir" doe, krijg ik overigens de volgende melding: An error occurred during directory enumeration.
  6. Ik heb even een andere laptop ter beschikking, maar de link werkt niet meer. Is het mogelijk een andere te geven? Alvast bedankt.
  7. Er is een tijdje verstreken sinds de laatste post, laten we het maar op het werk steken. ;°) Dus : Het allerbelangrijkste is het redden van mijn gegevens die op de harde schijf te vinden zijn. Om die te redden kwam ik op het idee Ubuntu te gebruiken. Toen ik via Ubuntu (draaiende via CDrom) mijn harde schijf wou bekijken, gaf die de melding dit niet te kunnen. Ubuntu installeren dan maar, dat lukte tot ik het stop gezet heb, waardoor ik besluit dat er niets met de schijf is. Ubuntu gaf wel de melding dat er geen besturingssysteem op de pc aanwezig was, waardoor ik vermoed dat Windows XP het laat afweten? Ik blijf hameren op die gegevens die ik nodig heb. Ondertussen ook Avira Rescue CD eens laten runnen, na een scan lijkt alles in orde te zijn.
  8. Beste Clarkie, Daar ben ik mij ten volle van bewust, als moderator op ander fora. Bedankt voor de mededeling, maar er zullen nog vragen volgen. Vragen die ik -wegens beperkte beschikbaarheid andere laptop- niet eerder kan stellen.
  9. F8-functies werken inderdaad niet, het resultaat blijft hetzelfde. De installatie CD heb ik helaas niet meer. En momenteel ben ik verplicht op een oude laptop te werken die wel uit de jaren 80 lijkt te komen, waarop ik geen opstart-usb-stick kan maken. Omdat deze zulke bewerkingen niet aankan, blijkbaar.
  10. Hoe voer je een systeemherstel naar een bepaald punt uit? Ik dacht F8, vervolgens MS-DOS prompt of iets in die aard ... maar die keuze blijk ik niet te hebben. Dan dacht ik Safe Mode met Command Prompt, maar ook dat gaat niet. Al dan niet van belang > Wanneer ik dat selecteer, blijft hij (denk ik) steken op : multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS\system32\DRIVERS\AVGIDSEH.Sys Misschien via Computer Setup? (F10) Maar daar kan ik het ook niet vinden. Vooral uit angst iets verkeerd te doen, I guess. PS: Eventueel teveel aan stof bleek niet het probleem te zijn.
  11. Ik zal alvast even meegeven dat ik de meest voor de hand liggende zaken (zoals F8 en laatst gekende werkende status) reeds een poging gegeven heb. Het resultaat blijft hetzelfde. Ik kan wel met F10 naar de setup, maar daar heb ik minder kaas van gegeten ...
  12. Beste leden, 3 dagen geleden weigerde mijn laptop plots dienst. Bij het opstarten krijg ik meteen, na enkele seconden, het scherm te zien waarbij ik kan kiezen (Safe Mode, Last Known Good confuration etc). Vervolgens verschijnt het windows-logo met laadbalk en springt er een blauw scherm tevoorschijn met witte tekst die zo snel verdwenen is dat ik er na tien keer proberen nog steeds niet in geslaagd ben er één woordje van te lezen. En dan start de laptop opnieuw op, dit cirkeltje tot in oneindig. Graag wat hulp, Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.