Ga naar inhoud

tomvh24

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over tomvh24

  • Verjaardag 24-09-1987

tomvh24's prestaties

  1. Geen condensatoren gezien die lekken of gesprongen zijn. Het is een AMD Athlon 64 X2 Dual core Processor 5600+ 2.90GHz 4GB DDR2 Apacer ram Zou een biosupdate helpen? Waarschijnlijk niet zeker omdat de bios pas wordt ingeladen na de POST? Alvast hartelijk dank voor jullie inzet!!
  2. Zal ik doen maar dit zou mij al opgevallen zijn hoor. Een gezwollen condensator zou mij wel direct opvallen. In de manual van de seagate Barracuda 7200.11 staat duidelijk dat de 1,5TB een spin up tijd heeft van 12 tot 20 seconden. Windows kan toch nooit opstarten voordat de HDD op snelheid is? Of wel. Een SSD zal dus wel rapper opstarten? Klik op link en download de manual (de 2de). Op pagina 12 staat de spin-up time. Barracuda® Hard Drives | Seagate Maar swoit. Als ik alle hardware verwijder (behalve ram en voeding) heb ik het probleem ook nog. Het komt dus niet bij de HDD.
  3. Ik heb alle Hardwarecomponenten eens 1 voor 1 verwijderd. Tot zover dat ik een naakt moederbord met voeding en ram heb. Het duur nog altijd even lang totdat ik de eerste "beep" krijg. Ik heb wel de onboard grafische kaar actief gezet. Ik heb ook alles spanningen van de voeding nagemeten met multimeter en scoop. Alles spanningen zitten binnen de 5% range en alle spanningen zijn mooi vlak. De voeding lijkt mij dus ook OK Als ik het ram ook nog eens verwijder dan krijg ik na een druk op de powerknop "beep" "beep" "beep" wat aangeeft dat er geen ram inzit . @kweezie wabbit Bedankt voor de héél duidelijke uitleg. Ik zal het idd zo laten. Voor de rest draait de PC heel vlot en start windows normaal op. Juist het inladen van de bios duurt lang bij iets koudere temperaturen. Er is mij nog 1 ding niet echt duidelijk. Je zegt dat de bios wordt ingeladen na de POST. Je verondersteld dat de HDD dan al op snelheid is. Waarom start een PC met SSD dan véél sneller op? Volgens mij zijn er toch enkele voorwaarden voordat de bios wordt ingeladen? 1 ervan lijkt mij dat de HDD op snelheid moet zijn. Ik ken de basis principes niet maar dit lijkt mij een logisch antwoord waarom PC's met SSD's veel sneller opstarten. Of zit ik er totaal naast? Tom
  4. 5°C is misschien wel wat overdreven. 10°C is misschien wel beter. Overdag staat mijn venster op "kip-stand" en als ik thuis kom draai ik pas de verwarming open en start ik de pc op. In de handleiding van de seagate SATA HDD staat dat de "ambient operating temp" 0-60°C is. Van de overige componenten vind ik geen gegevens qua temperatuur waarin ze mogen werken. Ik zal morgen eens de HDD's loskoppelen en dan kijken.
  5. Hallo, Mijn vraag: wordt de POST (power on self test) uitgevoerd voor de eerste beep of erna? Hoe weet de bios wanneer hij mag opstarten? De HDD's moeten namelijk op toeren zijn? Hoe wordt dit gedetecteerd? In de Handleiding van seagate staat duidelijk dat de spin up time typisch 12seconden is en max 20 seconden is. Ik veronderstel dat de POST maar mag uitgevoerd worden nadat de HDD's klaar zijn. Hoe weet de bios dat? Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat of waar ik de nodige informatie kan vinden/lezen? Aanleiding van mijn vraag: Ik heb een moderbord gigabyte GA-MA74GM-S2H met daarop een HDD seagate 1,5TB en ,... Als het koud is (5°C) duurt het tot 3 minuten voordat ik de eerste "beep" hoor. Voor de eerste "beep" mag ik DEL duwen, ik krijg het bios scherm niet. Na de "beep" wel. Als het warmer is of bij een herstart hoor ik die eerste beep net na de HDD op toeren is. Na een 15 tal seconden of minder. Ik zoek de oorzaak waarom het zo lang duurt bij een start als het koud is. Vandaar mijn vragen. Zo weet ik of de POST zelf zo lang duurt of lang duurt voordat de post wordt opgestart PS: ik ben geen PC technieker maar heb een heel klein beetje ervaring door mijn PC-werk zelf te doen. Bedankt!!
  6. Hoi, Ik wil hier een multibootsysteem opbwouwen met Masterbooter http://www.masterbooter.com bron: Multiboot systeem maken (met MrBooter) De schijf is gepartitioneerd en de OS's zijn geïnstalleerd. Ik heb geen diskette-station. Ik heb mrbooter.exe en efdisk.exe op een usb stik gezet volgens volgende methoden: BIOS-Update per USB-Stick efdisk.exe werkt prima, maar mrbooter wil niet opstarten. Ik heb al verschillende bootcd's en USB-stiks proberen maken met de 2 extra bestanden: mrbooter.exe efdisk.exe maar zonder resultaat. Enkel efdisk.exe krijg ik werkend. mrbooter.exe doet niets. op de website van masterbooter staat het volgende om het aanmaken van een usb disk met mrbooter.Exe: "You can use the qemu emulator to install FreeDOS to a USB stick. You'll need the qemu emulator and a bootable FreeDOS ISO image." Het probleem is dat ik daar eigenlijk niets van ken. Ik weet niet goed wat ik aan het doen ben. Ik heb ook al geprobeerd om met UNetbootin en de freedos iso op de usb te plaatsen. Dat werkt maar ik weet niet waar ik dan die bestanden mrbooter.exe en efdisk.exe moet zetten. Kan iemand mij helpen? Ik wil gewoon een CD of usb disk waarvan ik mrbooter kan opstarten. Alvast hartelijk dank!!
  7. Ik heb gedaan zonder resultaat. Logjes in bijlage Zal toch format C worden denk ik. Zal er ineens een Win7(64bit) opzetten. combofix_log.txt mbam-log-2010-02-26 (08-13-06).txt
  8. terug gezet naar herstelpunt voor het probleem => geen verbetering Virus scanner verwijderd => geen verbetering Laatste geïnstalleerde programma's verwijderd => geen verbetering. Ik zou anders toch overgaan naar een format C, maar hoe weet ik zeker dat het geen hardware probleem is?
  9. Geen verbetering. Het is een PC die ik gebruik als "test-pc" en "backup-PC". Ik heb er onlangs een nieuw MOBO gestoken, HDD, voeding, RAM. 6 maand geleden of zo. XP derop. Alles werkte perfect. Nu gebruik ik deze PC om wat PhP te programmeren en mijn muziek bestanden eens op orde te zetten met media catalog studio. Een weekje geleden heb ik MixMeister geïnstalleerd. Alles werkte perfect. En nu van de ene op de andere dag loopt hij vast en start hij imens traag op. Muziek speelt hij af met haperingen en PC is gewoon traag. Ik vind het zo raar dat het opeens is gekomen. PC configuratie 80GB SATA 250GB SATA AMD Athlon 64 Dual 5600+ combofix_log.txt
  10. In bijlage beide bestanden. Het opstarten van de PC duurt nu nog veel langer. Er waren 3 geïnfecteerde bestanden gevonden. mbam-log-2010-02-26 (08-13-06).txt hijackthis.log
  11. Bedankt In bijlage de logfile. Oh jah, nog iets belangrijk. Als ik in itunes of ander programma naar muziek aan het luisteren ben, dan hapert de muziek soms. Telkens de muziek hapert, schiet de CPU usage even de lucht in. Ook als ik niet naar muziek aan het luisteren ben schiet de CPU usage op een vast ritme even de hoogte in. Het rare is dat ik bij "processes" in de "task manager" niet terug vind wat er opeens zo veel CPU vreet. Ik zie geen .exe waarvan de cpu de hoogt in schiet. Alvast bedankt. hijackthis.log
  12. Het opstarten duurt zeer lang. Het windows scherm met de lopende balk verschijnt normaal, maar het duurt lang voordat het scherm met de users verschijnt. De PC is ook al 2 keer vastgelopen. Op een gegeven moment doet hij niks meer. Lampje van HDD blijft lichtjes branden maar pinkt niet. Na lang wachten kon ik hem afsluiten, maar kreeg bij heropstart volgende error (zie bijlage). Bij het afsluiten zelf kreeg ik toen ook een error. Windows kon een bebaald bestand niet opslaan. Ik weet niet meer welke error dit was. Muziek afspelen gaat ook met haperingen. Zowel muziek afspelen in itunes, media catalog studio (Music organiser), livestream,… gaat ook met haperingen. Ik heb mijn HDD al eens getest in seatools DOS, maar er zijn geen schijffouten. Help, wat moet ik doen om dit probleem te verhelpen. Ik heb eigenlijk geen zin om een format C te doen.
  13. lcd monitor KIESKEURIG : Alle producten op een rij dan beter naar samsung gaan? Zelfde prijs.
  14. Hallo, Ik werk nu met een acer TravelMate 5730. Ik zou graag een scherm bijwillen om gemakkelijk te werken (tekenen van schema's en programmeren van PLC's,...). Nu de vraag wat jullie mij aanraden? Ik denk aan 19"" en heb een budget lager dan 100EUR. BTW moet je niet in rekening brengen. Kan ik terug trekken via ... ACER 19 inch monitor aangeboden > Monitoren > Computers > kapaza.be Acer 19 inch tft aangeboden > Monitoren > Computers > kapaza.be HP L1906 19-inch TFT Monitor online kopen bij yagoda.nl Acer V193WAb lcd monitor vergelijken? KIESKEURIG vóór u koopt Ik denk dat het niet de moeite loont om te zoeken naar occasie? Eerste 2 opties vallen weg?? grtz Tom
  15. 'T is opgelost. Heb het IP-adres niet automatisch laten toewijzen, maar zelf eentje ingesteld en dan nog eens de wizard thuisnetwerk instellen doorlopen. Nu werkt alles naar behoren. PS: waar staat die "opgelost" knop?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.