Ga naar inhoud

Patchoela

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Patchoela's prestaties

  1. Dag iedereen Recent ben ik een beetje beginnen bijleren over netwerken. Ik probeer momenteel een VPN – verbinding te installeren tussen mijn laptop (VPN incoming connection – wifi) en mijn desktop (client -ethernet). Heb volgende stappen ondernomen: Statisch ip (IPv4) voorzien voor zowel mijn laptop als desktop Een incoming connection aangemaakt (laptop) + ip range ingesteld. VPN verbinding aangemaakt op desktop. Ingeven ip adres laptop. Verbinden. Ik krijg tijdens het verbinden met het VPN (na ingeven username + wachtwoord) altijd een foutmelding: “The remote connection was not made because the attempted VPN tunnels failed. The VPN server might be unreachable. If this connection is attempting to use an L2TP/IPsec tunnel, the security parameters for Ipsec negotiation might not be configured properly.” Heb volgende stappen ondernomen om dit probleem op te lossen: Windows firewall uitzonderingen toevoegen , zelfs volledig uitschakelen – geen effect VPN type veranderen naar PPTP – Hierdoor krijg ik een andere foutmelding:” The network between your computer and the VPN server was interrupted. This can be caused by a problem in the VPN transmission …” IPv6 uitschakelen – geen effect Router instellingen aangepast: Portforwarding ingesteld – ip adres (laptop) begin en eindpoort -1723, TCP/UDP protocol activeren – geen effect. Ik heb het gevoel dat ik iets eenvoudig over het hoofd zie aangezien het normaal niet zo moeilijk zou moeten zijn om deze verbinding tot stand te brengen. De wifi kaart op de laptop is compatibel om netwerken te hosten. Zou het aan de router zelf kunnen liggen dat deze niet geschikt is voor VPN? Alvast bedankt voor jullie mogelijke hulp Vriendelijke groeten!
  2. Heel erg bedankt voor jouw reactie. Hier kan ik mijn leerling mee helpen. Vriendelijke groeten!
  3. Dag iedereen Een leerling uit mijn klas heeft mij gevraagd om hem te helpen met het kopen van een nieuwe desktop. De leerling is afkomstig uit Griekenland en kent nog niet zo heel veel winkels in ons land en hij was van plan om een pc te kopen bij mediamarkt...Heb hem gezegd dat ik wel even ging kijken. In het verleden hebben jullie mij zeer goede raad gegeven, vandaar dat ik terug naar hier kom. Waarvoor heb ik een PC nodig? - Basiszaken + League of legends spelen. Wat is mijn budget? - 600 euro Een merkcomputer of een samenstelling? - Samenstelling Ga ik overklokken? - Nee Ga ik later upgraden? - Nee Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Nee Ga ik zelf assembleren? - Nee Heb ik een besturingssysteem nodig? - Nee Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Nee Heb ik nog randapparatuur nodig? - Toetsenbord, muis, scherm en headset nodig. Heb ik specifieke wensen? - Nee Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Leerling woont in België. Alvast bedankt en vriendelijke groeten Sacha
  4. De printer is via USB aangesloten. Al een aantal keer terug uit de lijst verwijderd maar nog steeds geen reactie. Vreemde is dat de verbinding wel klopt aangezien hij zichzelf automatisch installeerd en dat er wel gescand kan worden.
  5. Beste Forummers Onlangs installeerde ik mijn printer (HP Deskjet 2540) op de laptop van mijn vriendin. De installatie verliep vlot, de printer werd toegevoegd bij apparaten / printers en ik stelde hem in als standaard printer. Maar telkens wanneer ik iets wil afdrukken lijkt het alsof de opdracht niet naar de printer wordt gezonden omdat de documenten in wachtrij op 0 blijft staan. Ik heb al eens verschillende poorten aangevinkt maar dit heeft ook geen effect. Het vreemde is dat ik wel een document kan scannen en dit verschijnt dan op de laptop, dit wijst er volgens mij op dat er wel degelijk een goede verbinding is met de laptop. Op de site van HP zelf heb ik nog eens handmatig de drivers geinstalleerd, ook zonder succes. Mijn vriendin gebruikte hiervoor ook een HP Printer maar deze heb ik verwijderd uit apparaten. Kunnen jullie mij met dit probleem verder helpen? Alvast bedankt en met vriendelijke groeten Sacha Edit : Besturingssysteem = Windows 8.1 - 64bit
  6. Beste leden Onlangs bestelde ik de Corsair K95. Vandaag is deze aangekomen en natuurlijk heb ik deze onmiddellijk geïnstalleerd. Nu is er een probleem, alhoewel mijn keyboard in qwerty is typt het nog steeds als azerty. Dus als ik op de q druk komt er een a. Weten jullie hoe ik dit probleem kan oplossen? Vriendelijke groeten en alvast bedankt !
  7. Hey bedankt voor de reactie beste mensen. Dat ziet er al zeer mooi uit. Ill keep you posted !
  8. Bedankt voor de reactie. Het keyboard en de muis zijn niet nodig aangezien ik deze nog liggen heb. Wel zou ik misschien nog €100 meer willen besteden aan de processor/grafische kaart. Vriendelijke groeten.
  9. Beste Aangezien mijn laptop nu toch al een 5-tal jaar oud ben ik op zoek naar vervanging. Ik heb besloten om niet meer te investeren in een nieuwe laptop maar in een desktop aangezien ik hem toch meer op mijn bureau ga gebruiken dan ergens anders. Waarvoor heb ik een PC nodig? - Voornamelijk voor foto en filmbewerking (amateuristisch niveau), enige games. Wat is mijn budget? - €600 Een merkcomputer of een samenstelling? - Samenstelling Ga ik overklokken? - Nee Ga ik later upgraden? - Waarschijnlijk wel Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Nee, behalve USB 3.0 lijkt me wel handig. Ga ik zelf assembleren? - Zoveel mogelijk maar het plaatsen van de processor liever niet. Heb ik een besturingssysteem nodig? - Ja, liefst windows 7. Ga ik zelf installeren? - Ja Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Nee Heb ik nog randapparatuur nodig? - Een 24" scherm. Dit exclusief in de prijs. Heb ik specifieke wensen? - Nee Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - België. Alle webwinkels zijn welkom. Alvast bedankt voor de hulp pc-helpforum ! Vriendelijke groeten, Patchoela
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.