Ga naar inhoud

svlsduran

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door svlsduran

  1. Java is geupdate. In bijlage de log van zoek.exe zoek-results.txt
  2. Sorry van mijn late antwoord. Het gaat wel degelijk om het schijfgebruik die constant op 100% staat. Ik heb de PC even herstart en wat screenshots genomen van enkele belangrijke zaken. Zoals je kan zien is er volgens taakbeheer geen enkel proces buitensporig (soms springt 'system' heel even op max 7 mb/s maar dat is slechts een halve seconde per minuut ofzo). Bij de broncontrole is het soms de 'svchost.exe' die de toppen scheert. Je ziet ook dat het eigenlijk enkel het schijfgebruik is dat niet mee kan, de rest gaat overal probleemloos door. Hierdoor moet ik vaak 1 minuut wachten tegen ik een pagina zie in Google Chrome, enkel en alleen omdat de schijf nog bezig is. Indien iemand mij hiermee zou kunnen verder helpen zou dit super zijn. Ik stoor mij enorm aan het lange wachten! Doorwerken is helaas geen optie meer met deze PC. Detail: voor de log van RSIT kon ik slechts tot max. 3 maand teruggaan. Het probleem dat ik heb kan wel al iets ouder zijn (ik schat max. 5 maand oud). log.txt
  3. Sinds een paar maanden sukkel ik met mijn vaste pc die ik de laatste tijd zeer weinig gebruik (+- 2x/maand). Mijn pc werkt de eerste +-10min na opstart supertraag. Bij verder onderzoek merkte ik op dat mijn schijfgebruik constant aan 100% zat. Na het controleren van de actieve processen merkte ik niets speciaals op. Kan iemand mij helpen hoe ik moet doorgronden welk proces de schuldige is van mijn trage pc? Pc is nog maar 3 jaar oud dus zou niet mogen, zeker nu dat ik er nog zelden mee werk en de harde schijven nog over voldoende ruimte beschikken om cache te bewaren etc.
  4. Onderste balk of contextmenu bij rechts klikken.
  5. Zonde om te horen. Vond het mooier zoals voorheen. Je kan dus ook niet kiezen welke interface je wenst neem ik aan?
  6. Sinds eind vorige maand ben ik gebruiker geworden van Windows 8.1 Wanneer je toen in het 'nieuwe' startmenu op je rechtermuisknop klikte kreeg je onderaan een balk die tevoorschijn kwam met de mogelijke aanpassingen. Na gisteren al m'n nodige programma's (20-tal) geïnstalleerd te hebben, kwam ik tot de conclusie dat mijn rechtermuisknop in dit startmenu niet meer een balk was die onderaan verschijnt, maar het gewone contextmenu (cfr. afbeelding). Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan wijzigen zonder een herstelpunt te moeten gebruiken? Hoop dat het niet weer die stomme nVidia-driverupdate is want deze heeft de vorige keer mijn Aero (Windows 7) om zeep geholpen...
  7. Ik heb dan uiteindelijk de website gevonden voor eerdere drivers te downloaden (Drivers | GeForce). Daar heb ik dan 2 updates terug gekozen toen het zeker werkte maar helaas is het probleem hier niet mee verholpen. Ik vrees dus dat de oorzaak ergens anders ligt...
  8. Ik zal eens proberen met de driver te verwijderen zonder eerst opnieuw op te starten. Maar kan iemand mij helpen om aan de vorige driver te geraken voor de nVidia Geforce 510 (Windows 7 64bit) want ik kan enkel maar de laatste - die niet werkt zoals het hoort - downloaden van hun site.
  9. Ik heb de stappen gevolgd maar krijg het niets gefixed. Mijn vorige installatiebestanden moeten schijnbaar gewist zijn waardoor ik niet de mogelijkheid krijg hem terug te zetten naar een vorige versie. Wanneer ik hem dan volledig verwijder en de pc herstart installeert hij automatisch het laatste nieuwe stuurprogramma, alsook geen mogelijkheid om hem een versie terug te draaien. Hoe kan ik dit verhinderen en de juiste driver installeren?
  10. Ook misschien interessant om weten is dat ik naast mijn hoofdscherm - die ik zie op mijn pc-scherm - ook nog een kleiner scherm links aangrenzend heb die ik niet weg krijg. Ik zie dit dus niet bij normaal gebruik maar kan wel mijn muis naar die plaats bewegen. Dit heb ik ontdekt via Google Remote Desktop (het overnemen van m'n pc-scherm op de smartphone).
  11. Sinds enkele maanden heb ik geen Aero meer op m'n PC. Dit is gebeurd van dag op dag na een installatiemoment van heel wat updates (pc had een dikke 2 maand afgelegen); hoofdzakelijk Windows updates en NVIDIA. Ik krijg geen voorbeeldvensters meer op de taakbalk, taakbalk is niet meer doorzichtig, werkbalken in layout zoals Windows Mail & Office hebben een windows98-look, etc. Ik ben slechts enkele weken later op zoek gegaan naar een eventuele oplossing, waarbij enkel nog een systeemherstel eventueel kon uitmaken. Nu was het probleem dat ik geen systeemherstel meer kon laten plaatsvinden van voor de datum wanneer dit gewijzigd is geworden. Wat ik tot nu toe heb gedaan: - "Problemen met transparantie en andere Aero-effecten oplossen' via persoonlijke instellingen - Aero-thema gebruikt - NVIDIA-driver opnieuw geïnstalleerd - forum afgezocht naar mogelijke oplossingen maar niet gevonden Opmerkelijk is ook dat dit niet toegankelijk is voor het (de-)activeren van Aero.
  12. Ik ben eerlijk gezegd helemaal niet meer mee. Moet ik nu een nieuwe tabel toevoegen met alle gegevens die ik ingevuld wens op mijn samenvattingsblad of deze toevoegen aan één of meerdere bestaande tabellen?
  13. In welke tabellen/formulieren/query's moet ik info toevoegen?
  14. Ik zal even in detail treden welke gegevens ik hiervan via pc invul: - BB (bestelbonnummer) - Naam - Comm-nr (CNR in access) - Wagen - Motorisatie - Kleur - Accessoires - Eigenaar - Huurder (enkel bij fleet) - Bestuurder - Conventie (enkel bij fleet) - Geschatte leveringsperiode (in cel E8) Deze bovenstaande gegevens had ik dus graag vanuit een ingevulde tabel/formulier geïmporteerd. De andere gegevens vul ik met pen in.
  15. @plx: Kan je mij nog verder helpen aub? Begrijp je door mijn laatste post wat meer wat de bedoelingen zijn van mijn documenten?
  16. Ik heb even mijn werkdocumenten bewerkt en al de namen verwijderd wegens privacy. Deze documenten gebruik ik in functie van de bestelling tot de aflevering van de wagen. Hierbij moet ik constant de naam en het commissienummer (CNR) herhalen + soms ook nog andere gegevens. Bestelde wagens & hoofding samenvattingsblad is exact hetzelfde 2x typen. Ook moet ik alles typen en kan ik in access gemakkelijk een keuzeformulier gebruiken (meer muis & minder toetsenbord; dus minder fouten). Waarom ik dus gestart ben met de access-database, is dat ik dacht dat dit de enigste manier was om alles vanuit 1 blad naar verschillende tabellen over te brengen. En uiteraard zo op die manier ook heel veel tijd te besparen. Hopelijk heb je nu wat beter inzicht in mijn bedoelingen. [ATTACH]29859[/ATTACH] PC-Helpforum werkdocs.zip
  17. Help je mij nog steeds verder - zonder rekening te houden met excel-integratie - om de database te vervolledigen dat alles daar in komt aub? Voor de bonussen dan met de 3 verschillende tabellen en binnen de tabel alle bonussen van 1 wagen op 1 record als dat kan.
  18. Belangrijk is dat ik nu de bewerking snap van hoe de tabellen en formulieren aan elkaar gelinkt worden en de info aan elkaar doorgeven. Daarna zal ik dan zelf een 2e formulier maken gelijkaardig aan deze van nu maar dan specifiek voor fleetklanten (iets concretere gegevens). Zo zie ik ook op het einde van de oefening als ik alles begrepen heb. Integratie met Excel zou super zijn mocht dit kunnen. Zo kan de boekhoudster dezelfde tabel blijven raadplegen voor de bonussen omdat ze daar ook berekeningen in maakt en zo haar gebruikelijke omgeving heeft.
  19. Zoals eerder gezegd in vorige reactie hebben wij een centraal systeem waar alles wordt bewaard. Deze tabel dient enkel om mij te helpen van bestelling tot aflevering. Eenmaal die afgeleverd is mag die in een tabel archief komen voor de rest van het jaar(eenmaal aangevinkt als geleverd in tabel bestelde wagens). Als ik dus de wagens van een klant wil kennen of welke wagens van dat type we in vloot hebben bij de klanten, neem ik het centraal systeem. Als de tabel 'Klanten' dus niet broodnodig is om het geheel te maken, mag deze dus in mijn geval weg. Wat heb je nu concreet gedaan zodat de gegevens van de tabel 'Bestelde Wagens' in de tabel 'Verkoopdossiers' & 'Klanten' zijn gekomen? Ik zie dat onder die ene klant de 2 records onderstaan, heb je dit manueel gedaan? Ik merk op dat de '+' links in de tabel verdwenen is bij alle listings, hoe krijg ik die terug? Dit vind ik handig als we een bepaalde uitvoering moeten tonen aan een klant dat ik direct kan zien als we die hebben staan bij ons in de garage. wagens_20140109.zip
  20. Ik heb zo meer en meer het gevoel dat alles in 1 tabel zal te komen staan en van daaruit 'ondertabellen' zullen gemaakt worden met de benodigde velden. Klopt dit of ben ik mis?
  21. Tot nu toe ben ik perfect mee, ook met de logica van de keuzelijst ipv -rondje en het principe formulier en records. Enkel denk ik dat de tabel die je hebt gecreëerd, reeds in de database stond (Listing - Verkopers) ? De tabel Verkoopsdossiers is gelijkaardig, maar hier hebben we graag dat het bestelbonnummer centraal staat en ook zo chronologisch staat. Kloppen de relaties hoofdzakelijk? De knop 'Opslaan' & 'Velden resetten' mogen dus gewist worden? Of is zoeen knop 'Opslaan' nog altijd nodig om gegevens van een formulier in access naar een tabel in excel te brengen? Nu staan de gegevens inderdaad in de tabel 'Bestelde wagens' maar door dit formulier zou nu ook de tabel 'Bonussen - Particulier', 'Bonussen - Ecobonus' & 'Verkoopdossiers' moeten aangevuld worden..
  22. Hierbij de database zonder privégegevens tot nu toe. Wist niet dat je die hier kon plaatsen, daarmee... Hoop dat je hierdoor er wat meer inzicht in krijgt. Samenvattingsblad waarvan de hoofding graag automatisch wordt ingevuld heb ik hier ook bij gestoken. Bestelbons - Samenvattingsblad.xlsx Wagens 2014 - pchelpforum.accdb
  23. Na heel wat opzoekwerk van VBA-codes op knoppen programmeren, vrees ik dat ik het mezelf te moeilijk maak. Terug van start met een nieuw formulier heb ik nu dit en werkt perfect. MAAR dit lukt me enkel voor slechts 1 tabel in te vullen (ook al hebben ze al relaties gelinkt aan elkaar). De bedoeling is net dat ik vanuit 1 formulier alles kan invullen zodat ik 'Klant', 'CNR', etc niet bij iedere wagen 3 à 4 maal hoef te herhalen. Wanneer ik een criteria uit een andere tabel ('In gerelateerde tabellen beschikbare velden:' rechts) wil toevoegen aan het huidige formulier, dan wordt m'n formulier wit en zie ik niets meer staan. Nu zit ik dus hier blok. Zijn mijn relaties verkeerd gecreëerd of is dit gewoon niet mogelijk op deze manier?
  24. Ben ik dan verkeerd gestart? Dit is wat ik momenteel heb: - Bestelde wagens (BB, CNR, Naam, Model, Uitvoering, Motor, Boîte, Kleur, Levering, Accessoires, Opm.) - Bonussen - Ecobonus (Naam, CNR, Ecobonus {1 vd bonussen of 'acties') - Bonussen - Fleet (als particulier maar dan voor fleet) - Bonussen - Particulier ( Naam, CNR, verschillende bonussen waar bedrag moet inkomen in juiste kolom door het selecteren in het formulier) - Listing - ... (de tabellen voor de keuzeformulier - dit omdat kleuren/bonussen/uitvoeringen etc. vaak veranderen) - Verkoopdossiers (Naam, CNR, Verkoper 1, Verkoper 2, Verkoper 3) Andere zijn nog irrelevant. De 3 tabellen van bonussen had ik wel liever naar excel gehad ipv access. Kan ik op basis hiervan verder opbouwen of niet?
  25. Ik ben bezig met een accessdatabase te creëren voor mijn werk in de automobielsector. Ik wil aan de hand van een formulier: 1. de ene gegevens in verschillende tabellen binnen access verwerken 2. de andere gegevens in een bestaande excel tabel toevoegen (cellen verspreid) 3. een samenvattingsblad maken (tot op heden doe ik dit handmatig in excel) Formulier: Nu kan ik alles invullen in het formulier (gegevens voor keuzelijsten zijn al gelukt) maar nu wil ik dus deze gegevens kunnen opslaan zoals bovenstaand gezegd. Onderaan wil ik dan 3 knoppen: 1. Opslaan van ingevulde gegevens in juiste tabel en sheet 2. Hoofding samenvattingsblad invullen en evt. mogelijks al afdrukken 3. Ingevulde gegevens terug wissen Wie kan mij helpen aub?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.