Ga naar inhoud

walterwill

Lid
  • Items

    88
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over walterwill

  • Verjaardag 22-05-1946

walterwill's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. sinds ik op Win10 ben overgeschakeld is mijn video controller verdwenen en ik vind geen gepaste driver meer. Het beeld is niet meer om aan te zien. Mijn laptop is een Toshiba M45 die voorheen op Vista werkte. Bij Toshiba vind ik geen driver en op het web willen ze geld ervoor. Misschien weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Dit zijn de gegevens: processor: Intel Pentium M 730 Moederbord: TOSHIBA Portable PC (mFCPGA) Grafisch Algemeen PnP-beeldscherm (1280x800@1Hz) Intel Standaard-VGA grafische adapter (Toshiba) Intel Standaard-VGA grafische adapter Fabrikant Intel Model Standaard-VGA grafische adapter Apparaat-ID 8086-2592 Herziening 4 Subfabrikant Toshiba (1179) Huidig prestatieniveau Level 0 Versie stuurprogramma 6.1.7600.16385 Bedankt!
  2. Beste vrienden, ik heb Yumi onder windows geinstalleerd. Tegelijk heb ik YLD gedownload, de flash drive geselecteerd en dan gezocht in de lijst naar YLD, die stond er niet in, ook niet met CentOS. Omdat lubuntu er wel in stond heb ik dit gedownload (ik werk daarmee op mijn laptop). Maar beide iso's werden niet door Yumi gevonden. Dan heb ik het op mijn mac geprobeerd maar zoals verwacht kan die noch de Yumi windows als linux lezen. Ik kwam een artikel tegen waarin uitgelegd wordt hoe een drive in deze machine te vervangen. Niet bepaald voor amateurs maar daar ik r nog een heb liggen ga ik het wagen. Gaat hij kapot dan ben ik mijn geld kwijt maar tegelijk de hoofdbrekens... Ik zal u op de hoogte houden. In elk geval bedankt voor de opzoekingen en het gebruik van uw tijd.
  3. Bedankt Yannick, YLD heeft meer dan 3 GB nodig en mijn cd-brander kan geen dvd's aan. Ik heb ook gezocht of ik die op een stick kan zetten maar de uitleg was te technisch voor mij. Heeft iemand toevallig een boot stick met daarop een passende distro? Ik betaal graag voor de kosten.
  4. Bedankt voor de klare uitleg. Ik heb het geprobeerd met 10.4 maar dat gaat ook niet, wie een collector's item wil moet het maar zeggen.
  5. Ik heb een eMac ppc G4 panther staan met 700 GHZ cpu en 512 MB geheugen, drive van 40 GB. Omdat er sinds 2006 geen updates meer bestaan (waardoor ik o.a. youtube en facebook niet kan draaien) zoek ik een linux distro die het apparaat nieuw leven kan inblazen. Omdat het geen dvd-brander heeft (enkel cd) moet ik een distro vinden die max. 700 MB groot is. Ik heb de volgende distro's gebrand maar de Mac wil die niet installeren: debian 7.8 (2 versies) lubuntu 12.4 xubuntu 12.4 Kan iemand mij uitleggen waarom die niet aanvaard worden? En of er nog een oudere distro bestaat die op deze Mac werkt? Bedankt!
  6. Beste Stegi, ik denk dat je de oplossing hebt gevonden. Ik heb alles geprobeerd wat er mogelijk was en kreeg diverse foutmeldingen die mij ongerijmd overkwamen (zoals: release IP - nadat ik gesaved had, of: gebruik push button om terug te keren, wat ik niet snapte). In de handleiding stonden trouwens ook gans andere waarden dan deze die je opgaf. Ik ga nu een moderne modem/router kopen en dank je hierbij voor je goede raad.
  7. Stegi, sorry voor het laattijdig reageren. Het blijft mislopen met de beveiliging. Op mijn tablet krijg ik bovendien de melding: authentificatieprobleem.
  8. Bedankt Stegi, ik zal mij er maandag mee bezig houden en houd je op de hoogte.
  9. Dank voor deze interessante site. Hier is dan de print: LINKSYSFOUT.jpg downloaden U suggereert dat ik beter een snellere router moet kopen. Zou dit de installatie eenvoudiger maken? Het is wel zo dat ik als leek met de ingewikkelde procedure niet overweg kan en als een moderne modem+router bepaalde taken automatisch kan overnemen, ben ik best bereid uit te kijken.
  10. Beste, het lukt me niet om de prints up te loaden, ze blijven hangen. De router is van het type: WRT54G (2.4GHZ en 802.11g). Er zijn instructievideos op het youtube, misschien kunt u daar de instellingen zien. Op hoop van zege!
  11. Dat is nu eens kort en bondig en helder uitgelegd, waren alle richtlijnen maar zo... De router is nu beveiligd maar vreemd genoeg kreeg ik de volgende foutmelding als ik wilde saven: The WAN IP adress is same with the LAN IP adress. Ik kon dus niet saven (in basic) maar de draadloze werkt. Heeft dit te maken met het locale IP adres dat de instellingen vragen? Dat ken ik niet. Maar omdat de DHCP is uitgeschakeld zal dat niet belangrijk zijn neem ik aan. Ik kan het internet op mijn tablet ontvangen, maar niet op mijn laptop als ik deze router verbind. Vreemd, maar ook dat is niet belangrijk. Of zitten er nog addertjes onder het gras waar ik mee rekening moet houden? Bedankt in elk geval voor de tussenkomst.
  12. Alleszins! Ik ben al bezig om prijsoffertes te verzamelen. Ik heb al vastgesteld dat ze allemaal eerst geld willen zien vooraleer ze de kap opendoen. Als de eindprijs redelijk is, zal ik wel moeten toehappen.
  13. Ik heb een router (linksys) op mijn Belgacom bbox (van Scarlet) aangesloten om meer lanpoorten te hebben. Dat was geen probleem maar de verbinding is niet beveiligd. Volgens de handleiding moest ik een netwerkkabel van de modem naar de internetpoort van de router steken en een andere netwerkkabel van de router naar mijn computer. Daarna moest ik 192.168.1.1 in de browser typen maar dan zoekt google het internet af naar dit adres en geraak ik niet in de router. Ik snap niet hoe ik dat moet oplossen. Bedankt voor een oplossing.
  14. Bedankt, ik ben nu zeker. Ik zal eens mijn licht opsteken of het de moeite waard is om te herstellen. Jammer eigenlijk, zo'n krachtmachine die zo snel kapot gaat, maar dat is misschien eigen aan Medion.
  15. Mijn Medion Akoya E7218 model MD 98680 heeft er de brui aan gegeven en omdat mijn waarborg verstreken is zie ik mij genoodzaakt experthulp in te roepen. Als ik de oplader insteek zie ik het oranje lichtje branden en dat gaat na een paar uren weer uit, dus de batterij lijkt op te laden, maar dat is ook alles. De laptop geeft verder geen kick en ik vrees dat de voeding eraan is. Die voeding lijkt in het mobo te zijn gebakken voor zover ik het zie en in dat geval zou dat dus vervangen moeten worden. Ziezo ik heb dus een boel hints gegeven maar hoop dat ik het mis heb. Wie kan mij vertellen hoe ik de machine nog aan de praat kan brengen? Misschien helpt het als ik deze foto van het binnenwerk toon? Met dank bij voorbaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.