Ga naar inhoud

The Dub Oracle

Lid
  • Items

    134
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door The Dub Oracle

  1. Hallo, allemaal. Ik zou graag wat advies of bevestiging hebben voor het samenstellen van een PC. Ik rommel al een tijdje wat aan in mijn PC's en dacht dat mij dit wel ook lukken moest. Ik heb de onderdelen bij elkaar gezocht bij Megekko.nl en wou graag weten als het de juisten zijn, gaat het optimaal werken ? Wat ik mij het meeste afvraag is of alle kabels wel meegeleverd worden en of het motherboard wel gaat passen in de gekozen behuizing ? Extra ssd kaarten en een grafische kaart heb ik nog liggen, die komen er later ook nog in. Het betreft een Radeon RX 570. Ik neem aan dat in totaal een 600 watt voeding voldoende zal zijn. Albert
  2. Probleem opgelost, Ik heb de speler opengehaalt en de lensjes gereinigd met water en zeep, met de loop en een penseel. Ik kon wel zien dat de lens wat dof was. Met het MakeMKV programma geen enkele leesfout meer.
  3. Ik bedoel dat je de beveiliging omzijlen kunt met oudere drives die de moderne beveiligings code niet herkennen. En dat moderne 4k releases moeilijk zijn te rippen met nieuwe drives hierdoor. Allemaal dom gedoe, ik snap niet dat ik met mijn blu-ray drive zelfs bijna geen blu-ray kan afspelen, ze dwingen je bijna om een duurdere losse speler te kopen.
  4. Ik heb de Blu-Rays gekocht van de Avengers, (serie uit 1968) en nu wil ik ze rippen om af te spelen op de PC met mijn TV als monitor. Wie heeft hier ervaringen mee als dit juist niet of moelijk lukt. Van de eerste disc heb ik 1 aflevering kunnen rippen met de Open Blu Ray ripper maar de rest wil niet, het programma blijft crashen. Met het gratis MakeMKV programma krijg ik hetzelfde resultaat, dezelfde aflevering kan ik alleen rippen, de rest heeft errors en mislukt. De tweede blu-ray kon ik helemaal rippen, maar met de derde disc kon ik ook maar weer 1 aflevering rippen. Ik weet dat het om de copieer beveiliging gaat waardoor het spaak loopt en dat het type blu-ray drive daar ook mee te maken heeft. De moderne beveiliging wordt niet herkend door oudere drives en dit probleem is nog erger met 4k films naar het schijnt. Ik had al eerder blu-rays geripped maar dat ging uiteindelijk goed, maar ik had dezelfde problemen moet ik zeggen. Op een gegeven moment lukte het wel, maar waarom precies weet ik niet. De schijven zijn schoon dus dat kan het niet zijn. Als ik er een iso bestand van maak lukt de rip ook niet, dezelfde errors krijg ik dan weer. Heeft iemand tips, of tricks ?
  5. Zoals ik al zei, ik kan niet overal gelijktijdig en ook nog in de goede volgorde op antwoorden. Als ik u beledigd heb door op u later te antwoorden is dat jammerlijk. Type nummer van de muis heb ik in de tussentijd wel doorgegeven. Als je mensen af wil doen als zijnde eigenwijs als ze er ook verstand van hebben vind ik jammer. Belangerijker is de conclusie van het gedrag van de muis als de batterijen leeg raken. Wie weet als anderen daar ook wat aan hebben want eigenlijk heb ik al veel verhalen gelezen over dit soort storingen waar men dacht dat het de drivers waren ed. Maar het is dus een halfgebakken funtionerende muis door een lege batterij, want vroeger viel het ding gewoon uit. Belangrijk dus. Aan de persoonlijke aantijgingen kan ik weinig waarde hechten, zegt meer over een ander dan over mij zoals gewoonlijk.
  6. Zo ver was ik nog niet gekomen. Ik kan ook niet overal en direct antwoord op geven. Het betreft hier een Ewent EW 3236 van 5 maand oud. Met de andere PC muis moet ik nog bezig.
  7. Ja, had ik ook al gedaan. Maar niet met alleen de muis aangesloten en de rest er af. Hielp ook niet.
  8. Zo, vandaag even de batterijen vervangen en ook doorgemeten. Er zaten 2 kleine penlites in maar de spanning was al gedaalt tot 1 Volt ongeveer, de muis deet het er nog wel op maar dit blijkt wel de oorzaak te zijn. Hoe het met de andere muis van de andere computer zit weet ik niet maar dat gaan we ook even testen. Het lijkt nu een hele domme oorzaak te zijn maar zo dom is het niet. In het verleden (met andere muizen) waren de batterijen ook wel eens op maar toen vielen ze gewoon uit ! Ze bleven het gewoon dus goed doen tot de batterij echt te leeg was. Ik draaide de batterijen nog wel eens in de houder om ze beter contact te laten maken om het te verhelpen en dat hielp gewoon. Maar de muis stoorde nooit op dat moment ! Nu dus wel en dat was eerder nooit. Wel een belangrijke ontdekking dus, als de aanwijzer af en toe begint te stotteren of blijft hangen dan is de batterij op, maar de muis doet het dan voor de rest nog wel. Nog even afwachten hoe het verder gaat maar dat lijkt het wel te zijn. Als dit nou ligt aan de muis of aan windows 10 valt niet te zeggen, lijkt mij toch sterk dat deze muizen nou ineens zo anders zijn. Hier gaat het een Ewent EW3236.
  9. Ja, ja, klopt. Maar ik denk dat de verschillende problemen met het zelfde te maken kunnen hebben, windows 10 heeft kuren met de usb poorten namelijk. Wel of niet in combinatie met usb 3. Dit was eerder niet zo, dus ik hoop eigenlijk direct reacties te krijgen van mensen met soortgelijke problemen die direct kunnen zeggen wat het probleem is. Want ik denk dat het dan bekend moet zijn dit probleem. Ik zal later even de batterijen vervangen en ook het type nummer van de andere muis doorgeven.
  10. Heb net een andere muis aangesloten maar dat gaat beter, even nog extra testen als de batterijen het probleem waren maar dat mag toch ook niet het probleem zijn want zo lang zitten ze er ook nog niet in, het is ook nog een muis met power safe mode. Maar het probleem blijft op zich bestaan want de andere computer heeft het ook + plus die usb hapering met de printer
  11. Nee, nee, het probleem is er nog. Niet met de stick (joystick?) maar met de muis dus. Schakel net weer in en hij haperde, stotterde weer. Net alsof hij stotterd door een hoog CPU gebruik maar dat is beslist niet het geval met met mijn HP hexacore workstation. Het docking station was al geinstaleerd toen hij haperde trouwens, hij hat hem direct moeten pakken maar er gebuurde niks. Anders zie je wel rechts onder dat hij hem aan het instaleren is als je hem voor de eerste keer aansluit. Ik heb ook al uitgebrijd gezocht op het internet maar het zijn steeds dezelfde antwoorden die ik allang heb uitgeprobeerd. De muis doet het nu regelmatig slecht, vandaag is het erger geworden lijkt het. Wellicht een background service die een conflict heeft, recente windows update ?
  12. Ook wel apart is dat de usb bij bijde computers soms wat anders doet in het herkennen van aparaten, meestal gaat het wel goed trouwens. Ik sluit net een HDD docking station aan en hij herkend hem niet, ook niet in schijfbeheer. Na opnieuw opstarten ziet hij hem wel weer, dat gebeurde net. Maar op die andere computer (die ik beheer) wordt de printer niet meer herkend (laatste windows 10 driver). De printer doet het wel maar om te werken moet je eerst de usb kabel er uit trekken en er weer in stoppen, dan herkend hij hem wel en kun je printen. De printer wordt wel herkend in device manager maar hij reageerd niet op print commando's, je moet hem eerst opnieuw aansluiten dus. Hij werkt niet als je de computer opstart met de printer er op aangesloten.
  13. Ja, dat had ik ook al gedaan, zo heb ik de muis nu aangesloten. De USB hub heb ik achter aangesloten, zodat ik vooraan de USB3 poort storingsvrij kan gebruiken.
  14. Hallo, lang geleden dat ik hier gepost heb (gelukkig) maar het is weer zover. Ik heb met 2 PC's (windows10) problemen met de draadloze usb muis wat wellicht ook met USB 3 te maken heeft. De muis aanwijzer blijft af en toe hangen op het beeldscherm, als ik er rondjes mee draai kan ik af en toe stotteringen zien waardoor een game spelen eigenlijk niet meer kan, ook soms ben ik de muis aanwijzer kwijt omdat hij hangen blijft. Gisteren was de maar vol, de muis bleef als een gek hangen en stotterren, hetzelfde gebeurde al eerder maar dat kwam door een viese lens (stof door statisch te zijn) maar dat was nu niet zo. Een andere muis met een usb draad doet het wel goed maar draadloos schijnt een probleem te zijn met windows 10. Alle gangbare dingen heb ik al uitgeprobeert, de-instaleren, andere poorten, aanwijzer precisie uitschakelen, energie besparing uitschakelen of batterijen vervangen, de muis is ook nieuw. Het enigste waar ik achter ben gekomen is dat de ontvanger niet naast een in bedrijf zijnde USB3 poort moet zitten, anders doet de muis het practisch helemaal niet meer, er is interferentie tussen de ontvanger en USB 3. Op de andere PC is het net zo, het lijkt het allemaal te doen maar af en toe (en dan ook vaker) stottert de aanwijzer op het beeldscherm. Het lijkt mij ook erger dan voorheen want toen kon ik wel een spel spelen met de muis en nu niet meer. Het lijkt mij ergers een BUG te zijn van Windows 10 met de grafische kaart maar dat is gissen. In deze PC zit een nieuwe grafische kaart voor gaming, dus latency of iets dergelijk kan het niet zijn (met nieuwste driver). Het probleem valt niet zo op, maar met een schietspel ben je direct de sjaak als de muis blijft hangen, dat mag en kan gewoon niet zo zijn. Dit alles is sinds windows 10 dus. Is er iemand met enig idee ? of ervaring ?
  15. Hallo. Mijn windows 7 64 bit PC maakt elke keer maar 1 restore aan bij het opstarten, dit is ook het enige restore punt wat te vinden is en laatst had ik ook helemaal geen restore point. Om dit te veranderen had ik de task sheduler gestart maar ik zie geen edit knoppen in het scherm. Ik heb al op het web gezocht maar ik kan niks vinden hier over. Doe ik iets fout of is er iets mis ?
  16. En die heb ik niet. Ik las dat RAW op linux slaat, doel je daarop ? Ik ben al een disc recovery programma aan het draaien, hij vind wel files, dus toegang is mogelijk. Eens zien wat het wordt.
  17. Ik zat en zit hiet te klungelen met NTFS en FAT gedoe. Bij de installatie van xp had in een FAT systeem aangeklikt in de veronderstelling dat dit moderner was voor terrabytes schijven, maar dat schijnt helemaal niet zo te zijn, foutje dus. Nadat ik een andere hd drive op een sata poort aangesloten had viel hierdoor deze uit, en daarna herkende hij ook niet een andere externe hd, omdat de pc dus FAT was. Nou wil het dat ik bij beheren van deze deze computer ( rechtermuisklik deze computer ) waar je ook je stationsletter kan veranderen, het besturingsysteem heb uitgeschakeld voor deze schijf in een poging het te laten werken. Dus bij besturings systeem staat nu niks bij eigenschappen en dat was dus NTFS. Nu geeft hij elke keer weer dat het station niet geformatteerd is, en herkend hij de data niet, ontoegangelijk dus. Ik heb al Convert G: / fs:ntfs geprobeerd in opdracht prompt maar nu zegt hij dat het een RAW station is en dat de opdracht niet kan daarom. Het is een 2 terra byte vol met gegevens, ik ben bang dat ik deze verlies dus. Wat te doen ? Ik heb de pc al omgeinstalleerd naar het NTFS systeem, en de andere schijf op de SATA poort werkt weer. Ik was al bang dat het een virus was, maar dat is dus niet zo.
  18. Ik geloof dat het om een verschil gaat tussen xp home en professional, met xp pro heb je meer mogelijkheden om aan te vinken. Misschien had ik hiervoor toch home waardoor de map wel weergegeven werd. Bye the way.
  19. OK, bedankt in elk geval. Ik ga er van uit dat de pc virus vrij is. Maar ik hoorde net dat een virus ook in BIOS kan zitten, dan heeft het accutje er uit halen ook geen zin meer werdt mij verteld. Ik zie wel weer.
  20. Als je administrator bent, in die gading. Ik weet ook niet meer welke schermpjes ik allemaal gehad heb, maar soms lijkt het dat het elke keer anders is. Nu kreeg ik bijvoorbeeld weer die browser keuze, dat had ik 1 week geleden niet, ook raar. De reden dat mij dit irriteerd is omdat hackers of virussen direct toegang verschaffen tot deze map, het liefst willen ze natuurlijk dat je er geen toegang tot hebt. Ook met Vista en Win8 valt het op dat je echt moet opdringen dat je de administrator bent om toegang te krijgen tot bestanden, ik vind dat ook al het begin van je eigen pc je afhandig maken. Google is ook zo opdringerig, en windows 7 lijkt daar ook veel van weg te hebben. Ook explorer begint heel paranoia over cookies, je moet er bang voor worden lijkt het zodat ze maar kunnen manipuleren, met firefox is er niks aan de hand, wachtwoorden worden onthouden zonder dat je steeds weer hoeft in te loggen. Daarom vind ik het zo raar dat dit nu ineens met xp zo is, het zijn direct deze bestanden waar ze de baas over willen worden. Daarom. Maar ik hoop dat het met de instalatie te maken heeft, het moet wel.
  21. De computer is dus net weer helemaal geinstaleerd voor de duidelijkheid. Bij eerdere instalaties had ik dit probleem niet, ik klikte gewoon verborgen mappen weergeven en ze stonden er. Nu dus niet, ik moet veel specifieker aanklikken om deze te zien. De computer beneden van mijn pa geeft deze mappen wel weer, en ik had toen ook gewoon verborgen mappen aangeklikt om ze te zien. Ik heb de handelingen die je beschrijft dus niet gedaan ! Het moet ergens aan liggen ik weet het zeker. Ik zal beneden eens kijken hoe de rest is aangevinkt.
  22. Potver de potver. Je hebt gelijk, ik heb nou dus ook toegang tot deze map, dat lukte mij eerder ook niet want dat had ik ook al eens opgezocht op het web. Maar hoe kan dit ? Bij eerdere instalaties van xp werd deze map wel weergegeven als ik alleen verborgen mappen weergeven aanvinkte. Ik heb nooit specifiek andere opties hoeven aan te klikken. Heeft dit ook met de instalatie opties te maken ? Ik zou dit graag willen weten om zeker te weten dat het niet alsnog geen gedonder is een virus of hacker.
  23. Hallo, Vandaag sta ik helemaal voor een raadsel. De map 'C:System volume information' is weg ! Ik weet dat virussen zich willen verbergen in deze map, en dat je daarna je computer ook niet meer terug kan zetten. Ik ben er dus extra op verdacht deze map in de gaten te houden. Ik zag deze map niet meer en heb de computer uit princiepe weer schoon geinstaleerd, zelfs de schijf heb ik goed overschreven met nullen met een programma. Maar na alles weer geinstalleerd te hebben is deze map nogsteeds weg. Verborgen mappen weergeven heb ik uitgeklikt en weer aangeklikt maar de map staat er nogsteeds niet. Ook Recycle bin zou er moeten staan maar die mist ook. Er moet iets mis zijn want het was goed. Ik heb als test een map gemaakt op C: met de naam 'System volume information' maar dan krijg ik de foutmelding dat deze map al bestaat, dus hij staat er wel in ! Er kan geen virus zijn binnengekomen via een usb stick of een externe hd schijf, die waren niet aangesloten bij het installeren. De schijf was dus ook goed schoon. Kan het zijn dat er een virus zit in bios, of kan dat niet ?. - - - Updated - - - Het is met XP SP3 En andere verborgen mappen worden nog wel weergegeven trouwens, alleen deze niet dus.
  24. Ik weet het niet maar dacht het wel. Ik had bios al gereset dus het moet wel goed zijn dan, dacht ik. Over een paar dagen ga ik met die pc verder, heb eerst even wat anders te klussen. Maar dit blijft een raar probleem moet ik zeggen, het wordt nog raarder als je zegt dat die leesfouten van de hd gewoon zijn en jij dat ook hebt, de sata aansluitingen werken dus wel, maar alleen de cd gaat het niet doen. Ik zou geruster zijn als dit wel een indicatie was van een haperende sata poort, dan had ik zekerheid, nu dus niet. Ik ben er trouwens al heel lang mee bezig geweest, op internet is er niks over te vinden, echt helemaal niks, alleen de standaard dingen, zoals drivers upgraden, deinstalleren en zichzelfs weer laten instaleren, die filters, virus, firmware, kabels. Het meest apparte is wel het kortstondig dichtklikken van de cd lade, dat heeft 1 van de 2 cd drives. Hij moet van het motherboard een commando krijgen van het openen en sluiten van de lade. Heel kort dus , de lade gaat niet helemaal open, hij komt hooguit 5mm er uit, even tik tak dus. De andere cd drive doet dit niet, maar die zal vast ook dit commando krijgen. Beide cd spelers werken wel op een andere pc, tenminste dat was de vorige keer zo. Ik vind het juist zo raar omdat technisch gezien er niet zoveel verschil zit tussen een hd en een cd drive, een cd drive zou het dan ook moeten doen. Ik vind het ook een beetje het kip en het ei verhaal, omdat alles begint in de pc bij de cd drive, daar installeer je officieel windows mee. Het doet mij ook denken aan dat gedoe van autostart virussen, of rootkits, die beginnen ook allemaal al bij het aanzetten van de pc. Net alsof het niet je eigen (aan en uit) knopdruk meer is die je pc goed laat werken maar die van een hacker of inbreker. Ik heb het weer mooi omzeilt dus door van usb te booten.
  25. Ik had al geprobeerd om die filters te verwijderen den vorige keer. Dat werkte ook niet. Ik zal binnenkort even de motherboard drivers instaleren, misschien dat het nog beterder wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.