Ga naar inhoud

rowis

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

rowis's prestaties

  1. Oplossing: batterij een tijdje uit het moederbord gehaald om de BIOS te resetten. Daarna startte de PC zonder problemen op. De voeding blijkt dus niet defect te zijn.
  2. Ik heb zojuist een nieuwe voeding aangesloten, maar hierdoor veranderd er niks aan het probleem. De lampjes op het moederbord gaan even branden en alles valt daarna weer uit. Zou er kortsluiting in het moederbord kunnen zitten? Kan ik nog iets anders controleren om achter de oorzaak te komen? Of moet de pc (inmiddels 6 jaar oud) als verloren worden beschouwd?
  3. Hallo, Deze vraag is een vervolg op topic: http://www.pc-helpforum.be/topic/58405-pc-valt-spontaan-uit-en-start-opnieuw-op-of-wil-gewoon-niet-opstarten/ Gisteren heb ik de pc weer schoon gemaakt met perslucht, nadat hij afgelopen week een aantal keren uit viel. De pc was inderdaad weer een beetje stoffig geworden. Met schoonmaken heb ik de videokaart even los gehad en ook de voeding heb ik open gehad om schoon te maken. Nadat ik alles weer had aangesloten wou de pc niet meer opstarten. Op het moment dat ik de pc opstart gaan er heel kort een paar lampjes branden op het moederbord en beginnen de ventilatoren te draaien en dan valt de computer uit. Dit blijft zich herhalen zolang de stroom er op staat. Zie hier een kort filmpje van het opstarten: https://www.youtube.com/watch?v=klykeeXotsc Zou het kunnen zijn dat de voeding stuk is? Of kan ik iets anders controleren om achter de oorzaak te komen? Alvast bedankt! Roeland
  4. Tot nu toe start de computer elke keer direct op zonder uit te vallen. Het wisselen tussen de power en reset button lijkt dus te werken.
  5. Bij het drukken op de power button gebeurd er eigenlijk niks. Er gaat alleen een oranje lampje branden op het moederbord. Verder geen beeld en geen draaiende ventilatoren. Na 5 of 10 minuten start de pc dan ineens spontaan op. Vaak valt deze dan direct weer uit (je kan vaak wel gewoon inloggen in windows). Het moment van uitvallen is random maar wel binnen 5 minuten na opstarten. Na 5 minuten valt de pc eigenlijk niet meer uit en kan deze uren blijven draaien. Ik heb gisteren de power-button losgekoppeld en de reset-button daarop aangesloten. De pc heeft nu twee keer goed opgestart (direct na indrukken reset-button) en is niet uitgevallen. Ik zal kijken of dit aanhoudt.
  6. Hierbij de link: http://speccy.piriform.com/results/458c47XqFsw7J1PsqpOamSP
  7. Hieronder een overzichtje uit Speccy: Besturingssysteem Windows 7 Professional 64-bit SP1 Processor Intel Core i7 920 @ 2.67GHz: 40 °C Bloomfield 45nm Technologie RAM 6,00GB Triple-Kanaal DDR3 @ 539MHz (7-7-7-19) Moederbord Gigabyte Technology Co., Ltd. EX58-UD5 (Socket 1366): 34 °C Grafisch Acer P221W (1680x1050@59Hz) Acer P221W (1680x1050@59Hz) 1024MBATI Radeon HD 4800 Series (Sapphire/PCPartner): 54 °C Opslag 111GB Samsung SSD 840 EVO 120GB ATA Device (SSD): 29 °C 931GB SAMSUNG HD103UJ ATA Device (SATA): 27 °C Optische schijven TSSTcorp CDDVDW SH-S223L ATA Device Geluid High Definition Audio-apparaat Zou het ook een Turn-on delay kunnen zijn? Alhoewel ik dat vreemd vind, omdat de pc pas de laatste 1,5 jaar problemen vertoond. Ik zal ook eens de power-button loskoppelen en de reset-button daarop aansluiten, zodat ik dat als oorzaak kan uitsluiten.
  8. Hallo, Deze vraag is een vervolg op topics: http://www.pc-helpforum.be/topic/50865-pc-valt-spontaan-uit-en-start-opnieuw-op-of-wil-gewoon-niet-opstarten/ http://www.pc-helpforum.be/topic/56158-pc-valt-spontaan-uit-en-start-opnieuw-op-of-wil-gewoon-niet-opstarten/ Wederom start de pc zeer slecht op. Als ik de aan-knop indruk duurt het een tijdje (5-15 min) voordat de pc begint met opstarten. Als deze dan opgestart is valt deze vaak weer spontaan uit. Na een aantal keren opstarten kan de pc uren stabiel draaien. De problemen zijn alleen aan het begin van de dag, als de stekkerdoos van de computer net aan staat. Ik hou de pc goed stofvrij, dus dat zal nu niet meer de oorzaak zijn. Wat kan ik nog controleren om achter de oorzaak te komen? Alvast bedankt! Roeland
  9. De afgelopen 3 dagen is de computer ook niet weer uitgevallen. Lijkt erop dat de schoongemaakte voeding het weer goed doet.
  10. Tot noch toe is de computer niet weer uitgevallen. Ik hou jullie de komende dagen op de hoogte...
  11. De lipjes van de geheugenkaarten zaten niet goed dicht. Hij start nu weer goed op! Nu maar eens afwachten of hij nog spontaan uitvalt. Bedankt voor je hulp!
  12. Ik ga alles nog een keer checken, maar heb dat net ook al gedaan. Alles zit zoals het zat: geheugenkaarten, videokaart. Ik heb ook niks van de voeding losgemaakt. Kan het een defecte voeding zijn? Of zou dan niks het meer moeten doen? De DVD speler gaat gewoon open en de harde schijven gaan aan.
  13. Ik heb het idee dat de 2x4 12 V kabel naar de processor geen stroom geeft. Als ik de kabel niet aansluit doet de pc namelijk exact hetzelfde als wanneer de kabel wel is aangesloten.
  14. Als ik het opstarten vergelijk met hoe hij normaal opstart, dan valt op dat de lampjes op met moederbord (zie rode cirkel hieronder) normaalgesproken eerst gaan branden en dan uitgaan tijdens het opstarten. De lampjes blijven nu echter branden. Ik weet niet wat deze lampjes betekenen, maar valt hier een conclusie uit te trekken?
  15. Overigens lichten muis en toetsenbord ook niet op. Dus pc lijkt niet volledig op te starten. Ik zal alle kabels nog eens controleren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.