Ga naar inhoud

caroussel

Lid
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door caroussel

  1. Handleiding heb ik dus gevolgd. De boosaardige onverwijderbare updates gingen echter pas weg na volledige nieuwe installatie van windows 10. Toen kreeg ik nog problemen met de communicatie met de (interne)harde schijven, waarvoor mijn computer man moest komen. Waarschijnlijk iets verkeerd gedaan in de opeenvolging van stappen. Nu is alles weer in orde en voor de zekerheid gebruik ik maar weer IE. Dus sluit ik dit onderwerp af. Mensen kunnen er misschien nog iets aan hebben, mits zin om vééééééél te lezen.
  2. Hallo, Nee, het systeem werkt niet correct na het systeemherstel naar 3 mei, dus heb ik alle updates van windows 10 plus zoveel mogelijk overbodige programma's verwijderd. Wel niet alle windows updates, want er staan er nog twee in het lijstje (KB3140741 en KB3139907) die krijg ik er niet uit. Normaal verschijnt een knop voor verwijderen als ik de update highlight, maar bij deze twee is dat niet mogelijk. Toen ben ik gaan googlen en het blijkt dat ten minste een van deze twee ook bij anderen problemen geeft. De link naar de threat is: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/windows-update-failure-kb3140743-and-kb3139907. U ziet dat het KB nummer enigszins verschilt, bij de ene KB3140743 en bij mij KB3140741. KB3140741 staat op de microsoft pagina gedateerd op 21 maart en is op 23 maart op mijn computer geïnstalleerd. Er staat bij aangegeven dat de update niet kan worden ge-deïnstalleerd, dus ik ga er even van uit dat dit normaal is bij deze update. KB3140743 echter geeft volgens het artikel veel problemen, tevens is deze update samen uitgebracht met KB3139907, welke wèl op mijn computer staat. Deze update is 1 maart uitgebracht en staat sinds 3 maart op mijn PC. Ik ben het artikel nog aan het lezen. Tot zover ben ik de oplossing er nog niet in tegen gekomen. Zou ik wel alvast wat van u mogen horen wat u hierbij denkt? Zou er een methode zijn om toch de update te ontgrendelen en deze te verwijderen? Ik bedoel een andere methode dan systeem hertel of met een backup, of zelfs windows 10 resetten. Kun je niet zelf in de computer komen en hierbij handmatig ingrijpen? Intussen lees ik verder, het is een lange threat. Ik wil die pokken update van windows weg hebben. Groeten.
  3. Ik heb nog wat meer nagedacht en ik bedacht dat er misschien een betere manier is om erachter te komen waar de oorzaak ligt. Volgens de microsoft website worden dit soort problemen veroorzaakt door een problematische driver of een automatische update die problemen veroorzaakt. Laat ik er even vanuit gaan dat het niet aan een driver ligt (in apparaatbeheer staan geen vreemde tekentjes), dan ligt het dus aan een verkeerde update. Dus is de vraag, hoe weet ik nu precies welke update het is? Toen dacht ik misschien via update geschiedenis, maar ik weet helaas niet meer precies op welke datum de problemen zijn aangevangen. Wel weet ik dat dit onderwerp 29 april is geopend en ik weet dat de eerste BSOD zich ongeveer een week of twee daarvoor (voor 29 april) voordeed. Als ik mijn update geschiedenis open dan krijg ik een lijst van ongeveer 60 updates beginnend bij 3 maart. Ergens half april zal het dus fout zijn gegaan. Ook heb ik vandaag meerdere malen systeem hertel gedaan. De computer is nu terug gezet naar een herstelpunt van 3 mei, dus kan het zijn dat updates na die tijd ontbreken op het systeem. Is het misschien mogelijk dat ik u de lijst van update geschiedenis ter inzage beschikbaar stel? Misschien kunt u dan aangeven aan mij welke updates ik mag verwijderen uit programma's en onderdelen. Ook bedacht ik dat dit onderwerp misschien niet zo geschikt is voor publiek, vanwege de lengte en het complexe. Wilt u mij laten weten of u mij hiermee verder kunt helpen?
  4. Ik heb chrome geprobeerd, maar geen verschil. Toen nog maar eens catalyst software suite 15.7.1 geprobeerd te installeren, maar zelfde probleem als de crimson editie, totaal onbruikbaar. Dus nu weer met systeemherstel alles teruggezet. Ik ben nu bezig met de tool show or hide updates van microsoft uit te proberen. Hierbij wacht ik tot windows automatisch update, dit om te zien of de tool ook daadwerkelijk werkt, anders gezegd of de updates die ik met dit tooltje heb verborgen ook daadwerkelijk niet worden geïnstalleerd. Tevens zal ik ze 1 voor 1 moeten uitproberen ( het zijn in totaal 4 verdachte updates, waarvan ik dus niet weet welke de boosdoener is. Vanwege dit feit sluit ik dit onderwerp nog even niet, om later, mogelijk over een of twee weken, eventuele resultaten hier te kunnen weergeven. Ik hoop dat dit werkt. Tot dan voorlopig.
  5. Ik ben het met u eens, het is om dol van te worden. Nu ik het er over heb, plots schijnt hij er geen last meer van te hebben (van freezes of BSOD). Alleen de startpagina werkt niet meer, voor de rest functioneert Edge o.k. In internetopties staat gewoon http://msn.com/, maar het lijkt of de verbinding van mijn browser naar msn.com niet tot stand komt. De eerste keer gaf hij een mededeling en liep daarna vast, nu geeft hij een lege pagina. Via de tabbladen kan ik wel allerlei artikelen lezen, powered by msn. Ik ben er huiverig voor van browser te veranderen, omdat dit vaak last geeft met instellingen van plug-ins, flashplayers etc. Als het enigszins kan vermijd ik het. Misschien komt er nog eens support. Ik heb ook gekeken naar de mogelijkheid updates van W10 te blokkeren, maar ik weet niet of dat veilig is en dat schijnt ook niet zo makkelijk te gaan. Er is een tool, maar ik weet niet of die voor mij zou werken, want het kan zijn dat de updates er toch doorheen gedrukt worden en dan moet je steeds handmatig kijken welke driver het probleem veroorzaakt en die bij elke update opnieuw verwijderen. Bedankt wel voor het advies en de ondersteuning. Als u nog een toevoeging heeft wacht ik deze nog een paar dagen af, anders mag dit onderwerp wel gesloten worden.
  6. Vandaag gebeurde dit: Nadat ik gisteren de computer afsloot, de afsluiten-knop gaf aan "bijwerken en afsluiten", bevroor het systeem vandaag direct weer, binnen een minuut na het opstarten en nadat de computer was geconfigureerd. Zo ging het: Ik opende edge, de browser die ik gebruik. Mijn startpagina is msn nieuws en zoals eerder kwam de melding in het scherm dat de pagina onbereikbaar is en dat eraan wordt gewerkt om dit op te lossen. Enkele seconden hierna liep de computer vast, geen controle meer met de muis, het toetsenbord, en kon ik weer op reset drukken. Ik vraag me af waar het aan ligt. Is het windows 10, is het edge, is het mijn grafische kaart? Is er niets tegen te doen, het is toch niet proper dat een update van windows 10 dit veroorzaakt? Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt. Dan moet er op z'n minst een oplossing voor geboden worden door microsoft. Het lijkt erop dat er niets aan gebeurt uit die hoek, maar hoe pak ik dat dan aan? Graag een reactie als u nog ideeën heeft.
  7. Sinds het systeemherstel heb ik geen blue screen of freezes meer gehad. Aangezien echter de oorzaak nog steeds niet is achterhaald, ben ik niet gerust dat het probleem zich niet weer voordoet. Voorlopig verander ik dus maar niets aan mijn grafische kaart. Voor de zekerheid schrijf ik de link naar de site op, zodat ik uw advies later kan toepassen indien nodig. Het lijkt mij toch het meest voor de hand liggen dat een windows10 update in het verleden aan het probleem ten grondslag ligt, of mogelijk zijn het meerdere achtereenvolgende updates geweest. Ik kijk het nog een dag of wat aan.
  8. Hallo, Updaten naar Crimson Edition 16.2.1 Beta blijkt niet zo'n goed idee. Een ramp, extreem veel trager, Edge werkt bijna niet meer, computer loop nog steeds vast. Ik heb de computer weer terug moeten zetten via systeemherstel. Is er een manier om alles stabiel te krijgen met 16.2.1.Beta? Ligt het überhaupt wel aan de grafische kaart? Hoe kom ik daar nu achter? Ik ben het met u eens dat het niet zo ernstig lijkt, maar het is allemaal wel verdraaid lastig. Als u nog andere ideeën of invalshoeken heeft hoor ik dat dan ook graag.
  9. En overigens, hoewel blue screens zich beperkt voordoen, heb ik wel elke dag een paar freezes. Meestal loopt de computer drie of vier keer kort na het (her)starten vast, waarna hij het weer normaal lijkt te doen.
  10. ​Op de support pagina van AMD komt geen Radeon crimson 16.3.2. bestand voor. De auto-detect utility kan geen programma vinden, geen ondersteunde AMD hardware gedetecteerd, terwijl mijn grafische kaart is toch AMD Radeon HD 5700. Handmatig zoeken levert niets op. Ik kan wel 16.2.1 vinden. Is deze ook goed?
  11. Aangezien het niet lukte de link met copy/paste hier te krijgen, is deze als bijlage hieronder gevoegd. In apparaatbeheer zie ik geen opvallende dingen. speccy.txt
  12. Hier de dumpfile. dumpfile.txt
  13. Hierbij de dump file. dumpfile.txt
  14. Hier zijn de logs. AdwCleanerC1.txt AdwCleanerS1.txt
  15. Hier is zoek-results.log zoek-results.log
  16. Hierbij log.txt van RSIT. Om erop terug te komen, er is niets aan de hand met de computer temperatuur. De ventilatoren slaan pas op hol als de blue screen zich heeft voorgedaan. Met blauw scherm bedoel ik een blauw scherm met de tekst: er heeft zich een fout voorgedaan, de computer moet opnieuw worden gestart. Ofwel BSOD. Op ctrl+alt+del drukken helpt hiertegen ook niet. log.txt
  17. Ik heb vorig jaar (2015) nog nieuwe harde schijven erop gekregen, een werkstation en een opslag station. Het probleem zou kunnen liggen in verouderde drivers, maar eerst wil ik mijn computer schoon maken met de tools die u mij kunt aanwijzen. Ontstoffen is al een behoorlijke tijd niet gebeurd, dus vandaar dus. Overigens doen de crashes zich het vaakst voor vlak na het opstarten, soms meerdere keren achter elkaar. Dan, na een herstart werkt hij vrijwel zonder problemen. Het is 1 keer gebeurd dat het ook na langere tijd gebeurde, mogelijk getriggerd door een actie van mij. In elk geval geeft het mij een onstabiele indruk, dat het zomaar plots kan gebeuren. Gaan we nu met tooltjes aan de slag? Die met log bestandjes opsturen en dan kijk je of alles goed is.
  18. Ik snap het niet. Ik heb gedaan zoals u zegt. Windows is update op mijn computer, hij update automatisch. Hoe kan dit het probleem verhelpen. Waarom het antivirus uitschakelen? Windows is toch geen virus? Of is dit te simpel? Intussen wordt het erger en erger. Ik kon bijna mijn PC niet meer starten. Na een tijdje afgekoeld te zijn geweest, deed hij het weer. Het zou me niet verbazen als ik op gegeven moment dit bericht niet meer kan sturen, hardware schade ontstaat en ik met de hele handel naar de computer expert kan. Zijn er nog andere dingen te proberen? Opschonen bijvoorbeeld, zoals ik eerder had voorgesteld.
  19. Ja, ik kan nog naar taakbeheer via ctrl+alt+delete. Wat moet ik daar dan? Het probleem lijkt tevens te verergeren. Als ik scan vindt hij niets. Het probleem is die BSOD. Soms komt hij niet eens zover, "bevriest" het systeem, altijd vlak na opstarten. Geen controle meer met muis of keyboard, alles valt uit, scherm wordt zwart en probeert vanzelf opnieuw te starten, wat soms lukt, soms hapert hij daarbij, maar soms blijft hij helemaal hangen en slaan de ventilatoren op hol. Ik druk dan alleen nog maar op reset, of beter nog, power off. Ik wil de computer gewoon opschonen, maar ik ben al die programaatjes vergeten. Er waren een stuk of drie van die tools. Het eindigde met Hitmanpro, maar de rest kan ik mij niet herinneren. Iets waarbij je steeds een log file opstuurt. Kan ik daarmee misschien geholpen worden?
  20. "Windows Resource Protection did not find any integrity violations". Is er nog iets anders?
  21. caroussel

    BSOD

    Beste PC-Help, Ik krijg sinds een week of twee de BSOD, blue screen of death, op mijn computer. Het ging de eerste keer gepaard met de melding: FLTMGR.sys, laatst met deze melding: kernel_security_check_failure. Ik gebruik al driekwart jaar windows 10, hiervoor geen problemen gehad. Verder heb ik emisoft antivirus erop lopen. Ik krijg de indruk dat ik niet de enige ben en dat dit probleem van zeer recent is. Klopt dit misschien? Omdat ik toch enigszins ongerust ben wil ik toch iets doen. Men raad u aan allerlei computer cleaning en driver update programma's te kopen. Uiteindelijk overweeg ik dit wel te doen. Toch lijkt het mij ook nuttig als er een deskundig iemand mij helpt en kijkt of er problemen zitten in mijn computer. Ik heb dit in het verleden al vaker gedaan via dit forum. Kunt u dit met mij nogmaals doorlopen? De bedoeling is om de computer te diagnostiseren en op te schonen. Vriendelijke groet, Jan-Paul
  22. Waarschijnlijk heeft die het gedaan terwijl ik het niet merkte. Het is nu i.e.g. opgelost. Dank Goededag.
  23. Geen idee. Ik kreeg een pop-up venstertje. Als de telefoon gaat is het de ene keer stil en wordt na een aantal seconden de verbinding verbroken. Een keer kreeg ik een computerstem die zei iets van: onze excuses prettige dag verder. Het gaat vermoed ik met woord herkennings-apparatuur. Als je een bepaald trefwoord gebruikt krijg je zeker een keuze menu. Ik zei alleen maar: hallo, wie is dit? Vandaar dus. :D Ik vind het wel merkwaardig dat het politievirus blijkbaar geen sporen nalaat, terwijl dit naar mijn gevoel toch als zeer bedreigend overkomt. Is het misschien meer bangmakerij dan dat het werkelijke schade aanricht? Vervelend is het wel. Als je browser gehijackt wordt kun je weinig meer doen. Ik hoop dat ik er verder geen last van heb. Als de tooltjes verder niets meer zien ben ik tevreden.
  24. [ATTACH]36736[/ATTACH] Zoals ik al verwachtte vond Adwcleaner weinig (niets). Nog even dit: Die Greencard company is niet zo makkelijk te bereiken als dat jullie zijn, hoor en knap irritant zijn ze ook. Ik hoop dat ik niet een duur telefoonnummer hoef te bellen, want online uitschrijven schijnt niet veel uit te maken. Je staat zo weer geregistreerd. Nogmaals bedankt. Met vriendelijke groet, Jan-Paul AdwCleaner[S0].txt
  25. [ATTACH]36719[/ATTACH] Hallo, Bedankt voor uw reactie. Ik heb vorige week nog HitmanPro gerund, maar dat was vóór het politievirus. Ook ervaar ik trage scripts. Misschien komen deze door een update van de Adobe reader die ik heb uitgevoerd, maar zeker weten doe ik dit niet. Dit denk ik omdat de traagheid vrijwel direct daarna optrad. Mogelijk heeft het te maken met conflicterende programma's? Dit is een ander probleem, dus als u het zoek log nog zou willen doornemen zou ik u zeer erkentelijk zijn. Nog een ander vraagje: Ik krijg soms geautomatiseerde telefoon van een company genaamd green card van Amerika. Mogelijk komt dit door zoek.exe (ik kreeg een pop-up venster bij het downloaden). Is hier iets tegen te doen? Werkt het met bel-me-niet register en moet ik dit iedere keer doen nadat ik zoek.exe gebruik? groet. zoek-results.log
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.