Ga naar inhoud

fchaan

Lid
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

fchaan's prestaties

  1. Blijkbaar komt aan alles een eind, ook aan een harde schijf. Gemelde problemen van traagheid door een niet werkende plug in voor shockwave flash heb ik ook met mijn Vista. Na een tijdje vraagt een pop up "wachten" of "stoppen" en na "stoppen" kan ik verder. Zal toch eens de adviezen in deze topic nalezen. Blauwe schermpjes heb ik (nog) niet.. Wat ik zelf heb ontdekt m.b.t. het opschonen van mijn volle computer ( begon deze topic daar over ?): Nadat ik nog maar 300 Mb van de 51 Gb geheugen over had en op advies van dit forum allerhande overbodige programma's had verwijderd ( 1Gb); was het verwijderen en het opnieuw downloaden van de virusscanner AVG Free doorslaggevend. Hierna had ik ineens weer 11Gb ruimte ! Blijkbaar laat AVG verouderde bestanden gewoon op je computer staan, die daardoor steeds voller wordt.
  2. Onlangs is die jonge "whizzkid" langs geweest om mijn computer verder op te schonen. Hij vond mijn acer laptop eigenlijk vrij schoon ( met dank aan het pc-forum ), gezien de leeftijd van 7 jaar. Het probleem werd volgens hem hoofdzakelijk veroorzaakt door het beperkte geheugen (C: 51 Gb)van zo'n "oude" laptop . Ondertussen heb ik nog steeds maar 2 Gb vrije ruimte over, Windows neemt alleen al 26 Gb. Hij vond dat wel veel, maar ook dat je daar beter van af kon blijven. Ik heb hem onze communicatie op dit forum laten lezen, hij kende dat nog niet. Als niemand meer iets toe te voegen heeft aan dit onderwerp, dan kan deze topic nu gemodereerd worden.
  3. Die Trusteer is inderdaad om mijn internetbankieren extra te beveiligen, dus laat ik die er voorlopig nog op. Wel heb ik een van de adviezen van Trusteer opgevolgd en de plugin van Quick time vernieuwd. Daarnaast ook de Ccleaner gebruikt en de downloadmap opgeruimd. Door je adviezen werd mij ook duidelijk dat ik onnodig gedownloade set-up programma's op de D schijf had bewaard. Daarna ga ik verder met opruimen van de externe harde schijf, daar is nog maar 2 GB ruimte over.
  4. Zo doe je dat, meteen na gebruik weer opruimen. Het duurde eerst een half uur dat in de computer die niet goed werkende plug-in was uitgerateld, voordat ik delfix kon openen( 2 x afbeelding in bericht 48 ) Kan het aan onderstaande liggen ?
  5. De computer doet het goed. Hartelijk dank voor je volharding. Als ik iets voor jullie terug kan doen, laat het mij weten. Voor het opschonen van de computer komt volgende week een jongen langs. Die gaat mij helpen aan de hand van de 11 puntenlijst, die op jullie website staat. Maar gewoon zelf bestanden e.d. opruimen is ook noodzakelijk. Als je het goed vind, sluit ik deze topic nog niet af. Misschien hebben we nog een vraag over die lijst. Met vriendelijke groeten, Frans.
  6. Het is je gelukt ! Volgend plaatje wil ik je niet onthouden : Uit het logje maak ik op dat er alleen een tool van mijn bank dwars heeft gelegen. IBM trusteer eindpuntbeveiliging. Ik kan die uitschakelen, maar er wordt daarbij gewaarschuwd dat ik dan eerst al mijn bestanden op moet slaan. Ook moet ik een code van schots en scheve letters en cijfers invullen als ik deze beveiliging wil uitschakelen.. Desondanks is er ook wat meer ruimte op de computer vrijgekomen, ca. 1 GB. zoek-results.log
  7. Geen Snapin Launcher, maar eerst Microsoft Management Console en kom daarna op hetzelfde scherm computerbeheer uit. Zie bericht 50. Wat mij opviel was dat zoek.exe gewoon heeft gewerkt.
  8. Tenslotte heb ik je laatste advies uitgevoerd: zoek-results.log Dat ik mogelijk "Folders to delete" niet heb gekopieerd/uitgevoerd, klopt natuurlijk niet. Dan zou ik die avenger aan de praat hebben gekregen en zover zijn we nog niet.
  9. Om met het laatste te beginnen, je opsomming hierboven is correct; de (nieuwe)accounts frans.PC_van_hannah en hannah.PC_van_hannah moeten behouden blijven. Maar ook "gast" en "openbaar". Die weg kunnen zijn frans,hannah en alles met TEMP. Ik neem aan dat ik eerst je bericht 47 moet uitvoeren, voordat ik die avenger opnieuw opstart. Na rechts op computer klikken,beheren kiezen, kreeg ik een venster van gebruikersaccountbeheer met Computer Management Snapin Launcher. Daarna zag ik in het nieuwe venster "computerbeheer" geen optie "lokale gebruikers en groepen". Het ziet er bij mij anders uit. Onder "shares" vond ik een mij onbekende ( externe )gebruiker IPC$. Is dat wel o.k ? Als ik "users" open, krijg ik dezelfde opsomming gebruikers te zien als in het knipsel van 31 maart bericht 29. Overigens zag ik onder "betrouwbaarheid en prestaties" bij "geheugen" staan dat er 100 harde fouten in deze computer zaten. Heeft dat ook invloed op de snelheid van de computer ? Onder "apparaatbeheer" trof ik een netwerk adapter, die niet goed werkt. Zal ik bij Microsoft "naar oplossingen zoeken " ? Onder "computerbeheer" kon ik niets vinden over "groepen". Als ik de Avenger nu open, dan kom ik nog steeds op dezelfde foutmelding uit.
  10. Als die Avenger met het script van bericht 38 had gewerkt, had ik dan alleen nog het (lege) profiel "gast" over gehouden en zou de verdere inhoud van de computer zijn gewist ? Misschien komt het -geluk bij een ongeluk- dat ik mogelijk vergeten ben om ook "Folders to delete" in je script mee te kopiëren? Het programma van de harde schijf begon daarna spontaan een volledige backup van de computer te maken, alsof ik hem voor het eerst aansloot. Dus ook als je fouten maakt, is er nog wat bij mij van de inhoud over. Tenminste als je na een crash van de computer de backup gewoon er weer op terug kan zetten ? Ik leer hier er tenslotte ook van. Waar ik nog steeds mee zit, is dat ik mij afvraag of er nog steeds een verborgen virus of malware in mijn computer zit. Welke aanwijzingen wijzen daar volgens jou ondubbelzinnig op ? Wat ik regelmatig zie is dat mijn computer in de beginfase erg druk is, zonder dat ik noemenswaardige activiteiten ontplooi. Vervolgens krijg ik de een melding over een plug-in, die niet goed werkt en m.i. het hele proces vertraagd. Wat kan ik doen, zodat deze melding niet meer verschijnt ? Inmiddels heb ik die ICTer kunnen bereiken, die mij ooit geholpen heeft met het aanmaken van die profielmappen. Ik heb wat knipsels van de chat met hem gemaakt: Erg veel tijd had hij geloof ik niet, maar kan jij iets met zijn advies ?
  11. Of moet ik "frans (PC_van hannah\frans)" nemen ? Eigenschappen van Avenger staat nu standaard op SYSTEEM. En moet ik de machtigingen wijzigen met "bewerken"? Overigens heb ik op Wiki gelezen dat !HASH!Could not open file!!! niet per se een verborgen virus hoeft te zijn, maar ook gebruikt wordt voor het afschermen van wachtwoorden. Misschien is mijn computerprobleem na het verwijderen van die virussen en malware "gewoon" teveel bestanden en programma's bewaren en teveel aan het startmenu gekoppeld?
  12. Vermoedelijk ga je zeggen dat ik "de administrators" moet aanklikken in eigenschappen ?
  13. Die Macromedia Freehand zijn van beide computers en beide externe harde schijven verwijderd. Sinds er ooit een externe harde schijf van mij is gecrashed, sla ik alles dubbel op, dus kennelijk ook de malware e.d. Die Avenger aan de praat krijgen lukt nog steeds niet. Als ik de instructie van "Asus" opvolg, dan gaat het goed tot en met het plakken van de zip map Avenger op het bureaublad. Als ik rechts op het icoontje klik, heb ik echter geen optie "als administrator uitvoeren", wel "alles uitpakken". Er verschijnt een nieuw mapje Avenger op het bureaublad, die ik alleen of met dubbelklikken of met rechts op "openen" kan openen. Zonder optie "als administrator uitvoeren". Die optie zie ik pas als ik in de geopende onderste Avenger map het bestand Avenger rechts aanklik, op äls administrator uitvoeren" klik, daarna vraagt een scherm van gebruikers account beheer om toestemming om het bestand te openen. Vervolgens krijg ik telkens dezelfde foutmelding: Ik heb eens gekeken bij de "eigenschappen" bij Avenger en zag iets staan dat het mogelijk geblokkeerd werd. Die blokkering heb ik opgeheven, met nog steeds hetzelfde resultaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.