Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

verelst45

Lid
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over verelst45

 • Titel
  Nieuweling

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Weinig Ervaring
 1. Bedankt voor de feedback. Zoals u zegt, leek het mij ook op het eerste zicht dat MS enkel de gewijzigde of nieuwe bestanden kopieert. Het rare is echter dat: -Enerzijds voor wat betreft de dagelijks/frequent gebruikte mappen, ontbreken er (enkele maar niet allemaal) de nieuwste bestanden. Omgekeerd dus... -Anderzijds voor wat betreft de oude mappen: Er zijn er bij die al ca. 10-15 jaar onaangeroerd zijn gebleven en toch wordt er slechts een gedeelte van de bestanden gekopieerd. Dat is dan in mappen die wat "verder weg" zitten. Hiermee bedoel ik bv. in een map documenten-->backups-->users-->...-->oude PC...--->bestanden van... --->pictures-->2003-->... Ook heb ik ondertussen het volgende geprobeerd: 1. Bij backup windows 10 de externe HD niet meer laten gebruiken voor de backups; 2. De volledige backup gewist van de externe HD; 3. Opnieuw de externe HD gekozen als backupstation; 4. Backup opnieuw volledig op de externe HD gezet --> Dit alles ook zonder succes. En het valt ook op dat Windows backup steeds dezelfde bestanden niet kopieert.
 2. Ik ga naar instellingen --> Bijwerken en beveiliging --> Back-up. Automatisch back-up maken van bestanden staat "aan". Dit gebeurt elk uur (standaard) en back-ups bijhouden "voor altijd" (standaard). Bij "back-up maken van deze mappen" staan alle "gewone" mappen, zoals bv. c:\users\... Documenten. Bij "deze mappen uitsluiten" staan geen mappen. Over het algemeen de standaardinstellingen dus. Voor de rest zie ik bij de "geavanceerde instellingen" niet meer informatie staan dan al in bovenstaande alinea staat. Of moet ik toch nog elders instellingen aanpassen? Om de back-up te maken, klik ik gewoon op "nu backup maken". Alvast bedankt!
 3. Beste Na het maken van een backup naar een externe HD heb ik gemerkt dat Windows 10 niet alle bestanden overzet. Zo zijn er allerlei mappen waarin slechts een gedeelte van de bestanden staan op de externe HD (bv. 14 foto's i.p.v. 81,...). Ook zijn er op bepaalde plaatsen submappen niet aanwezig. Zelf ben ik een leek in deze zaken. Kan iemand me a.u.b. vertellen hoe ik dit probleem kan oplossen? Ik weet niet of alles relevant is, maar hieronder vindt u nog wat bijkomende informatie: -De externe HD heeft 1TB geheugen. Een tekort aan geheugen is onmogelijk, want de huidige backup bedraagt slechts ca. 171GB. -Hoewel het probleem zich ook bij de dagelijks gebruikte mappen voordoet, ontbreken er meer bestanden die "verder weg" staan. Hiermee bedoel ik bestanden en mappen van vroegere PC's. -Op de interne HD van mijn PC (laptop) zijn wel alle bestanden zichtbaar. Het is immers zo dat ik de verschillende aantallen opgemerkt heb (via vergelijking Windows verkenner). -Ik weet dat je mappen kunt toevoegen en verwijderen bij Windows 10 backup. Hier kan echter het probleem niet liggen. De mappen staan er immers tussen en Windows kopieert dan ook die mappen, maar dan onvolledig. Alvast bedankt!
 4. Beste Mijn PC met Windows 7 is stuk. Uiteraard heb ik een back-up gemaakt van mijn bestanden op een externe harde schijf. Nu probeer ik deze bestanden terug te zetten op een oudere laptop met Windows Vista. Ten eerste lukte het niet de bestanden "op de oorspronkelijke locatie" terug te plaatsen (Locatie niet gevonden?). Daarom heb ik de bestanden in een map geplaatst (via "geavanceerd terugzetten"). Er komt echter steeds het volgende bericht op: "De bestanden die u terugzet hebben beveiligingsmachtigingen voor een gebruikersaccount die niet op deze computer kan worden gevonden. De ontbrekende gebruikersaccount wordt hieronder weergegeven: Naam-Naam\HomeUsers. Gebruik het configuratiescherm om een gebruikersaccount met dezelfde naam aan te maken. De beveiligingsmachtigingen voor deze bestanden worden aan hetzelfde gebruikersaccount toegewezen." Ik heb dan ook een gebruikersaccount aangemaakt met dezelfde naam ("Naam-Naam"). Ik heb zelfs de systeemnaam van de PC al gewijzigd naar de naam van de vorige PC. Toch blijft bovenstaand scherm verschijnen. Ik heb ook al alles eens overgezet door in dat scherm te klikken op "Bestanden terugzetten zonder de beveiligingsmachtigingen te wijzigen" Alles komt dan dus in een bepaalde map terecht. Je kan ook zien dat de bestanden er effectief zijn. Toch kun je deze niet openen. Als je bijvoorbeeld op een foto (video, pdf,...) dubbelklikt, opent het desbetreffende programma met de melding dat ik niet gemachtigd ben deze bestanden te bekijken. Ook heb ik de eigenschappen van de bestanden al eens nagekeken: Hier staat toch aangevinkt dat je de bestanden kan bekijken, bewerken,... Is er a.u.b. iemand die me kan vertellen wat ik moet doen om mijn bestanden te openen? Ik ben hierin een volledige leek en ik ben aan het panikeren dat ik alles (van de laatste 10-15 jaar...) kwijt ben... Alvast bedankt!
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...