Ga naar inhoud

RenéP

Lid
 • Aantal items

  102
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

RenéP's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

 • Eerste post
 • Actief
 • Gespreksstarter
 • Week één klaar
 • Een maand later

Recente badges

2

Reputatie

 1. Deze kwestie is opgelost. Bij de geopende database (Access 2007) kiezen voor opties voor Access --> Huidige database moest "overlappende vensters" aangevinkt worden.
 2. Ik heb een bestaande database geïmporteerd naar een nieuwe database. Alles is correct verlopen, behalve dat het hoofdformulier niet weergegeven wordt in het midden van het scherm. De brondatabase heeft dit euvel niet. Ik zag bij deze brondatabase dat de opmaak van het hoofdformulier bij "verplaatsbaar" op JA staat en bij de nieuwe database op NEE. Hoe vaak ik ook op JA klik, er verschijnt steeds NEE. Er verschijnt wel een melding dat het ingevulde NEE geen item uit de lijst is en ik een item uit de lijst moet nemen: de lijst bevat twee items: JA en Nee. Allemaal vreemd. Wie heeft een oplossing?
 3. porrelaar > de sleutel staat op een plakker aan de onderkant van de laptop en is zeer goed leesbaar. En zoals ik al meldde: het gaat om een legale W7. Ik zal morgenvroeg naar Microsoft bellen, maar zal eerst de recovery proberen. stegisoft > met alle respect: 1) "in principe" is de wereld volmaakt. 2) M.i. draait het niet om "zo min mogelijk woorden " maar om de juiste woorden, ook al gaat dat ten koste van zo min mogelijk. (Let op de onderstreping als extra nadruk op het respect). Dank voor de reacties
 4. Ik heb de eerste W10 Update op mijn laptop gezet. Lange tijd heb ik deze laptop niet meer gebruikt, maar wil dat t.b.v. een specifiek project toch weer doen. Ik ervaar dat W10 te langzaam gaat en alle W10 "fratsen" heb ik niet nodig. Daarom heb ik de oorspronkelijke Windows versie (W7) teruggezet. (Tot mijn verbazing is dat gelukt, ondanks de tijd om de upgrade naar W10 ongedaan te maken geruime tijd overschreden is.) Het probleem is nu, dat de activatie waarom Windows steeds vraagt, niet lukt. De oorspronkelijke sleutelcode van W7 wordt als "ongeldig" niet aanvaard. Na het nodige gezoek deelt Windows mee dat de geldige sleutel uit xxxxx bestaat: een deel van die sleutel, welke helemaal niet met de W7 sleutel overeenkomt. Het lijkt erop dat Windows de sleutel van W10 gebruikt en de W7 versie als nieuw geïnstalleerd ziet. Wie heeft 'n idee om W7 weer geactiveerd te krijgen? (De W7 versie is een legale versie.)
 5. Ga ik z.s.m. proberen. Dank voor de tip.
 6. Sommige https-sites doen het wel. Bijv. google, ABN-AMRO. Ik heb alle 7 mogelijkheden van de aangereikte pagina van Microsoft (dank je wel) uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Er zijn mensen die graag in klassieke auto's rijden, die eveneens niet zijn aangepast aan de huidige tijd en de vele technische en gecomputeriseerde snufjes....
 7. Ik kan geen verbindingen maken met IE HTTPS en HTTP sites
 8. Jammer! Dan moet ik spijtig genoeg dit onderwerp afsluiten.
 9. Nog steeds geen enkele reactie. Dit onderwerp afsluiten en dan maar elders voor antwoorden zoeken?
 10. Ik krijg geen enkele reactie. Jammer dat ik niets verneem wat de reden hiervoor is of desnoods dat ik alleen een kattenbelletje krijg met de mededeling dat de communicatie is verbroken.
 11. Access geeft de fouten weer. FinadAccess 2013 PC-HELP.accdb
 12. Ja. Het ging hier over het declareren van de maand, het overbrengen van de gesaldeerde gegevens uit het postenboek naar het grootboek. PLX heeft daarbij zeer goed geholpen en er zou wel nog gezocht worden naar de codering om de saldo's van de rekeningen daadwerkelijk naar het grootboek over te brengen. Ik heb helaas niets meer van PLX vernomen. De vraag t.a.v. het vervangen van veld1 door veld2 is dus een volgende fase in het proces en daarmee een nieuwe vraag. Ik werk ondertussen aan de gevraagde db.
 13. Deze microsoftsite heb ik al tig keren bestudeerd, maar ik heb niets kunnen ontdekken over het vervangen van de gegevens tussen twee kolommen. De bedoeling: binnen een dubbelboekhoudkundig programma de gegevens van een tabelPosten (maandelijkse verslaglegging/invoering van alle financiële handelingen zoals opbrengsten taxiritten, uitgaven garagekosten, etc.) maandelijks afsluiten en overbrengen naar de tabelGrootboek. Vanuit het grootboek worden dan de financiële verslagen gedistilleerd, zoals een overzicht inkomsten-uitgaven, balans (op het einde van het jaar) en alles wat nodig is om inzicht in de (financiële) positie te verkrijgen. Ik zal een voorbeeld database sturen met de relevante gegevens. Daarbij ook het begin van het vba-programma m.b.t. deze vraag. Ik begin er straks aan. Een heel fijn 2016 gewenst, KW
×
×
 • Nieuwe aanmaken...