Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

olaf de wit

Lid
 • Aantal items

  129
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over olaf de wit

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ja. Ik heb geen foutmeldingen gezien, alles werkt normaal, inclusief email.
 2. Ik ga eens moeten zeggen wat ik gisteren gedaan heb. Want anders dreigt het verwarrend te worden. Misschien geeft dit een beter idee van wat er aan de hand kon zijn geweest 1) bovenvermelde problemen vastgesteld 2) driver verwijderd vanuit apparaatbeheer 3) herstelpunt van 2 dagen geleden uitgevoerd: Bij het initiëren van systeemherstel krijg ik de melding dat ik moet scannen voor beschadigingen op c: of hij kan systeemherstel niet uitvoeren. Heb ik dus gedaan en herstelpunt werd effectief teruggezet. 4) klok loopt na herstel 2 uur achter op de correcte tijd i.p.v. maar 1 uur (zoals een paar uur ervoor het geval was) 5) Scans uitgevoerd: Spybot vindt niets - mbam.exe vindt niets - superantispyware vindt niets - Norton scan vindt niets: alle scans uitgevoerd in Safe Mode 6) terwijl ik aan het scannen was Windows.old map uitgesloten van de scans en de submappen één voor één verwijderd door ze in Fileshredder te vernietigen. Vastgesteld terwijl ik daarmee bezig was: Eén lege map in Windows.old (die een numerieke waarde van 10 cijfers heeft) kon ik niet op de gewone manier verwijderen. Elke keer als je het wil verwijderen, dan verandert de naam in een ander getal + krijg je een foutmelding "kan het bestand niet verwijderen, want is in gebruik !" Vreemd genoeg ging de lege map hernoemen wel. Uiteindelijk lege map korte onzin-naam gegeven, vervolgens rechtsklik take ownership en vervolgens probleemloos in fileshredder om zeep geholpen. 7) de klok heb ik hersteld door de instellingen te wijzigen in het tabblad internettijd de gewone windows time server uit de dropdown list te kiezen, want die stond blijkbaar op een andere time server ingesteld ? 8) voor alle zekerheid registry gecleand met CCleaner + junk files opgeschoond in Norton schijfoptimalisatie en schijfopruiming in c: Ik weet niet of dit toeval is allemaal maar ik begin het vermoeden te krijgen dat als je een herstelinstallatie van het systeem uitvoert er altijd iets kan zitten in de Windows.old map dat na verloop van tijd de PC negatief beïnvloed, want ik heb iets dergelijks vroeger nog meegemaakt. Of dat dat echt mogelijk is weet ik niet. Het feit alleen al dat ik een foutmelding kreeg "dat het bestand in gebruik is" (terwijl het om een lege map gaat zonder verdere info) doet mij denken dat vanuit een windows.old map toch "onzichtbare" services van onbekende software zouden kunnen worden opgestart ??
 3. Systeemherstelpunt uitgevoerd. Speccy toegevoegd aan dit bericht. http://speccy.piriform.com/results/mjpqUw4FGoZlQaYZ6oyLdGw
 4. Ik kan een aantal zaken niet meer doen sinds kort. Krijg een foutmelding elke keer als ik outlook probeer te openen. Kan MS Outlook niet starten. Kan het outlook venster niet openen. Kan het bestand c:\Users\***\Documents\Outlook-bestanden\mijn emailadres.pst niet openen. De interface van Norton AV krijg ik ook niet meer open. Als ik sommige apps probeer te openen, dan krijg ik een boodschap dat die niet open gaan omdat "u advies moet vragen aan de administrator" Ik kan als ik een printscreen heb gemaakt van die dialoogvenster ze ook niet opslaan !!!
 5. Nog zoiets leuks: mijn klok loopt fout. De aanpassing naar winteruur heeft de klok 1 uur achteruit gedraaid, en nu loopt hij eigenlijk 2 uur voor de zomertijd ? Op dit moment is het op mijn PC 14:13 terwijl het 15:13 moet zijn. En de tijdszone is de juiste.
 6. En verder krijg ik effectief Windows Resource Protection did not find any integrity violations
 7. Ik begin mijn buik vol te krijgen van al die NVIDIA display driver kloterijen. Is er nu eindelijk iemand die mij kan zeggen wat ik ja al dan nee nodig heb van die smeerlapperij. Nu heb ik sinds de nieuwe versie weer nvodejslauncher.exe - nvoprofileupdater64.exe - ntvmmon.exe - ntvmrep.exe - nvcontainer.exe - nvidiadisplay.container.exe - nvwirelesscontainer.exe en meer van die kloterij op mijn pc staan zonder stom woord uitleg waarvoor die hansworsterijen moeten dien, GVD ! En dan krijg ik nvldddmkm.sys ptoblemen in BSOD's. Wat is dat toch altijd met NVIDIA ?? ? Kunnen die nu echt geen driver updates maken ZONDER dat ik problemen krijg ??
 8. Bon, alles leek op rolletjes te lopen tot deze avond. Krijg ik bijna doorlopend bsod's kort na elke opstart. Ik begin er genoeg van te krijgen. 28102016-bsods.txt
 9. Tussendoor wou ik weten of er mogelijkheden zijn om te weten of er onzinnige services moeten worden afgezet en welke ik juist moet uitzetten. Er zijn er namelijk een aantal waarvan ik niet weet waarvoor ze moeten dienen. Vroeger ging ik daarvoor kijken op www.blackviper.com om na te gaan welke services onnodig waren op een XP PC, waardoor ik het aantal onzinnige services bij opstarten kon beperken. Ik krijg de indruk dat dit voor 8.1 slecht gedocumenteerd is. Om een voorbeeld te geven: ik krijg zonet een waarschuwing in de tray "Uw locatie is onlangs gebruikt" kort nadat ik windows photoviewer heb geopend. Ik veronderstel dat dit iets te maken heeft met de service Locatiezoeker of iets dergelijks. Ik heb dit nooit eerder gezien, trouwens. Ik gebruik bovendien ook geen Cloudservices of rechtstreekse verbindingen met social media accounts e.d. De reden waarom ik dat vraag is om uit te sluiten dat ik idiote verbindingen zou maken met services die ik eigenlijk niet nodig heb, om het risico van "automatische" infecties door zwakke plekken in die services te vermijden. Dus zou ik bij voorkeur alle onzinnige services moeten kunnen afsluiten zonder de performantie op andere manieren in het gedrang te brengen.
 10. Voorlopig inderdaad wel. Kan natuurlijk nog wel even duren vooraleer ik helemaal up to date ben. Dus heb ik voorlopig ook alleen maar apps geïnstalleerd waarvan ik zeker ben dat ze geen problemen veroorzaken. Plus alle browserextensies achterwege gelaten.
 11. Ik vreesde al zoiets. Ik heb de afgelopen dagen alle doc's en files moeten verplaatsen naar externe HD. Want ik kreeg te veel BSOD's. Op vrijdag kreeg ik systematisch BSOD 1 minuut na elke opstart in Normal Mode / Safemode met netwerkmogelijkheden (dat laatste zoals de dag ervoor) Ik heb de LAN / WAN kabel moeten uittrekken om dit te vermijden en heb services afgezet via msconfig, anders was er geen beginnen aan met mijn backup. Ik heb dus een herstel installatie uitgevoerd. Vervolgens Mcafee (dat altijd door Dell opnieuw wordt geïnstalleerd vanaf herstel installatie) verwijderd: - eerst Revo Uninstaller gebruikt + registry uitgemest - dan CCleaner Registry doorzoeken uitgevoerd - dan afzonderlijke mappen gecontroleerd of er nog lege mappen / mappen met bestanden overblijven (o.a. AppData, Common files, programData, e.d.) - overblijvende registry keys verwijderd met Registrar Lite - regelmatig CCleaner opnieuw uitgevoerd tussendoor enkel om Mcafee te verwijderen vooraleer ik de AV kan installeren. Daarna heb ik: - iets meer dan 50 opeenvolgende windows updates geïnstalleerd - office 2013 + email hersteld - AV geïnstalleerd -regelmatig tussen de verschillende stappen door heropgestart Ik zit dus momenteel met een soort minimale installatie bezig. Ik ging ervan uit dat het boeltje misschien niet meer te herstellen zou zijn. Ik ga regelmatig checken nu of er nog Windows updates moeten worden geïnstalleerd, volgens de procedure - eerst zoeken, vervolgens downloaden en installeren - en daarna elke keer heropstarten en terug windows updates checken Dus vandaar mijn late reactie. -
 12. PAGE FAULT IN NONPAGED AREA Ik zal in de BIOS kijken vandaag. Dat doet me denken aan nog iets anders. Kan ik diagnostische tools gebruiken via een 8.1 installatie DVD ? Belangrijke vraag, want drie maanden geleden had ik via Mediamarkt een Kaspersky en een Norton AV gekocht + een win 8.1 DVD. Die 8.1 versie is NIET degene die dus op deze PC staat, want heel het zootje is via Dell aangekocht en die heeft alles geïnstalleerd. Ik heb er geen idee van of ik bestanden van een OEM zou kunnen repareren via zo'n DVD, noch of ik betere diagnostische mogelijkheden heb op die manier.
 13. De maat is vol. Nu krijg ik ook al BSOD door win32k.sys (win32k!EngUpdateDeviceSurface+0x4005C) terwijl ik in Safe Mode met netwerkmogelijkheden zit.
 14. Bestaat er geen handige gids voor om die overclock zelf via BIOS te veranderen voor mensen zoals ik ? Ik heb namelijk niet veel zin om hiermee naar een hersteldienst te lopen en er geld aan uit te geven, gesteld dat ik het zelf zou kunnen uitvoeren via iemand die het mij stap voor stap uitlegt. En van al die forums op internet wordt ik getikt. Ik kan dat allemaal blijven lezen en het is altijd wat: andere hardware, andere methode / CPU, GPU en nog andere betrokken hardwarecomponenten (een hele lijst van acroniemen gedownload, en dan begrijp ik er nog de helft niet van) Doet mij tussendoor denken dat ik onmogelijk de PC zelf zou hebben overclocked in het verleden, want spelletjes speel ik niet op deze comp en ik zou hier nooit aan begonnen zijn als ik van overclocken niets begreep. Kan nooit gebeurd zijn met mijn medeweten, ben ik zeker van.
 15. Ik wou daar even op terugkomen, want mijn startknop biept bij mjin weten al meer dan een jaar niet meer.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...