Ga naar inhoud

Jack

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Jack's prestaties

  1. Thanks voor de reacties. I:\ is 30 GB groot en bevat in de root 2 mappen: Install en Windows. Als ik e.e.a. zo lees dan is voor mijn toepassing misschien het beste om windows 8 te kopen, te installeren op C: en dan zien of ik virtueel kan gaan werken. Hetgeen je schrijft Leroy komt begrijpelijk over. Bovendien heb ik dan een up to date versie en een windows schijf achter de hand, wat ook wel weer prettig voelt. David, het lijkt me voor mij ook wat makkelijker
  2. Hartstikke bedankt voor het meedenken en de vele reacties! Leuk om te lezen. Inmiddels ben ik wat wijzer geworden over de computer en Leroy is er heel dicht bij; Toen ik deze pc kocht heb ik de HD van mijn oude PC over laten zetten. De oude HD is een Maxtor, 30GB De nieuwe PC had ook een schijf, een SATA, 600GB. Er zijn dus twee schijven. Zo zien de partities eruit: SATA de nieuwe: C:\ met win 7 E: \ met data H: \ verse partitie met windows XP I: \ dit lijkt een installatie partitie die automatisch is aangemaakt, kende ik eerst nog niet MAXTOR de oude overgezette: D:\ Windows XP dat op de oude computer draaide F: \ met data Wat er bij opstarten gebeurt: - Als de comp. zelf opstart komt snel de melding "kan het besturingssysteem niet laden" - Als ik F11 indruk tijdens booten komen er de keuzes in de schijven - Als ik de Maxtor (de oude) dus dan start de comp op ..... in mijn oude vertrouwde XP van de vorige computer. Ik heb de BIOS nagelopen maar vind alleen opties om te starten in een bepaalde schijfvolgorde en niet in partities. Met andere woorden: opstarten lukt alleen vanaf de oude Maxtor. Ik vraag me af: wat is wijsheid? @David, ik heb geen schijf van Win7, is er door iemand opgezet die inmiddels is vertrokken. Is het niet het handigst als ik de WIN 7 op de C:\ schijf met de OEM versie XP die ik bij deze nieuwe computer kreeg overschrijf, en daarna in de winkel een nette versie WIN 8 haal en deze later bijzet? (ps. de kosten van de WIN 8 vormen voor mij niet zo'n obstakel) Thanks voor het meedenken.
  3. Op m'n PC is windows 7 geïnstalleerd op de C:\ schijf, ik had XP Windows 7 werkte goed, echter het is de 64 bits versie. Ik merkte dat ik een aantal vertrouwde programma's niet meer kon installeren. Vandaar dat ik een handleiding heb gezocht om XP er weer bij te plaatsen, een dualboot situatie leek me praktisch. Dat is deze: SevenBits - How to - Dualboot Windows 7 en XP Het proces is goed doorlopen, XP staat nu op de H:\ schijf (nieuwe partitie) en de verkenner geeft aan dat de C:\ "door het systeem is gereserveerd". Ik kan XP opstarten als ik boot vanaf de H: schijf. (F11 indrukken bij opstart en dan een andere schijf kiezen) Echter, nu EasyBCD nog. (Heb dit gedownload net als MS framework en dit staat op de D:\ schijf) Ik heb EasyBCD versie 2.2.0.182 Als ik dit programma opstart dat geeft het de de melding dat het *BCD bestand niet gevonden wordt. Vervolgens, als ik de laatste stap BCD deployment (dit commanda heet nu wel anders dan in het voorbeeld van Sevenbits) wil doen dan moet er volgens de sevenbits beschrijving gekozen kunnen worden uit een windows systeem. Deze tab blijft dan blank, ik kan niet kiezen. Ook geeft EasyBCD aan dat het niet werkt enkel vanuit een XP omgeving. Sevenbits geeft aan dat windows 7 niet meer opstart. (en dat is ook zo) Kortom, ik kom met deze oplossing in een soort loop en blijf nu beperkt tot XP, maar het lijkt een kleinigheid. Is er iemand die me op weg kan helpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.