Ga naar inhoud

dhoeken

Lid
  • Items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

dhoeken's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Helaas niet, moet op deze manier gebeuren. Een bestand heb ik niet - dit omdat ik niet weet hoe ik aan de formule uitkom. Het is dan ook allemaal nog vrij fictief. Indien het onduidelijk is met een wagen - beschouw het dan als een gebouw met meerdere kamers die verhuurd worden.
  2. Hey allemaal, Ik heb een kleine vraag i.v.m. een excel formule waar ik maar niet zie op te komen. Ik probeer het volgende te doen: Stel je verhuurd een bepaald goed (auto) aan Jan, Piet en Jos. Jan zal het goed huren van 01/01/2018 t.e.m. 31/09/2018 Piet startte vanaf 01/08/2018 en en huurt het goed nog steeds. Jos is gestart op 01/09/2018 en heeft zich bedacht op 09/10/2018 Echter om de wagen te onderhouden zijn er een aantal kosten gemaakt die betrekking hebben over een bepaalde periode. Bv: 100 EUR verzekering voor de periode van 01/01/2018 t.e.m. 31/12/2018. Nu spreekt het voor zicht dat Jan slecht verzekering betaald voor de periode waarvoor hij de auto heeft gehuurd - zijnde 9 maanden . Piet zal vanaf 01/08/2018 t.e.m. 31/12/2018 verzekering betalen, Jos zal voor de periode 01/09/2018 t.e.m. 09/10/2018 verzekering betalen. Het zit zo dat wanneer er huurders wegvallen, de overgebleven huurder de resterende kosten zal dragen. Zo zal Piet de rest van de verzekering betalen die betrekking heeft op de periode 09/10/2018 t.e.m. 31/12/2018 Heeft iemand een idee hoe ik dit door kan trekken in een formule/functie die dergelijke verdeling maakt voor alle kosten? Heeft iemand toevallig een idee hoe ik dit omzet naar een functionerende Excelformule? Vriendelijke groeten
  3. Hallo allemaal, Ik had bij deze nog een vraag i.v.m. een draaitabel. Ik visualiseer men probleem aan de hand van een afbeelding. Graag zou ik in dit rapportje onder de 60 rekening 2 lijnen invoegen. Een lijn die het verschil berekend (70 rek + (-60rek)), en eentje die de marge berekend. Ik vroeg me af of dit mogelijk is? Ook zou ik graag de resultaatverwerking uit dit rapport verwijderen zonder dat ik de mogelijkheid verlies om de rekeningen open te klikken om het detail te bekijken. Is er iemand die hier een oplossing voor heeft? en deze wil delen? Vriendelijke groeten Dhoeken
  4. Hallo allemaal! Ik had een vraagje i.v.m. Excel. Het probleem is het volgende: Ik wil automatisch een categorie toewijzen aan een bepaalde boekhoudkundige rekening. Dit om er in een later stadia een draaitabel van te genereren. Ik verduidelijk dit even met een afbeelding: De bedoeling is om de op basis van de eerste 2 tekens "60" automatisch een van de aan de rechterzijde aangeduide categorieën toe te wijzen. Ik heb hiervoor al verschillende zaken geprobeerd, van if functies tot vlookups.... maar ik slaag er maar niet in het gewenste resultaat te bekomen? Ik vroeg me af of hier iemand is die me op de goede weg kan helpen? Vriendelijke groeten Dhoeken
  5. Oké, als de overschakeling niet kan gebeuren zonder BSOD, dan is deze kwestie verholpen! Alvast bedankt voor de hulp!
  6. Is in principe "opgelost" zolang in geen twee grafische kaarten inschakel. Zodra ik er wel twee inschakel komt de BSOD opnieuw tevoorschijn.
  7. Het rare is dat ik geen BSOD veroorzaak als er slechts 1 grafische kaart actief is. Zo crash ik bijvoorbeeld niet bij het gebruiken van de Nvida Geforce 710m (als ik deze alleen gebruik). Wanneer ik bij de kaarten inschakel gebeurt dit dan wel... Is er soms een probleem met een of andere overschakeling van kaart?
  8. Maar puur theoretisch zou de NVIDIA beter moeten werken? En wat verklaart de BSOD dan?
  9. Beiden zonet getest, dit zowel bij het "gamen" als bij het het gewoon surfen. De NVIDIA Geforce 710M werkt prima (snel) als je gewoon surft, als ik overschakel naar een game is deze zeer traag, maar crasht niet. Bij de Intel® HD Graphics 4000 werkt deze perfect, zowel bij het starten van de game als bij het surfen. Ik vroeg me af of dit niet andersom zou moeten zijn?
  10. Bij deze alvast de: 1) IMG Code for Forums & Message Boards; 2) Look my hardware logje; Look_my_hardware.txt
  11. Hier alvast wat meer informatie van: 1) minitoolbox 2) Bluescreenview 3) Sysnative BSOD Dump + System file collection app 4) Autoruns for windows autoruns.txt Bluescreen.txt MTB.txt SysnativeFileCollectionApp.zip
  12. Hallo allemaal, Sinds kort had ik te maken met de welbekende BSOD: Driver Not Less Or Equal. Toen ik deze zag verschijnen heb ik de nodige driver updates gedaan, echter bleef het probleem hetzelfde. Met het kleine verschil dat de BSOD veranderde van "naam", namelijk Driver Power State Failure. Nu dit alles gebeurt enkel en alleen wanneer ik bepaalde games opstart, het scenario ziet er als volgt uit: - Ik start de game (games die zware geen inspanning vragen: Games zoals Banished, Crusader Kings 2, Europa Universalis 4...) - De game zelf crasht, ik heb geen idee waarom. - Hierna kan ik circa 5 minuten verder surfen op het internet - Computer crasht met een BSOD: Driver power state failure als gevolg. Zoals gezegd heb ik reeds de nodige updates verricht, ik heb mijn verbruik van mijn computer op maximale prestaties gezet, uiteindelijk heb ik een herinstallatie van Windows 10 verricht maar helaas met hetzelfde resultaat. Ook heb ik opgemerkt dat de optie fabrieksinstellingen niet meer bestond (dit was voordien wel het geval). Dus ik neem aan dat het probleem ofwel bij de drivers ligt of een niet goed functionerende hardware? Mijn vraag is er een methode/programma deze niet goed functionerende driver op te zoeken? Ik hoop dat ik via deze weg toch iets wijzer kan worden. In bijlage heb ik alvast wat snapshots gemaakt via Speccy. Vriendelijke groeten Dhoeken DESKTOP-LGNPVQJ2.speccy DESKTOP-LGNPVQJ.speccy
  13. Uiteindelijk ben ik er toch uit geraakt. Ik heb de computer naar fabrieksinstellingen terug gedraaid. Toen was het besturingssysteem Windows 8. Toen heb ik de SQL server geïnstalleerd, vervolgens Navision. Uiteindelijk bleek dat de setup.exe powershell 4.5.2 niet kon downloaden. Ik heb dit dan manueel gedaan. Daarna installeerde Navison vrijwel alle onderdelen, (met uitzondering van Outlook). Navison kreeg nog wel enkele foutmeldingen bij het opstarten, maar wanneer je opstart als administrator leek het eindelijk te werken. Vervolgens de upgrade gedaan naar Windows 10, en nu werkt alles prima. Dus dit topic mag gesloten worden. Toch bedankt voor alle moeite en hulp!
  14. Misschien een handige melding, als ik de server wijzig komt dit erop: A server was not found at "net.tcp://localhost:7046/dynamicsNAV80/service". Either the URL is incorrect or the server is currently not available.
  15. er opent een venster, maar wat moet ik in dat venster juist doen? Kunnen we eens proberen met teamvieuwer? Of zou het misschien lukken als ik eens naar fabrieksinstellingen ga?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.