Ga naar inhoud

Wauter

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Wauter's prestaties

  1. Idd, laptop is ver kapot. Raden jullie zo'n "kuisbeurt" op stof regelmatig aan of moet dit alleen gebeuren als de computer aangeeft dat de T te hoog word?
  2. Kuizen uitgevoerd, wel ff schrikken toen er niet alleen lucht uit de spuitbus kwam maar geen schade aan de laptop. Er zat wel een beetje stof op de componenten, qua temperatuur heeft het niet zo heel veel geholpen denk ik.
  3. Oke, mijn excuses voor het late antwoord maar het was een druk weekend. Ik heb ondertussen al wel perslucht in een bus gekocht en het nodige materiaal verzameld. Morgen eens kijken naar het filmpje.
  4. Ik denk dat het een ASUS X70I0 is.
  5. Het zal waarschijnlijk wel een nieuwe harde schijf worden denk ik. Is dit trouwens eigen aan de hardware dat deze na een aantal jaar gebreken laat zien? Ik heb een tijdje geleden ook problemen gehad met mijn harde schijf en misschien is de oorzaak het vaak verplaatsen van een laptop (mijn broer is nog student, ik was het tot een paar jaar geleden). Ontstoffen ga ik ook eens doen op zijn laptop, eerst eens wat over opzoeken en zien dat ik de nodige zaken heb.
  6. Alle belangrijke gegevens heb ik al op een externe schijf gezet, is het mogelijk om van mijn D-schijf een deel geheugen te gebruiken als C-schijf of zeg ik nu iets dom?
  7. Bedankt voor het antwoord. Dit zou de link moeten zijn: http://speccy.piriform.com/results/xssdcSvNw8Xp5o8MnDHLuMt
  8. Hallo, ik heb onderstaande probleem. De opslagcapaciteit van de C-schijf van de laptop van mijn broer zit tegen zijn limiet aan (paar mb vrij tov 30+ gb totalale ruimte). In het verleden heb er altijd wel voor kunnen zorgen door dat er genoeg plaats vrij was met pccleaner, schijfopruiming of overbodige programma's te verwijderen maar nu kom ik er niet meer terwijl er eigenlijk amper nog iets op de laptop staat. Ik heb ter beveiliging al zijn belangrijke schooldocumenten enzo al op een externe harde schijf gezet maar nog steeds is er amper ruimte vrij. Zijn laptop is ook constant met updates bezig waarvan er eentje dit weekend bijna 24u is mee bezig geweest om te voltooien, ik vermoed dat dit komt door te weinig werkruimte. Nu is mijn vraag, wat zijn de mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Is er nog ruimte, die ik niet zie op dit moment, die ik vrij kan maken? Kan ik de c-schijf eventueel uitbreiden met een stukje van de dataschijf? ps. Ik wist niet echt goed waar mijn vraag 100% thuis hoorde dus ik hoop dat hardware oke is.
  9. Mijn nieuwe HDD komt normaal gezien morgen toe, kan iemand me even uitleggen hoe ik de image back-up van mijn oude schijf op mijn nieuwe zet? Is dat gewoon knippen en plakken of is het iets ingewikkelder? Ik weet liefst hoe het wel moet voor ik er zelf begin aan te prutsen
  10. Momenteel een image aan het maken van mijn laptop. Nieuwe harde schijf is in bestelling. Mycom was trouwens een goeie aanrader, heb er ooit al iets gekocht en mijn product fysiek in een winkel kunnen ophalen vind ik altijd iets handiger dan laten verzenden. Bedoeling is dat als ik de nieuwe harde schijf er ingestoken heb dat ik de image dan op mijn laptop ofzo laad? Is daar toevallig een handleiding bij want knippen en plakken zal het waarschijnlijk wel niet zijn
  11. Vermits ik geen legale versie heb van windows zal ik wel een image van mijn huidige installatie moeten maken denk ik.
  12. Deze is ook compatibel met mijn laptop? Dan moet het maar gebeuren.
  13. Tot nu toe alles voorlopig goed, ff een probleempje gehad met AVAST maar een herinstallatie en alles was in orde. Ivm met mijn harde schijf. Dit is nog het weinige dat ik kan lezen maar geeft me wel type laptop ik heb: Dan ik volgens mij dat ik deze harde schijf kan kopen? Western Digital laptop harde schijf 160 GB SATA/600 voor Asus X70I - ReplaceDirect.be Is deze website wat betrouwbaar? Ivm de vervanging: De harde schijf is hetgeen naast de de batterij vermoedelijk? Ik had gelezen dat je het beste zoveel mogelijk stroom uit het systeem haalt (geen netstroom, batterij laten platgaan en laptop verschillende keren laten opstarten) alleen is mijn laptop een beetje een apart. Dat mijn batterij geen capaciteit heeft weten jullie maar ik weet uit ervaring als de laptop zonder stroom valt (en dat gebeurd meer dan me lief is in dit oud gebouw) valt de laptop dus zonder stroom en gaat hij uit. Als ik hem daarna echter terug wil opstarten blijft het beeldscherm uit. Ik hoor hem wel opstarten (want ik hoor het skype geluid) maar het beeldscherm stopt er ff mee. Uit ervaring weet ik dan dat ik hem een paar uur tot een halve dag tot dag met rust moeten laten en dan wil het beeldscherm wel weer werken. Ik voorkom dus liever dat mijn laptop uitgaat wegens stroomgebruik. Is het voor de vervanging van de harde schijf noodzakelijk dat echt alle stroom uit het systeem is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.