Ga naar inhoud

jens

Lid
  • Items

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

jens's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

2

Reputatie

  1. Als de extentie .srt weggelaten wordt dan speelt deze ook niet meer af met de film en wordt deze ook nog steeds niet meegestreamd. De tv speelt wel degelijk srt af want dit deed ik ervoor met mijn 1,5tb schijf. Ik heb ondertussen gelezen dat srt streamen via wmp gewoonweg niet lukt dus ik ga ook niet verder proberen met streamen d.m.v. windows want dit lukt toch niet.. Ondertussen heb ik Mezzmo gedownload en dit was op 5 minuten gefixt, toch bedankt voor de hulp
  2. Klopt maar als ik in video's bvb. de map van een film toevoeg (in de map van de film zit zowel het mp4 als srt bestand) en dan ga ik kijken bij netwerklocaties (de media stream netwerk), zie ik enkel het mp4 bestand staan maar het srt hou hij achterwege :/
  3. Dat is inderdaad wat ik bedoel waardoor mijn mogelijkheden beperkt worden, ik zou graag een gewoon algemeen netwerk kunnen aanmaken die ook herkent kan worden door de tv ipv deze media stream netwerk. Deze Media stream geeft enkel weer wat zich in de bibliotheek bevind en bij de map video's geeft die vervolgens ook enkel de video's weer en dus niet de srt (ondertitel bestanden) :/
  4. Wat ik bedoel is dat ik nu eigenlijk een stream madia netwerk heb staan op mijn laptop, waardoor ik eerst de map van de films moet toevoegen aan bibliotheek alvorens deze in de 'media stream netwerk' terecht komt (pc-jens). Maar aangezien ik deze moet toevoegen aan de map video's in bibliotheek voegt deze enkel het mp4 bestand eraan toe maar de srt niet.. Mijn vraag is dus eerder hoe ik deze 'media stream netwerk' kan verwijderen of vervangen door een gewoon netwerk die direct de gedeelde mappen kan weergeven en alle bestanden hierin opneemt? want het netwerk Films is niet echt een netwerk aangezien deze niet wordt weergegeven op de tv, het media netwerk van (pc-jens) wordt wel weergegeven.
  5. Wel ik denk dat ik bij het volgende nog met een probleempje zit: De eerste is het 'media netwerk' dat actief is op mijn laptop, de 2de is de digibox van Telenet en de laatste heb ik zelf proberen aanmaken. Maar het lijkt dat de eerste mij beperkingen oplegt door zogezegd enkel als medianetwerk te dienen en waardoor als ik een map van een film deel enkel de mp4 of avi bestanden erin geplaatst worden maar de srt bestanden blijven weg (waardoor ik op de tv ook enkel het mp4 kan laten afspelen). De laatste heb ik aangemaakt door een netwerklocatie toe te voegen maar deze is niet echt een netwerk aangezien deze geen IP toegekend krijgt en niet zichtbaar is op de TV. Hoe kan ik de eerst van (pc-jens) wijzigen naar een gewone netwerklocatie ipv. een medianetwerk? Of wat is het alternatief dat ik een gewone netwerklocatie kan aanmaken ipv deze (streaming medianetwerk). Sorry dat ik hier niet echt veel verstand van heb , maar bedankt voor de info en me te helpen
  6. @stegisoft Het probleem dat ik op de ene pc de andere niet vind maakt opzich niet zoveel uit, aangezien het voornamelijk zou zijn om vanop tv aan de films op de laptop te kunnen. De andere pc was eerder om te testen. Aangezien de tv nu wel mijn laptop vind als media netwerk is dat al goed. Nu moet ik enkel nog zien te vinden hoe ik de map kan openen en dat deze niet telkens terug keert als ik de film map wil openen. De Tv heb ik ondertussen ook een vast IP adres gegeven. @jefkenIk zal dit ook eens doornemen en zal het laten weten of het probleem hierdoor mogelijks opgelost is.
  7. Oke even huidige status: Op mijn laptop zie ik nu mijn pc staan bij netwerken, omgekeerd niet (wat vreemd is). Op mijn tv vind ik de beide pc (media's) bij netwerken (waarschijnlijk door de router te herstarten). De map die ik van één film gedeeld heb om te testen vind ik op mijn tv, maar wanneer ik deze map selecteer (om het onderliggende mp4 bestand af te spelen) keert hij terug naar de vorige map (hier loop er dus nog iets fout voorlopig) De switch en de wifi modem blijken dus geen probleem te vormen voor het netwerk weer te geven.
  8. Ik heb wel nog een switch achter de router zitten plus nog een aparte wifi modem, Kan dit een probleem geven?
  9. Zou het eventueel aan de virusscan (firewall) kunnen liggen dat deze toegang blokkeert? als antivirus heb ik Norton.
  10. Provider is Telenet. Ik heb zonet nog eens alle stappen doorlopen zoals je opsomde voor beide pc's en deze stonden beide correct ingesteld dus tot hiertoe klopt alles maar ze zijn nog niet zichtbaar in het netwerk.
  11. Klopt dit bedoel ik , als ik alles activeer vind ik enkel mijn laptop vanwaar ik een map deel maar niet op mijn andere pc. Of kan ik via deze weg vanop tv niet aan de gedeelde mappen?
  12. Hallo Ik zit met een vervelend probleempje bij het creëren van een thuisnetwerk (windows 10). Wanneer ik dit aanmaak en alle stappen volg zoals het hoort (via yt filmpjes en forum pagina's) lukt het mij maar niet om toegang te krijgen tot mijn bestanden vanop een andere pc. Op pc 1 waar ik de map deel komt deze bij het netwerk te staan, maar wanneer ik op pc 2 kijk vind ik deze niet. Het zou voornamelijk de bedoeling zijn om mijn schijf met films beschikbaar te stellen op pc 1 zodat ik hier via het netwerk op de tv aan kan om deze af te spelen. Maar ik heb dus geen idee waar het zou kunnen aan liggen? Iemand enig idee wat ik fout zou doen of wat het probleem zou kunnen zijn dat ik mijn thuisnetwerk niet opgestart krijg? Alvast bedankt!
  13. Ja, maar het probleem blijft dat in enkel het 'netwerk van de digibox' vind op de tv maar niet datgeen wat ik aangemaakt heb op pc om te delen op het thuisnetwerk
  14. Ik zei toch dat ik dit allemaal gedaan had, en dat ik enkel het netwerk van mijn digibox zie bij de selectie van 'zender'. Het probleem lijkt mij eerder ergens te zitten dat het netwerk dat ik aanmaak via pc niet zichtbaar wordt gesteld aan de tv..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.