Ga naar inhoud

m&m

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

m&m's prestaties

  1. Ik denk dat ik het probleem gevonden heb. Ik heb het type van mijn extra DDR opgezocht op internet en het blijkt 400mhz te zijn. Dat wordt ondersteund. Maar ik las in de handleiding nog het volgende: NOTICE: Do not install ECC or buffered memory modules. Only unbuffered, non-ECC memory is supported. Ik kende ECC zelfs niet, maar ik heb nu ontdekt dat de extra DDR ECC is.
  2. Ik heb Memtest86+ vannacht en deze voormiddag laten draaien, hier is een foto van het scherm voor ik de test afgesloten heb: Nogmaals voor de duidelijkheid: deze test is uitgevoerd zonder de nieuwe ddr. I.v.m. bericht #13: in het eerste en tweede slot gerekend vanaf de CPU heb ik de nieuwe ddr nog niet gestoken, dus ik zou dat nog kunnen proberen. Maar in de handleiding stond dat je altijd DIMM 1 en 2 moet combineren en daarna DIMM 3 en 4. Dat heb ik wel al gedaan, toen had ik dezelfde error. Ik heb trouwens nog wat specifiekere informatie over de error (i.p.v. enkel die "buzzing sound" zoals op het YouTube filmpje). Op de pc zijn 4 LEDs die kunnen oplichten wanneer er bijvoorbeeld iets misloopt bij het opstarten. In mijn geval is dat LED 1 en 3. Ik plak hier het stuk tekst uit de handleiding over die LED-melding gaat: Memory modules are detected, but a memory configuration or compatibility error exists. • Ensure that no special memory module/memory connector placement requirements exist (see "DDR2 Memory Overview" on page 68). • Verify that the memory modules that you are installing are compatible with your computer (see "DDR2 Memory Overview" on page 68).
  3. De pc kan uitgebreid worden tot 4gb, dus dat is het probleem niet denk ik.
  4. Hoelang moet ik de memtest86+ minstens laten draaien?
  5. Het was misschien wat onduidelijk verwoord van mij. Ik bedoelde eigenlijk dat ik het BIOS moet kunnen bereiken om van een ISO cd te kunnen op starten, maar dat gaat niet aangezien de computer totaal niet opstart en enkel een soort zoemend geluid maakt (zoals op het filmpje in de eerste post) wanneer er extra geheugen in zit. Ik kan de test (van de ISO cd) dus enkel uitvoeren zonder het extra geheugen, maar heeft dat dan wel enig nut?
  6. Ik moet het BIOS toch kunnen bereiken om op te starten van een ISO.
  7. Die test moet ik dan gewoon uitvoeren met de 2 originele latjes? (Want met extra geheugen gaat het niet omdat de pc niet opstart.) Zal ik dan best een foto nemen wanneer de test klaar is en die hier posten?
  8. Hallo, Mijn Dell Dimension 5150 heeft 2 latjes memory van 512 mb. Ik heb er nog 4 latjes 512mb DDR2 memory van Dell waarvan ik er 2 wil bijsteken. Ik heb het geprobeerd door de handleiding correct te volgen maar de computer doet elke keer dit wanneer er extra memory in zit. Hoe komt dat? Is er een manier om de computer met extra memory te laten werken?Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.