Ga naar inhoud

robin89

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

robin89's prestaties

  1. Helemaal super! Bedankt voor de snelle reactie!
  2. Zie bijgaand het voorbeeld bestandje. In kolom L wordt de waarde automatisch oranje als deze > 5m2. Cel Q49 (en verder) moet automatisch de juiste toeslag erbij zoeken en dit maal de m2-prijs doen. Nu lukt me dit wel bij >5m2, maar niet in de verschillende staffels van 10%, 20% en 50%. De laatste staffel >13,5m2 is komen te vervallen. Ik hoop dat dit iets duidelijker is. Alvast bedankt!! glas test d.d. 22-07-2015.xlsm
  3. Hallo allemaal, Voor mijn werk heb ik de volgende situatie bij een begroting voor beglazing: glas < 5m2 = toeslag 0% glas tussen de 5 en 7,5m2 = toeslag 10% (in cel R15) glas tussen de 7,5 en 10m2 = toeslag 20% in cel R16) glas tussen de 10 en 13,5m2 = toeslag 50% (in cel R17) glas > 13,5m2 = op aanvraag (in cel R18) In cel M49 heb ik de oppervlakte van het glas staan. in R49 moet de formule komen te staan. Kan ik één formule maken in cel R49 om te bepalen welke toeslag van toepassing is? Op een of andere manier kom ik er met de ALS functie er niet uit. Ik krijg alleen WAAR / ONWAAR uit mijn formule. Alvast bedankt!
  4. Hallo allemaal, Ik ben bezig met een berekening van de doorbuiging van een profiel. Deze valt in een bepaalde klasse (A, B of C). Afhankelijk van de lengte van het profiel moet een berekening erop los gelaten worden, tot dusver nog geen probleem. Alleen om te bepalen welke klasse erbij hoort krijg ik niet voor elkaar. In de bijlage de berekening voor zover. Wie o wie kan mij helpen de juiste formule te schrijven? Alvast bedankt!! berekening doorbuiging.xlsx
  5. Bedankt voor je reactie! Ik ga vanmiddag eens puzzelen. Principe komt inderdaad overeen, maar weet niet wie dat is.
  6. Aanvulling: Bestand 1 en 2 zullen daarbij tegelijkertijd open staan. Bestand 1 is een tijdelijk bestand en zal niet permanent opgeslagen zijn of worden. Bestand 2 is het bestand waar, nadat informatie is overgehaald van bestand 1, verder mee gewerkt zal worden.
  7. Beste allemaal, Voor mijn werk ben ik met het volgende bezig: Uit ons calculatieprogramma kan ik een export maken (bestand 1) van de kosten voor een aantal producten. De bestandsnaam is bij iedere uitdraai uniek, bijvoorbeeld: 'Calculatieoverzicht Testproject van de 30-1-2015'. De naam is als volgt opgebouwd: Calculatieoverzicht = naam van het bestand Testproject = naam van het project (cel V3) van de 30-1-2015 = datum van dag van de uitdraai =NU() Is het mogelijk om vanuit ander excelblad (bestand 2) een macro te schrijven die alle informatie ophaalt uit bestand 1. Hieruit moet hij de bedragen in rij B9:AE9 overnemen, maar ook van alle rijen die daaronder staan en stoppen wanneer hij geen waarden meer tegen komt. Bestand 1 en 2 zullen daarbij tegelijkertijd open staan. Is hier iets voor te verzinnen / schrijven? Alvast hartelijk bedankt!
  8. Geweldig! Bedankt voor je hulp. Topic kan gesloten worden
  9. Inderdaad het zijn 3 pagina's.. De pagina 4 en verder moeten dus niet in het PDF bestand verschijnen. Wat er met de rijen 223 en verder gebeurd is in dat geval niet van belang. Deze sheet is voor mij van belang om bij mijn leverancier een prijsaanvraag te doen. Het excelbestand wat ik geupload heb is een template, maar wordt verder niet als .xls opgeslagen. Ik hoop dat het eea wat duidelijker wordt ;-) Bedankt in ieder geval voor de snelle reacties!
  10. Oeps, vergeten bij te voegen. glasstaat test v1.5.xls
  11. In bijgaande glasstaat is er t/m rij 222 een waarde ingevuld, nu moet alles onder rij 223 verwijderd worden. Als ik nu op "printer PDF" klik, dan worden alle pagina's geexporteerd. Bij het exporteren wil ik dus alleen maar de pagina's waar informatie op staat, pagina 1 en 2 in dit geval.
  12. Dat werkt nu super, bedankt! Waar ik nu alleen nog tegenaan loop is dat ik niet weet hoe te programmeren dat dmv dezelfde knop alle lege rijen worden verwijderd. In mijn geval worden nu 32 pagina's opgeslagen, in de gewenste map. Vanaf rij 21 komen alle glas waarden te staan, loopt dit door tot bijvoorbeeld rij 35, dan moet alles vanaf rij 36 tot 2500 worden verwijderd. Hierdoor krijg ik dan alleen de pagina's geexporteerd naar pdf waar daadwerkelijk informatie op staat.
  13. Als ik de opmaak op Datum, type 14-03-01 zet krijg ik de volgende foutmelding: "Systeemfout &H8007007B (-2147024773). De Syntaxis van de bestandsnaam, mapnaam of volumenaam is onjuist". Wellicht staat er iets anders niet goed, of kan ik beter op een andere manier automatisch de datum weergeven op dit blad? Het moet de bedoeling zijn dat bij het openen van het bestand de datum van vandaag komt te staan.
  14. Super! De koppeling werkt, alleen de datum wordt niet gelezen. heb ik gecodeerd als volgt: '=NU()' in mijn excel sheet. Is dit een kwestie van een instelling? Als ik handmatig de datum invoer dan werkt deze namelijk wel..
  15. Goede middag allemaal, Voor mijn werk heb ik een excelsheet die ik direct wil kunnen opslaan naar óf een door mij zelf opgegeven locatie (opslaan als) óf direct naar een map met het offertenummer dat een deze sheet staat. De eerste optie ben ik nergens op internet tegen gekomen. De 2e mogelijkheid niet precies zoals ik het wens. Onderstaand in het rood aangegeven welke koppeling ik nog niet voor elkaar krijg. Wie-o-wie kan mij hierbij helpen? Alvast bedankt. Robin Aalbers --------------------- Sub PDF() Dim lLaatsteRegel As Long lLaatsteRegel = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range("A1:I" & lLaatsteRegel).Address(1, 1) Pad1 = "M:\1 Offertes 2015\OFFERTENUMMER UIT CEL H4 \ 8 Budget" BestandsNaam = "Glasstaat d.d. datum uit cel H3" ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=Pad1 & BestandsNaam, Quality:=xlQualityStandard, _ IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=True End Sub
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.