Ga naar inhoud

Egwene

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Egwene's prestaties

  1. En bijgevoegd ook de Emsisoft scan. scan_151224-164220.txt
  2. AdwCleaner gedraaid, logje in bijlage. Emsisoft draait nu. Deze heb ik gebruikt in een eerder topic (lang geleden). Als die klaar is regel ik ook nog wel een Hijack logje Verder nog iets vergeten? AdwCleanerS1.txt
  3. Hi, bedankt voor je reactie. Ik had geen vorige versies van het programma erop staan, dus er valt weinig te verwijderen helaas. Ik heb alles wat erop stond (.exe bestandje, meer was er eigenlijk niet) steeds verwijderd + reboot voor ik het nog een keer probeerde. De pagina die je linkt had ik al gevonden, maar gaf mij niet veel duidelijkheid. De eerste twee stappen leken mij het meest relevant voor dit probleem en had ik al uitgevoerd. Geen virusscanner gedraaid, omdat ik die niet heb (oeps, foei). Maar eens op zoek.
  4. Ben bang dat dit in dit onderdeel thuishoort... Ik probeer de DNG converter van Adobe te downloaden om mijn RAW files te processen. Helaas krijg ik bij het downloaden een foutmelding. Het downloaden zelf lukt prima, als ik de .exe opent loopt ook alles normaal. Als het klaar is verschijnt er opnieuw een .exe bestand (Adobe DNG Converter.exe) in mijn Adobe map. Als ik deze vervolgens probeer te openen krijg ik de melding "Kan toegangspunt van procedure K32ProcessMemoryInfo niet vinden in DLL-bestand KERNEL32.dll" Oude varianten van hetzelfde programma: zelfde probleem. Ik durf niet zelf in mijn DLL bestanden te rommelen. Heeft iemand enig idee? Windows Vista, servicepack 2. 32 bits.
  5. VLC hebben we op deze manier verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en dit werkt inderdaad. Dropbox; hetzelfde verhaal. League of Legends installeren we nu, voorlopig zonder problemen ook. CCleaner zegt "No issues found" Media Player daarentegen blijft dus diezelfde foutmelding geven, omdat we die niet opnieuw kunnen installeren. Het lijkt erop dat het grote probleem opgelost is, maar niet de schade die veroorzaakt is. De meeste programma's kunnen we opnieuw installeren, maar WMP dus niet bijvoorbeeld. Binnenkort krijgen wij een update voor Windows 10. Zou deze upgrade misschien de problemen oplossen? Of is het juist onverstandig om deze update te installeren?
  6. Sorry voor de late update, erg druk gehad. tl;dr - Weer een stapje verder, maar nog niet opgelost. Bedankt voor de tip Kweezie Wabbit, dit werkt inderdaad! Hiermee hebben we Avast, Dropbox, League of Legends en nog wat dingen die problemen gaven uninstalled. CCleaner nog een keer gedraaid, deze gaf toen geen problemen meer aan. Weer een stap de goede richting in. Als we een bestand proberen te openen (video ofzo) krijgen we de melding "uitvoeren vanaf de server is mislukt" (bestand staat gewoon op de lokale schijf). MediaPlayer en VLC crashen als we iets willen openen. Hebben we nog een optie om hier iets aan te doen?
  7. CCleaner hebben we gedraaid. In eerste instantie vond hij talloze problemen. De tweede keer vond hij er nog maar 6. Inmiddels is CCleaner 8 keer gedraaid en dezelfde 4 problemen blijven gevonden worden. Deze lijken allemaal iets met Avast te maken te hebben. Avast staat wel in onze software lijst, maar als we het proberen te verwijderen krijgen we de volgende foutmelding via de uninstaller van Avast zelf: "er is een fout opgetreden bij het deïnstalleren van het product." Dropbox kunnen we overigens ook niet verwijderen, we krijgen een zelfde soort foutmelding. Windows Media Player kunnen we niet openen, maar hebben we niet geprobeerd te verwijderen.
  8. Update. Het gaat duidelijk beter, maar er zijn nog wel wat problemen. In het logje van ComboFix stond dat een geïnfecteerde versie van mswsock.dll gevonden was en opgelost. Tenminste, zo lazen wij het. Dus de pc net maar opgestart. Dit lukte zonder foutmeldingen! We hebben een paar dingen gedaan: - Snelle scan laten draaien van Windows Defender. Niks gevonden. Maarja, die vond gister ook niks dus daar hebben we niet zoveel vertrouwen meer in. - De stappen gevolgd van de eerste post van Kape, over Java. Alle oude versies van Java verwijderd zonder problemen. Internet werkte ook weer naar behoren dus op de geïnfecteerde pc Java kunnen downloaden. Via Firefox zegt de Java website dat we de nieuwste versie hebben. Chrome geeft nog wat moeilijkheden daarmee. - League of Legends verwijderen, vanwege de vele "zwevende bestanden" die de pc wilde fixen. Dit gaat niet. Hij geeft aan dat League of Legends niet geïnstalleerd staat, maar deze staat wel in de software lijst. We hebben deze handmatig verwijderd, voor zover we zagen. - League of Legends opnieuw installeren. Hij zegt dat er iets niet goed is geïnstalleerd waardoor dit niet lukt. We houden dit dus toch maar even af tot de volgende stap. Het probleem lijkt dus nog voort te zetten, maar er is wel heel duidelijk verbetering! Hebben jullie misschien tips om dit in de toekomst te voorkomen? We gaan niet naar vage sites, downloaden niks van onbetrouwbare sites, hebben altijd Windows Defender en een firewall aan staan.
  9. We hebben Combofix uitgevoerd. Daarbij ging de pc inderdaad opnieuw opstarten, weer met F8 in de veilige modus gekomen. Nu krijgen we na het opnieuw opstarten de foutmelding: RunDLL Er is een probleem opgetreden tijdens het starten van iernonce.dll Iernonce.dll is geen geldige win32 toepassing. Inmiddels nog een keer ComboFix gedraaid en nu komt er wel gewoon een log. Zie bijgaande. ComboFix.txt
  10. Java is gedownload op de goede pc (nog steeds geen internet verbinding op de geïnfecteerde - ook niet in veilige modus met netwerkmogelijkheden) en op de USB stick gezet weer. Nu proberen we alle oude versies van Java te verwijderen, maar dit lukt niet. Wij krijgen dan de volgende foutmelding: "Kan geen toegang krijgen tot de Windows installer-service. Dit kan optreden als de Windows-installer onjuist is geïnstalleerd."
  11. In veilige modus RSIT uitgevoerd. Eerst kregen we weer de volgende foutmelding: Random's system information tool - random/random:RSITx64.exe Ongeldige installatiekopie C:\WINDOWS\system32\(niet leesbaar).dll Niet leesbaar omdat er iets overheen stond en dit niet weg ging. Maar toen we dit weg klikten ging hij gewoon draaien... Dus bij deze het logje weer via USB en de schone pc. log.txt
  12. Ok, we wachten even af. Bedankt voor de reactie. Inmiddels wel nogmaals Highjack This geprobeerd te draaien en dat doet hij nog steeds niet. Dus helaas geen logjes. We laten de pc even rusten (gelukkig is er Tour op tv!).
  13. Ik heb RSIT 64 bit op deze pc gedownload en via USB op mijn eigen pc gekregen. Ik probeer nu Hijack This te draaien maar er gebeurt vrij weinig. Balkje gaat niet lopen. Net als toen ik f.lux probeerde te verwijderen...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.