Ga naar inhoud

HermioneLangsdorff

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Vind ik leuk
    HermioneLangsdorff gaf reputatiepunten aan superjona in Zoveel keuze en prijzen... Kat in een zak? Help!   
    Hoi Hermione, 
     
    Allereerst van harte welkom op PC-Helpforum! 
     
    We kunnen je uiteraard verder helpen met een nieuwe computer. De beste keuze is inderdaad een persoonlijke samenstelling, dit is niet alleen goedkoper maar het is ook beter aan te passen aan je wensen. Wil je daarvoor wel even dit lijstje invullen? Zo hebben we een beter overzicht van het budget en dergelijke. 
  2. Vind ik leuk
    HermioneLangsdorff gaf reputatiepunten aan superjona in Zoveel keuze en prijzen... Kat in een zak? Help!   
    Hallo Hermione, 
     
    Dat is inderdaad de juiste lijst. Sorry voor de verkeerde link! 
     
    Heb voor je deze samenstelling gemaakt:
     
    Het prijskaartje lijkt op het eerste gezicht wat hoog, maar het is wel een uitgebreid systeem inclusief assemblage, Windows 8.1 en een snel Wi-Fi kaartje. Als processor nemen we een redelijk snel Core i5 model, wat vooral van pas zal komen bij 3D applicaties. Verder is er 8GB aan vlot RAM geheugen geplaatst, ruim voldoende voor jouw doeleinden. Een DVD-drive is ook aanwezig. Ik heb een voordelig moederbord gekozen met voldoende aansluitingen.
     
    Verder heb ik de vrij snelle GTX 750 Ti als grafische kaart gebruikt, wat zeker van pas zal komen bij Second Life. De NVIDIA CUDA-technologie komt van pas bij de producten van Adobe, en ook voor Second Life is het een uitstekende kaart. Als bootschijf nemen we een Crucial MX100 128GB SSD, voor enorm snelle opstarttijden en een algemeen 'vlot' gevoel van het systeem. Uiteraard is er ook nog een 1TB harde schijf aanwezig. 
     
    Alles wordt gevoed door een stille Be Quiet! 400W voeding en gestoken in een compacte Cooler Master Silencio 352 behuizing. Aan de voorkant van de behuizing vind je onder de USB-poorten ook een SD-kaartlezer terug. 
     
    Kijk ook even in m'n handtekening voor €10 korting bij Azerty.nl + gratis verzendkosten.  
  3. Vind ik leuk
    HermioneLangsdorff gaf reputatiepunten aan superjona in advies nieuwe laptop ?   
    Chromebooks werken prima offline, maar voor de meeste applicaties zal je natuurlijk internet nodig hebben. Muziek beluisteren en dergelijke is allemaal geen probleem. Een Windows toestel biedt natuurlijk meer mogelijkheden, maar is inderdaad een pak duurder en vaak ook minder snel (vergeleken met een Chromebook uit dezelfde prijscategorie). 
     
    Deze HP Chromebook is vrij voordelig, heeft een AZERTY-klavier en is ruim voldoende snel voor jouw doeleinden. Er zit een SSD van 32 GB in, waarmee je razendsnel opstart en applicaties supervlot werken. Deze Acer Chromebook is wat goedkoper, maar beschikt wel over een iets kleiner scherm en opslagcapaciteit van 16 GB. Wel krijg je bij alle Chromebooks twee jaar lang gratis 1TB opslag in de Cloud. (Google Drive) 
  4. Vind ik leuk
    HermioneLangsdorff gaf reputatiepunten aan superjona in Laptop voor mijn oma   
    Aangezien de doeleinden voor de laptop vrij basic zijn, kan je al voor een heel schappelijke prijs een geschikte laptop vinden. Deze HP bijvoorbeeld heeft een mooi ontwerp, bovengemiddelde batterij en voldoende prestaties voor het gewone werk. Uiteraard is het prijskaartje niet groot. Het gaat wel om een 15,6 inch scherm, dat is ongeveer de gemiddelde grootte. Een 17 inch laptop kost toch al een pak meer. 
  5. Vind ik leuk
    HermioneLangsdorff gaf reputatiepunten aan superjona in Aankoop nieuwe PC!   
    Heb voor je deze samenstelling gemaakt:
     
    Een moderne computer met een heleboel snelle onderdelen. Het zal je vast opvallen dat er in deze samenstelling een videokaart mist, maar met een goede reden. Spelletjes als Runescape en Zynga games zijn erg erg licht, daarvoor heb je eigenlijk geen aparte (sterke) videokaart nodig. De geïntegreerde chip in de processor kan deze games zonder problemen op de hoogste instellingen draaien. 
     
    Als processor nemen we een vrij snelle i5, aangezien het prijsverschil met een i3 processor wat klein is, en het is ook positief mocht je later willen upgraden. Uiteraard wordt de processor vergezeld door 8GB aan RAM geheugen en op een moederbord geplaatst met veel aansluitingen en features. Uiteraard is het mogelijk om meerdere displays aan te sluiten. 
     
    Als opstartschijf nemen we de razendsnelle Samsung 850 EVO SSD van 120GB, en ook nog een 1TB opslagschijf. Een DVD-brander is ook aanwezig. Alles wordt gevoed door een simpele Corsair VS350 voeding en gestoken in de stijlvolle Silencio behuizing. Niet alleen is deze behuizing stil, maar aan de voorkant is er ook nog eens een SD-kaartlezer verstopt. 
     
    Windows 8.1 en assemblage zijn inbegrepen. Kijk ook even in m'n handtekening voor een unieke PCH-kortingsactie.
     
    EDIT: Ik zie net dat je liever Windows 7 prefereert, wat natuurlijk ook een mogelijk is. Wel moet ik zeggen dat Windows 8.1 opmerkelijk sneller zal aanvoelen (zeker met deze onderdelen), je gaat het verschil bijvoorbeeld zeker merken in opstarttijd. Wel krijgen zowel Windows 7 als Windows 8.1 later een gratis upgrade naar Windows 10. 
     
    Wat betreft je monitor, aan welke grootte had je gedacht? Zelf heb ik uitstekende ervaringen met Iiyama, Asus en Samsung. 
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.