superjona

Supervisor
 • Aantal items

  4.129
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over superjona

 • Titel
  Supervisor
 • Verjaardag 28-02-97

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 8.1 Pro / Windows 10 Technical Preview
 • Monitor
  Samsung 27 inch 3D 120Hz
 • Moederbord
  ASRock Z77 Pro-3
 • Processor
  Intel Core i5 3570K @ 4,00 GHz
 • Geheugen
  8GB DDR3 Corsair Vengeance LP
 • Grafische Kaart
  Gigabyte Windforce 3X 280X
 • Harde Schijf
  Samsung 840 EVO 128GB
 • Voeding
  Antec HCG400
 • Geluidskaart
  7.1 Onboard
 • Behuizing
  Antec ONE

Contact Info

 • Website URL
  http://www.jonathanmaes.be

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Professionele Kennis
 1. Geen enkel probleem, ik zal dit topic sluiten.
 2. Ik heb dit systeem voor je samengesteld. Zoals je merkt zit ik serieus boven je budget, maar helaas is het simpelweg onmogelijk om een degelijke samenstelling te maken van ongeveer 500 euro voor een systeem die sterk moet zijn in gaming en zwaardere programma's. Eigenlijk zou ik ook nog aanraden om even door te sparen en een GTX 1050 Ti of misschien GTX 1060 te nemen in plaats van de gewone 1050 die ik hier gekozen heb. Verder heb ik een Intel Core i5 uit de Kaby Lake generatie gebruikt. De processorkoeler vind ik persoonlijk niet erg luidruchtig, maar als je hier erg gevoelig aan bent loont het misschien wel de moeite om een aparte koeler te nemen zoals de Cooler Master Hyper TX3 of de wat performantere Scythe Mugen 5 PCGH Edition. Verder is er een SSD aanwezig, een 1TB harde schijf, een goed uitgerust moederbord en een degelijke voeding. Wat de Hackintosh betreft is er helaas niet genoeg informatie aanwezig over de compatibliteit met de nieuwste Kaby Lake processoren en recente moederborden, maar ik heb wel voor componenten gekozen van merken die in het verleden hebben aangetoond dat ze goed overweg konnen met een Hackintosh.
 3. Beide schermen zijn erg vergelijkbaar. Jouw alternatief heeft dunnere schermranden wat op zich natuurlijk wel prettig is, maar het scherm dat ik aanraadde is wat beter uitgerust wat verbindingsmogelijkheden betreft, kan gedraaid en gekanteld worden en beschikt over ingebouwde speakers. Schermen met blauwe lichtfilters om vermoeidheid tegen te gaan zijn doorgaans iets duurder, maar je kunt ook F.lux gebruik waarmee je via de software het blauwe licht (dat nadelig is voor je slaap en een van de redenen van pijnlijke ogen kan zijn) dat wordt getoond kan verminderen.
 4. Hallo, We kunnen je uiteraard verder helpen met het aanschaffen van een nieuwe computer. Echter is het voor ons veel gemakkelijker als je dit stappenplan (klik erop) even invult en in dit topic zet. Zo kunnen we je een veel beter advies geven op maat.
 5. Ik zit iets boven je budget, maar ik zou wel dit scherm aanraden. Mooi formaat, en het IPS-paneel zorgt voor kleurgetrouwe beelden wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor Photoshop.
 6. Dag Stylus, Een HDMI naar VGA converter is inderdaad mogelijk. Dit brengt effectief kwaliteitsverlies met zich mee, omdat VGA een analoge aansluiting is. Als je echter een nieuw scherm aanschaft, kan je zonder problemen kiezen tussen HDMI en (mini)DisplayPort, beiden hebben dezelfde beeldskwaliteit. Wat contactproblemen betreft is dat eigenlijk met digitale verbindingen zoals HDMI en DP geen problemen meer. Omdat ze digitaal zijn kan het contact nooit slecht zitten, je hebt ofwel beeld ofwel geen beeld. Aan welk budget had je gedacht voor je monitor?
 7. De ventilatoren van de radiator van de waterkoeling draaien meestal niet erg hard en daarvan zal je vermoedelijk weinig last hebben. Verder klopt het inderdaad dat de pompen van een waterkoelingsset geluid maken, en er kan inderdaad ook een ritme in zitten. De Omen computers zijn mooi, maar vrij duur ten opzichte van een reguliere samenstelling. Met een samenstelling kan je zelf kiezen welke onderdelen er in de computer terechtkomen, en kan je dus ook zelf de stilste onderdelen en koelers eruit pikken.
 8. In dat geval zou ik 8 GB aan intern geheugen aanraden, samen met een lichte videokaart. De AMD RX 460 is een goede keus en zal zonder problemen lichte tot middelmatige games erg goed kunnen afspelen.
 9. Dag Koen, Afhankelijk van welke soort spelletjes je wilt spelen zal 4 GB of 8 GB intern geheugen volstaan. De voeding hoeft niet ontzettend groot te zijn, met een kwalitatieve voeding van 400W geraak je al een heel eind. Wat de videokaart betreft zal dat vooral afhangen aan welke games je erop gaan wilt spelen en/of wat het budget is.
 10. Klopt, bij Azerty kan je kiezen voor assemblage zonder Windows installatie.
 11. - Hmm, de voeding zou normaal gezien in de lijst van de PC Builder moeten staan. Even doorscrollen todat je Seasonic ziet en dan zou je normaal de SII 520W in de lijst moeten zien: - Met deze samenstelling ga je er inderdaad op vooruit. Weet je toevallig welke videokaart je nu hebt? Speccy kan het vreemd genoeg niet precies ontrafelen. - De case zal zorgen problemen het µATX moederbord kunnen huisvesten. In een ATX-case kan alle ATX en kleinere (zoals µATX) moederborden zonder problemen installeren.
 12. Dag Heroo234, We kunnen je uiteraard verder helpen met een nieuwe game pc. Minecraft zal ontzettend goed draaien - ook op een goedkopere PC - maar een game als Ark is jammer genoeg een ander verhaal. Die game is jammer genoeg erg slecht geoptimaliseerd en draait zelfs erg slecht op goed uitgeruste PC's. Installeren is inderdaad meestal een extra kost, al doen sommige webshops het wel gratis inclusief de assemblage. Reken wel dat je van het budget zo'n €200 moet aftrekken voor Windows en assemblage/installatie. Ik zat al iets over het budget maar heb deze mooie samenstelling gemaakt: Een Intel Core i3-7100 Kaby Lake CPU, ASRock B250M-HDV moederbord, Seasonic S12II-520 voeding, 8 GB dual-channel DDR4 geheugen, een Cooler Master K280 behuizing, WD Blue 1TB harde schijf, DVD-brander en last but not least, de MSI GTX 1050 voor gaming. Dit kan je dan allemaal in de PC Builder steken samen met Windows en op het einde kan je kiezen voor montage en installatie. Ik kan je wel ten zeerste aanraden om nog even door te sparen zodat je een SSD in deze samenstelling kunt steken, want een computer die volledig draait op een traditionele harde schijf werkt niet erg soepel en vlotjes.
 13. Geheugen is de laatste tijd jammer genoeg vrij hard in prijs aan het stijgen, het is dus zeker verstandig om nu te upgraden. Dit setje geheugen van Corsair is snel, stabiel, beschikt over twee latjes van 8 GB (in totaal 16 GB) en hebben ook een laag formaat zodat er eventueel nog een grote CPU-koeler overheen kan. De prijs valt ook nog goed mee.
 14. Voor zwaardere CPU renderingsprogramma's zullen de AMD Ryzen 7 wat prijs-kwaliteit betreft de huidige modellen van Intel absoluut overtreffen. Zowel de Ryzen 1800X, 1700X als de 1700 zijn goede keuzes naargelang het budget dat je wilt uitgeven.
 15. Dag Petar Kuga, Onze excuses voor het wat latere antwoord, ondergetekende zat namelijk in z'n examenperiode. Ik heb voor je een mooie samenstelling gemaakt met de volgende onderdelen: Een Cooltek X3 behuizing met USB 3.0, LG DVD-brander, Intel Celeron G3930 (van de Kaby Lake generatie), 4GB Crucial DDR4 RAM-geheugen, een Asrock B250M-HDV moederbord, 120GB Intel 600P SSD en een 1TB harde schijf en een Be Quiet Pure Power 10 300W voeding. Een voordelig systeem, maar wel met allemaal duurzame onderdelen en een erg snelle SSD voor een vlotte gebruikerservaring. Er is ruim voldoende rekenkracht aanwezig voor de vooropgestelde doeleinden.