superjona

Supervisor
 • Aantal items

  4.147
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over superjona

 • Titel
  Supervisor
 • Verjaardag 28-02-97

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 8.1 Pro / Windows 10 Technical Preview
 • Monitor
  Samsung 27 inch 3D 120Hz
 • Moederbord
  ASRock Z77 Pro-3
 • Processor
  Intel Core i5 3570K @ 4,00 GHz
 • Geheugen
  8GB DDR3 Corsair Vengeance LP
 • Grafische Kaart
  Gigabyte Windforce 3X 280X
 • Harde Schijf
  Samsung 840 EVO 128GB
 • Voeding
  Antec HCG400
 • Geluidskaart
  7.1 Onboard
 • Behuizing
  Antec ONE

Contact Info

 • Website URL
  http://www.jonathanmaes.be

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Professionele Kennis
 1. Dag Kurtt, De website van TTcomputers lijkt voorlopig offline te zijn, daar kan ik dus helaas de catalogus niet bekijken. Echter zou het me sterk verbazen als de toestellen en prijzen van een lokale winkel interessanter zouden zijn dan het aanbod op het internet (inclusief webshops met fysieke winkels). Wat internetshops met fysieke plaatsen in Antwerpen betreft kan je terecht bij Alternate, die hebben een vestiging in Aartselaar en je kunt er ook je bestelling afhalen en betalen. Voor jouw doeleinden zou ik deze laptop van ASUS aanraden. Ligt mooi in je budget en is verder een krachtpatser. Core i7 processor, 17 inch anti-reflectief en IPS scherm, zeer degelijke videokaart en een SSD van 128 GB. Het is geen 256 GB zoals je hierboven wenst, maar er zit echter ook nog een 1TB harde schijf in. Als je toch liever wat meer SSD opslag wilt, kan je eens een kijkje nemen naar deze HP. Vrijwel dezelfde specificaties als het toestel hierboven, maar met een grotere 256 GB SSD en 12 i.p.v. 8 gigabyte intern werkgeheugen. Wel iets duurder, maar het ligt nog steeds binnen je budget.
 2. Dag Heroo234, Allereerst onze excuses voor de late reactie. Deze laptop van ASUS is een uitstekende keuze voor jouw doeleinden: een snel en krachtig systeem die zeker je muziek mixen een aardig potje gamen aankan, dankzij de sterke 1050 videokaart. Wat de audiokaart betreft bevindt deze laptop zich in het hogere segment, daar hoef je je dus geen zorgen over de maken. Het gaat ook om een 15" model. Hij heeft echter één nadeel en dat is dat de SSD van 256 GB natuurlijk niet erg groot is als je later wat grotere games wilt installeren, of meer muziek/van hogere kwaliteit. Als je toch nog liever wat extra opslagruimte wil, kan je kiezen voor deze MSI die net in je budget past. Dezelfde specificaties als de ASUS, maar dan inclusief extra 1TB harde schijf.
 3. Blij om te horen dat alles werkt naar behoren. Nog veel plezier met je nieuw systeem!
 4. Het wattage dat aangegeven is voor een videokaart is altijd de maximale wattage onder de meest intensieve omstandigheden - in idle zal de videokaart veel, veel minder gebruiken. Hier heb je wat cijfergegevens en informatie over het 'idle' verbruik van een aantal recente videokaarten. Ik zou je wel aanraden om voor een videokaart te kiezen met wat meer videogeheugen - niet voor het geplande 4K fototoestel, want de versie met 4 GB kan die ook zonder problemen aan. Echter is die extra vier gigabyte wel van belang in games. Wat de elektriciteitsrekening betreft zou ik me weinig zorgen maken: het maximale verbruik is enkel tijdens (intensieve) gaming. Onder volledige load zijn de NVIDIA kaarten (zals de 1070 of de 1080) wat zuiniger, en tegelijk ook nog een hoop sneller dan de RX 580, maar die zijn natuurlijk een pak prijziger. Videokaarten gaan sowieso zuiniger worden in de toekomst - dat geldt zowel voor Nvidia als AMD. Chips worden op een steeds kleiner productieprocédé gebakken waardoor de prestaties stijgen en het energieverbruik daalt. Het laten samenwerken van een Nvidia en AMD kaart is theoretisch mogelijk, maar is in de praktijk een boeltje. Ik zou je het in ieder geval absoluut niet aanraden want goed werkt het niet. Als je voor twee videokaarten gaat, neem je best gewoon twee identieke kaarten. Hopelijk helpt dit al wat om de knoop te hakken.
 5. Een uitstekende keuze. Lokale computerboeren zijn jammer genoeg meestal erg prijzig vergeleken met de grotere online winkels, maar je hebt er natuurlijk wel het voordeel dat je er gemakkelijker terecht kunt voor problemen en garantieafhandeling.
 6. Persoonlijk denk ik niet dat de R7 1800X het prijsverschil waard is - de R7 1700X is al erg snel en in de praktijk ga je het verschil hoogstwaarschijnlijk niet merken. Ook is een GTX 1050 Ti of GTX 1060 absoluut voldoende voor grafische toepassingen - een GTX 1070 is in dit geval enkel interessant als je serieus gaat gamen. Dat brengt het totaalbedrag ook serieus naar beneden. Wat het geheugen betreft zullen Ryzen moederborden binnenkort een BIOS update krijgen die andere snelheden zullen ondersteunen, zowel 3000 als 3200 MHz is dus prima. XMP is een technologie die enkel wordt gebruikt bij Intel-processoren, daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Wat de prijs betreft zal je - inclusief assemblage en verzending - wellicht het goedkoopst af zijn bij Alternate (België) of Azerty (NL), al betaal je wel serieuze verzendkosten bij Azerty. Kijk ook even in mijn vorig bericht met het systeem dat ik voor je samenstelde bij Alternate.
 7. Dag Mellinda, De snelheid van het geheugen was vroeger niet ontzettend belangrijk, maar daar is verandering in gekomen met de komst van AMD Ryzen. Om het kort te houden: als je gaat gamen of zare intensieve taken gaat doen, is het aangeraden om zo snel mogelijk geheugen te nemen, liefst zelfs van 3200 MHz. Sneller geheugen zorgt effectief voor betere prestaties, iets dat vroeger eigenlijk verwaarloosbaar is. Aangezien je slechts af en toe gaat gamen, kies je best voor geheugenlatjes die zich in de middenmoot bevinden - of gewoon meteen een sneller setje als het prijsverschil miniem is. Wat de keuze van de snelheden betreft kan je geen 'slechte' koop doen, de geheugenlatjes zullen gewoon altijd werken. Maar sneller geheugen is inderdaad wel aangewezen. De AMD Ryzen processoren (en hun moederborden) zullen in de komende weken een update ontvangen die meer geheugensnelheden zal ondersteunen. Als je dan even je BIOS updatet, kan je ook daarvan gebruik maken. In principe zou je liever voor een hogere snelheid moeten gaan dan lagere CL timings. De RX 580 samen met een degelijke 550W voeding is geen enkel probleem. Wat geheugenhoeveelheid betreft wordt 8 GB aanzien als het minimum, al wordt 16 GB aangeraden voor sommige games.
 8. In principe zijn al deze behuizingen een prima keus. Let er wel op dat je bij de Fractal Design Black voor het recentste model kiest (R5). Het zal dus eerder wat aan persoonlijke smaak liggen.
 9. Erg mooi systeem, alleen mis ik hier wel een SSD. Voor het opstarten van je PC lijkt me een SSD zeker een erg mooie aanwinst, zeker in een beest van een systeem als deze. De 960 EVO van Samsung is razendsnel en ook de prijs valt goed mee.
 10. Een harde schijf inbouwen achteraf is zeker geen moeilijke opgave, gewoon de harde schijf in je behuizing vastmaken, een SATA-kabel en een stroomkabel verbinden en Windows zorgt voor de rest. De opstartschijf is wel degelijk een SSD, maar hij gebruikt de PCI-express technologie om snellere snelheden te behalen. Voor de twee besturingssystemen samen mag je op een kleine 40 - 50 GB rekenen. Wat de aansluitingen betreft, de grafische kaart zal ook met verloopstekkers komen zodat je elk scherm kan aansluiten.
 11. Dag Pascal, Je scherm aansluiten zal geen enkel probleem zijn. 4K content is redelijk intensief, dus je zal zeker baat hebben bij een snelle CPU, lekker veel SSD-opslagruimte als videocache en veel RAM geheugen. Het budget van 2000 euro is dan ook zeker voldoende voor een erg krachtig systeem zoals deze. Bij Alternate krijg je momenteel gratis assemblage bij de keuze van een Ryzen processor: dat komt dus goed uit. Ik heb voor je dit systeem samengesteld: Ik kan jammer genoeg geen link bezorgen van de lijst met onderdelen, dus zal ik ze even opsommen: Processor, geheugen, moederbord, koeler, harde schijf, SSD, Windows 10, voeding, grafische kaart, behuizing. Als je al deze onderdelen in de PC Builder steekt, kan je kiezen voor (gratis) assemblage. Even een woordje uitleg: ik heb gekozen voor het op één na snelste AMD Ryzen model, die uitermate geschikt is voor 4K videobewerking. Het duurdere model kost zo'n 100 euro meer en is het prijsverschil niet waard. Verder heb ik overal gekozen voor de stilst mogelijke onderdelen: een uitstekende en stille CPU-koeler, een harde schijf die niet te veel lawaai produceert, een uitstekende voeding en ook de grafische kaart heeft een uitmuntende koeler die zelfs helemaal niet draait wanneer de kaart niet wordt belast voor een volledig geruisloze werking. Hetzelfde geldt bovendien voor de voeding. Verder is er een ruime SSD van 500 GB aanwezig, waar je videobewerkingsprogramma's tijdelijk je renderingsbestanden naartoe kunnen schrijven. Vooral voor 4K is veel opslag belangrijk, 500 GB is dan ook ruim voldoende. Natuurlijk is er ook nog 'gewoon' opslag aanwezig in de vorm van deze 4 TB harde schijf. Mocht je meer opslag nodig hebben kan je natuurlijk voor een groter model kiezen of nog eentje bij bestellen. Verder heb ik een stille en mooie behuizing gekozen met een zijpaneel, maar zonder lichtjes. Ook een Windows 10 licentie zit erbij en comfortabel veel RAM-geheugen: met 32 GB zal je probleemloos kunnen en erg vlotjes kunnen editen.
 12. Dag Pascal, Allereest onze excuses voor het erg laattijdig antwoord. Ik had nogal erg drukke werk- en schoolweken achter de rug en heb dit forumonderdeel wat uit het oog verloren. Ben je nog steeds op zoek naar hulp bij het samenstellen van een PC?
 13. Dag Pascal, Eerst en vooral even onze excuses voor het late antwoord. Ik had nogal drukke werk- en schoolweken achter de rug waardoor ik dit uit het oog heb verloren. Welkom op PC-Helpforum! Ik zal eerst even je vragen beantwoorden: Kiezen tussen Linux en Windows bij het opstarten van je PC is geen enkel probleem. Je moet er wel voor zorgen dat je de twee besturingssystemen op verschillende paritites installeert. Persoonlijk vind ik dat het hele 'Mac heeft geen last van virussen' gedoe wat overdreven is - de laatste tijden zijn er ook virussen opgedoken voor Mac en het is zeker niet een ontzettend veilig systeem dat Apple doet uitschijnen. Het is natuurlijk wel zo dat de overgrote meerderheid van virussen gemaakt werd voor Windows PC's, met de simpele reden dat er gewoonweg veel meer Windows PC's zijn. Gelukkig zijn virussen tegenwoordig geen groot probleem meer: virusscanners zijn efficient en hebben geen negatieve werking op je systeem. Over vertragingen moet je je dus zeker geen zorgen maken. Het samenstellen van een systeem kan je inderdaad door een winkel laten doen, zo hoef je je daar geen zorgen over te maken. Soms kan je ook Windows laten installeren. Of verlichting in een kast afleidend is zal waarschijnlijk van persoon tot persoon afhangen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie kast zonder lichtjes te nemen. Je neemt het best een middelgrote kast, met veel werkruimte binnenin. Laptops zijn van nature véél energiezuiniger dan desktopsystemen, in verhouding ga je dus inderdaad meer elektriciteit verbruiken. Toch zou ik het zeker niet ontzettend energie-intensief noemen. Stille koeling is ook geen enkel probleem, je moet inderdaad wat letten op de kast en de CPU koeler. Windows kan wat trager worden als je ontzettend veel programma's laadt bij het opstarten. Dat merk je echter niet meer met een degelijke SSD en veel opslaggeheugen. We kunnen zeker helpen bij het samenstelling van een systeem, al hebben we daarvoor nog één cruciaal element nodig: het gewenste budget.
 14. Bij deze is het topic gesloten.
 15. Microsoft heeft aangekondigd dat er voorlopig geen Surface 5 Pro zit aan te komen - voor de nabije toekomst zal de Surface 4 Pro dus het meest courante model zijn. Met vrijwel elke Surface ga je er op vooruit, aangezien de SSD-opslag in de Surfaces sowieso een merkbare snelheidsboost zal opleveren vergeleken met je Medion. Enkel de modellen met 4 GB RAM en 128 GB opslag zou ik niet aanraden, omdat je toch anders met een geheugen- en opslagtekort gaat zitten. In jouw geval zou ik kiezen voor het Surface model met een i5 processor, 8 GB geheugen en 256 GB SSD opslag. Deze kost net geen 1300 en is erg fijn en snel toestel.