Ga naar inhoud

quinzds

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door quinzds

  1. Beste leden, Ik heb een probleem met mijn pc, en kan er niet zo gauw achterkomen waar het probleem aan zou kunnen liggen. Soms tijdens het spelen van een game valt mijn pc gewoon uit, tenminste, er is geen beeld meer maar de pc blijft wel draaien en branden, dan vervolgens moet ik hem handmatig uitzetten en opnieuw opstarten om weer beeld te krijgen. Andere dagen komt het voor dat het beeld gewoon "freezed" en hij een melding geeft van "het beeldbesturingsprogramma is gestopt met werken en is hersteld" of zoiets en dan blijft hij daarna hangen en moet ik hem wederom opnieuw handmatig opstarten, weliswaar heb ik wel nog beeld. Overhitting kan het niet zijn, met interne fan controller loopt alles op 30 graden max 38 graden met gamen (de cpu dan, de rest blijft rond 28 graden). Zowel in BIOS bevestigd als met div. programma's zoals speedfan, speccy. Geen virus op de pc, nieuwste virusscanner en malware scanner geven niets aan, pc wordt regelmatig opgeschoond. Software: Alleen besturingssysteem, google chrome, winrar, office pakket, VLC media player. Games niet relevant, probleem doet zich voor op willekeurige momenten, soms ook als alleen youtube open staat Alle drivers zijn up to date Ik heb deze pc zelf samengesteld met de volgende samenstelling: Behuizing: Phantom 410 incl 3 blauwe led fans Moederbord: Asus H97M-Plus Geheugen: 2x 4GB Corsair sport 1600mhz dual channel Processor: Intel Core i5-4460 socket 1150 CPU koeler: Cooler Master Hyper 212 EVO Harde schijven: 2x 1TB van Seagate Grafische Kaart: Sapphire Radeon HD 7950 3GB with boost Voeding: Corsair CX 500W Monitor: iiyama prolite e2483hs met hdmi kabel Alle onderdelen zijn niet meer als enkele weken oud In het logboek wordt niets meer gezegd als dat de pc onverwachts is afgesloten Waar zou het aan kunnen liggen?
  2. Mijn huidige pc is trouwens een Aldi Medion Akoya MD 8383
  3. Serieus? Want AMD was vroeger altijd gemarkeerd als GAME processor, omdat ze hogere prestaties leverden, ten koste van de levensduur. Intel daarintegen stond juist bekend voor het dagelijks gebruik, vanwege de stabiliteit en lange levensduur. De processor kan alle nieuwste spellen draaien, zodanig ook gedaan tot nu toe. Ik heb corsair geheugen van 1600mhz. Uiteraard is jouw advies een zeer goede oplossing, maar Intel CPU's zijn ook redelijk prijzig ten opzichte van AMD, en ik weet niet of ik dat budget heb om 320 neer te leggen voor een pc waar ik 400 voor betaalde. Achteraf besef ik me nu ook dat het beter was geweest zelf een pc samen te stellen... Is het niet mogelijk met gewoon een andere kast + betere airflow de temperatuur naar beneden te krijgen?
  4. Beste leden, Ik heb sinds vorig jaar een budget-pc gehaald van de Aldi (ook wel bekend onder het merknaam Medion), omdat deze een goede kwaliteit/prijs verhouding had (specificaties gericht ten minste dan) dacht ik. Na een jaartje dacht ik mijn pc eens te willen upgraden en heb ik het geheugen uitgebreid naar 8GB en een videokaart er bij gestopt. Een paar maanden daarna begon mijn pc ineens uit te vallen tijdens het gamen (maakt niet uit welke game ik startte) en dat vond ik dus raar. Ik heb de temperatuur bekeken in de BIOS daar gaf hij 65 graden aan, maar oke , dat is zonder dat windows uberhaupt is opgestart. Eenmaal op bureaublad gaven diverse programma's aan dat mijn CPU op 70 graden idle zat (dat is erg hoog) , de rest daarintegen, moederbord 35 graden, grafische kaart 31 graden, harde schijf 24 graden. Als ik een spel opstart schiet hij meteen omhoog naar 80-85 graden, tijdens het spelen loopt hij richting de 100 graden, en dan poef. PC uit. Ik heb de ventilators allemaal schoon gemaakt, er zit een nieuwe voeding in van Corsair 500W, een CPU koeler TX3 van cooler master, de grafische kaart is niet vuil (die wordt ook niet warm). Ik heb ook geprobeerd zonder de grafische kaart (misschien ondersteund het moederbord hem wel niet?) Maar ook zonder grafische kaart wordt hij tijdens een spel nog 85-90 graden, een zielige 5 á 10 graden verschil dus maar. Ik heb mijn pc goed onderhouden, de koelpasta is vervangen, het koelblok wordt erg heet, dus de temperatuur klopt dan ook. Mijn CPU is een AMD A10 6700K Ik ben bang dat of mijn CPU gewoon naar de *****n is aan het gaan, of dat de luchtcirculatie vrijwel verstoort is in deze pc kast ,en misschien voor een full-tower kast moet gaan en dan extra fans erin zetten om een soort tunnel-circulatie te creëren. Gaat dit enige oplossing bieden? Zal het enig nut uitmaken om windows opnieuw te installeren? Ik heb diverse anti-virus programma's laten scannen, malwarebytes, ik heb geen meldingen gehad tot nu toe.. En hij is me nog nooit uitgevallen tot nu toe.
  5. Hij werkt nu, ik heb het probleem ondervonden. Oplossing was: In bios SECURE BOOT uitzetten In bios Advanced Config - > os config - > os selection - > Op WIN7/ other OS zetten i.p.v. WIN8 Daarna komt er een optie CSM Parameters bij en de volgende onderdelen invullen. CSM (enabled) Boot Option Filter (UEFI only) Launch Storage OpRom policy (UEFI only) Launch Video OpRom policy (Legacy only) Alleen nu is mijn CPU temperatuur rond de 100 graden! Hoe kan dit? Daarnaast zie ik ineens van mijn 8GB Ram nog maar 7 staan Via het programma Speccy Deze kaart heeft al 3GB waarom zou er weer 1GB gepakt worden? Vreemd...vreemd...
  6. Lijkt me ook raar, hij zit er nu in en de pc start op met de Asus GTI 750 kaart , het is puur als ik de nieuwe kaart die molex connectors nodig heeft voor stroom vanuit de voeding, dat hij niet opstart. Ik heb ook al geprobeerd met de 2 losse kabels die bij de kaart zaten, op de 2 4-pin molex connectors van de voeding aan te sluiten , wat eigenlijk niet nodig zou zijn omdat de juiste kabels er al in zitten. Maar ook hiermee doet hij het niet. Ik heb wel een ander apparaat hierin aangesloten de DVD rom volgens mij, deze doet het gewoon. Ook via de 4 pin aansluiting (al heeft de DVD rom 2 pins en 2 lege eigenlijk)
  7. Beste leden, k heb een nieuwe grafische kaart aangeschaft om te proberen, het gaat om de Sapphire Radeon HD 7950 3GB Boost Dit is een grote grafische kaart met 2 fans, en 2 molex aansluitingen naar de voeding toe. Omdat mijn voeding te klein was (350 watt) kon hij dit niet trekken, en op de doos stond minimaal 500watt voeding. Dus ben ik naar de MyCom gegaan en heb ik me de Corsair CX 500M voeding gekocht waar ook speciale molex aansluitingen al intern aanwezig zijn op de voeding zelf, dus hoef ik de kabels van de grafische kaart niet te gebruiken. Klinkt redelijk goed zou je denken, echter na het aansluiten wil de grafische kaart nog steeds niet werken! Nu heb ik een Asus GTI 750 er in zitten tijdelijk die heeft geen aansluitingen, dus het probleem ligt echt bij de andere kaart. Bij het opstarten 1 lang piepje en 2 korte. De fans van de nieuwe kaart draaien wel. Wat kan het nou zijn? Is de 500 watt voeding nou NOG niet genoeg? De Asus GTI 750 draait ook op mijn 350 watt voeding, dus lijkt me stug dat die nieuwe kaart over 300 watt gebruikt ofzo... Ik snap het niet
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.