Ga naar inhoud

www

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    Nederland

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Matige Kennis

www's prestaties

  1. Beste mensen, er gebeuren vreemde dingen in de wereld van bits en bytes. Eigenwijs als ik ben, heb ik -net voordat ik met Ubuntu aan de slag zou gaan- de schijf nog eens aan mijn Windows 7 laptop geprikt, waarop deze -zonder foutmeldingen- meteen naar drivers begon te zoeken om verbinding te kunnen maken. Ik heb toen van de WD-website de juiste driver gedownload en geïnstalleerd en voila, de mappen en bestanden waren opeens weer zichtbaar. (Heel vreemd, want even daarvoor wilde Windows de schijf fomatteren, of toonde schijfbeheer de schijf nog als RAW.) De bestanden waren echter nog steeds corrupt en ook deze keer boden chkdsk e.a. geen hulp. Echter, ik kon nu wel met TestDisk een nieuwe partitie maken en de bestanden vervolgens -ook met TestDisk- naar een andere schijf kopiëren. De meeste bestanden hebben het hele gedoe overleefd, maar de logica daarachter is ver te zoeken. De Ubuntu-cd hou ik achter de hand voor andere rampscenario's. Dank voor uw hulp en suggesties, en de beste wensen voor 2015!
  2. Dank je. Maar moet ik niet eerst de hd van mijn laptop mounten voordat ik de externe koppel?
  3. Ja, kan ik hier in Nederland ook laten doen. Ik weet alleen niet wat het zal kosten gezien de verregaande aftakeling van de schijf. De ene data recovery is de andere niet, nietwaar?
  4. Er is altijd iets mis met Windows maar dat heeft ook wel z'n charme, vind ik. Leuk om problemen op te lossen, vervelend als dat niet lukt. Dank
  5. Wel, dat lukt dus tot nu toe niet. Vandaar mijn vraag aan iedereen hier hoe ik dat voor elkaar krijg.
  6. Ja, maar het is van kwaad naar erger gegaan. Wordt al niet meer als schijf herkend - ook niet door TestDisk, en die ziet meestal alle hd's, partities en mappen. Ik kan nu dus alleen nog prberen die bestanden te saven....
  7. fcbbrugge (met twee b's? ), dank voor de tips. Ik ga iCare proberen, wie weet helpt het. Vraag: Ziet Linux door Windows gemaakte folders?
  8. Inmiddels ziet TestDisk de schijf ook niet meer... Nog even voor de duidelijkheid: als die schijf kaputt is, dan zij het zo. Het gaat mijn vriendin vooral om enkele dierbare bestanden op de schijf en die ik wil redden.
  9. Toch maar losgekoppeld (the hard way), maar de schijf is in computerbeheer/schijfbeheer niet te zien. Apparaatbeheer zegt 'Dit apparaat is gestopt omdat er problemen zijn gerapporteerd. (Code 43)'
  10. Clarkie, schijfbeheer ziet helemaal geen schijven! Roept alleen 'verbinding met Virtual Disk Service maken..' Pas als ik de schijf weer losmaak, zal Windows zijn normale werk weer kunnen doen.
  11. Clarkie, ik heb geprobeerd om de computer netjes af te sluiten, maar dat ging niet. Vandaar dus dat ik schrijf dat de schijf de laptop 'in gijzeling' hield. De schijf zit nu aan 'haar' laptop en er draait een nieuwe poging om een image te kopiëren en dat wil ik liever niet onderbreken. Wat wil je via de printscreen doen of zien? Bovendien denk ik dat schijfbeheer niet op de schijf kan kijken als Windows vraagt of ie geformatteerd moet worden.
  12. P.S. Ik heb twee dagen geleden chkdsk /f gedraaid, zonder problemen, maar chkdsk /r bleef op 0% staan en heb ik uiteindelijk gestopt. Ik zag ook nog ergens DDrescue genoemd worden, maar dat gaat boven mijn pet: http://www.gnu.org/software/ddrescue/manual/ddrescue_manual.html#Important-advice
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.