Ga naar inhoud

jor_m

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jor_m

  1. En hoe kan ik in de eerste plaats die vergelijking van de trendlijn uit de grafiek kopieren en in een cel plakken?
  2. Maar dan voegt die wel een lijn in, maar toch niet op de gewenste plaats? Denk dat we die pijltjes beter achterwege laten. Nog een vraagje: Is het mogelijk om de vergelijking van de trendlijn van een grafiek (wordt automatisch gemaakt) ook automatisch in een cel te kopieren? We zouden dan bv dit moeten bekomen (geplaatst in 2 cellen onder elkaar): y = 72306x + 2,947 R² = 0,999 Uit de 1e cel zouden we dan 72306 moeten kunnen afzonderen (in andere cel zetten bv) en delen door 1000. (dit is misschien zelfs niet mogelijk?) De waarde die we dan bekomen (72,3) is de E-modulus en die hebben we nodig. (idd Ind Ing, maar elektromechanica en in de KHLim (Diepenbeek))
  3. Voor het onze masterproef moeten we nogal wat trekproefgegevens verwerken. Daarom had ik gedacht hiervoor een macro te schrijven. Dat is al redelijk ver gelukt, maar nu zit ik nog met wat opmaakgebonden problemen. Zou iemand mij hier verder mee kunnen helpen? 1) Hoe kan ik door vba griekse symbolen in formules in bepaalde cellen van excel laten invoegen? Als ik de formules uit excel kopieer en plak in vba krijg ik vraagtekens. 2) Ik heb vakje gedefinieerd als range("J36"). Dan laat ik de kolom doorzoeken tot aan een voorwaarde gedaan is. De cel die op dat moment in "vakje" zit en de 2 cellen links ervan zou ik geel moeten markeren. Ik kan wel een range selecteren en die laten markeren, maar hoe gaat dat met zo'n variabele? Dus als ik vakje en vakje.offset(0, -1) en vakje.offset(0, -2) zou kunnen selecteren (cfr met muis aanklikken en ctrl ingedrukt houden) krijg ik het wel gedaan, want dan laat ik die selectie gewoon markeren. 3) Hoe kan ik pijlkes (vanuit excel zelf) en eventueel andere afbeeldingen (extern) laten invoegen en op juiste plaats zetten d.m.v. vba? Vb zie afbeelding: http://img17.imageshack.us/img17/6516/printscreenpijlkesexcel.jpg Alvast bedankt voor de hulp!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.