Ga naar inhoud

E_Gruben

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

E_Gruben's prestaties

  1. Oplossing gevonden, reacties niet meer nodig. Nadat u een formulier of rapport hebt gemaakt, kunt u de bijbehorende gegevensbron wijzigen door een of meer velden, kolommen, tabellen of query's (query: een vraag over de gegevens die in tabellen zijn opgeslagen of een verzoek om een actie uit te voeren op de gegevens. Met een query kunt u gegevens uit verschillende tabellen combineren tot een gegevensbron voor een formulier of rapport.) op te nemen of uit te sluiten. Als u de recordbron wijzigt, verandert de inhoud van de lijst met velden (lijst met velden: een venster dat alle velden bevat uit de onderliggende recordbron of het onderliggende databaseobject. Alleen in de ontwerpweergave van een Data Access-pagina bevat de lijst met velden alle recordbronnen en bijbehorende velden uit de onderliggende database.). Open het formulier of rapport in de ontwerpweergave (ontwerpweergave: een weergave waarin het ontwerp wordt weergegeven van de volgende databaseobjecten: tabellen, query's, formulieren, rapporten en macro's. In de ontwerpweergave kunt u nieuwe databaseobjecten maken en het ontwerp van bestaande databaseobjecten wijzigen.). Open het eigenschappenvenster door te dubbelklikken op de formulierkiezer (formulierkiezer: het vak waar de linialen bij elkaar komen in de linkerbovenhoek van de ontwerpweergave voor formulieren. Gebruik de formulierkiezer voor formulierbewerkingen, bijvoorbeeld voor het selecteren van het formulier.) of de rapportkiezer (rapportkiezer: het vak waar de linialen bij elkaar komen in de linkerbovenhoek van de ontwerpweergave voor rapporten. Gebruik de rapportkiezer voor rapportbewerkingen, bijvoorbeeld voor het selecteren van het rapport.). Ga op een van de volgende manieren te werk: Als u alle velden of kolommen uit één tabel of query wilt opnemen in de recordbron, klikt u op de pijl in het eigenschappenvak Recordbron en selecteert u een tabel of query. Als u het formulier of rapport wilt baseren op bepaalde velden of kolommen, of op meerdere tabellen of query's, klikt u op de knop Opbouwen naast de eigenschap Recordbron om de query te openen.
  2. Hallo, Ik heb 2 accessbestanden met formulieren die gekoppeld zijn aan bepaalde tabellen, bijvorbeeld tabel1 en tabel 2. ik wil nu een nieuw formulier maken die er exact zo uitziet maar dan zijn gegevens haalt uit tabel3 en tabel4. Kan ik en kopie maken van het bestaande formulier en dan de bron wijzigen ? dat zou naar mijn idee het eenvoudigste zijn. of moet het formulier compleet opnieuw opgebouwd worden op basis van tabel3 en tabel4 ? Wie kan mij adviseren ? Bij voorbaat dank, Eddy Gruben
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.