Ga naar inhoud

Abramelin

Lid
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Abramelin

  1. Die schermafdruk of hele pagina zit in de Maxthon browser. Nu in de nieuwe versie van de voivaldi browser staat hetzelfde symbooltje, voor schermafdruk, of volledige pagina. Met dat verschil dat deze word geconverteerd naar een pdf bestand. 5.8mb groot in dit geval, maar 1 pagina. Out of range voor papieren afdruk uiteraard. Zelfde probleempje dus om op papier te krijgen, indien ik de hele pagina wil printen. Ik zou er een oude printer met lintpapier moeten voor inzetten dan. Een pdf splitter lijkt me makkelijker te vinden om dit aan te passen. Er is bij deze exotische browsers in elk geval een en ander aan het ontwikkelen.
  2. Mooi werkje van je dotchiejack, Kopieren en plakken is een optie. De leesfunctie vond ik in browser vivaldi. daar kan ik via rechtsklik de optie 'afdrukken' selecteren, zo print ik deze tekst af. Makkelijk. Die andere browser, ik vergeet even de naam, ben op het werk, maakt schreenshot, of naar keuze webpaginashot of hoe moet je dat gaan noemen? Enig probleem, als het te lang is, 30 A4tjes bvb dan stopt de shot halverwege al.
  3. Dank u wel dotchiejack Mooi dat de opmaak zo meekomt. Ik vond het niet nodig voor onze discussies die we wel een voeren, maar ben wel benieuwd hoe je dit documentje dan hebt gemaakt. Ik gebruik nu een browser met leesmodus (eerste knopje naast de adresbalk. Deze modus is de mime van de site. Via rechtsklikje in het venster en de opdracht afdrukken kan ik onmiddelijk de pagina afdrukken die ik nodig heb. Werkte zo snel dat ik niet meer verder gezocht heb. Hoe krijg je de originelen geplakt in word?
  4. Een knipseltje maken via het voorgstelde programma van enkele stukjes tekst gaat vlot. Bedankt hiervoor alvast. Ik vond een browser met de optie 'leesmodus' wat gelijk staat aan mhtml bestand (mime). Normaal kan je dat openen met internet explorer, maar afdrukken lukte hier niet mee. Met word kan het ook, dan gebruikte ik even de office-account van het werk. In de browser die ik probeerde nam ik dus de leesmodus, en kan ik deze mime vorm snel en makkelijk printen middels een rechts-klikje. I zou deze browser wel willen delen, maar ik kreeg gisteren elders opmerkingen als 'ambassadeur' en 'hoeveel schuift dat' dus via pm wil ik hem wel delen. Posten van software laat ik aan het forumbeheer.
  5. Ik ga dat eens proberen. Ik heb wel een ander fotoprogramma staan, gimp, maar nog nooit mee gewerkt. met de oude fotoviewer in windows kan je paginavullend afdrukken, maar net als bij word met verkleinen, het moet nog leesbaar (groot) zijn voor oudere mensen natuurlijk he. Daardoor ben ik nu even aan het zwalpen van de ene mogelijke tool naar de andere. Die mens die de site maakt liet me weten dat het werk nog niet af is, er staan nog veel fouten in ook, maar ik mag printen wat ik wil. Straks breng ik nog verslag uit hoe het hier verlopen is. Dank u wel vast voor deze tip.
  6. Neen, een pc kunnen ze ook niets mee uitrichten. de teksten zijn soms te lang en passen niet op het scherm. Maar met een bepaalde browser heb ik wel de hele pagina. Met paint kan ik deze bijknippen, maar daarin kan ik niet zien wanneer het op een A4-tje past. Zijn er fotoshopachtige tool die ook, zoals bvb in excel de paginalijntjes tonen? Iets dergelijk? Het gaat gewoon om fotobewerking/afdrukken als je het op de keper beschouwt. Stel dat ik een panoramafoto maak en ik wil die op A3 of A4 printen en aan elkaar plakken zodat het een fotobanner op papier is. Die richting wil ik uit. Ik zal eens aan de slag gaan met excel, kan ook een foto in. dan heb ik mijn scheidingslijnen.
  7. Ik heb dus een grote schermafdruk gemaakt van een site, een soort encyclopedie met woordenlijst en theologische verklaringen er voor. Woorden als christenen, samael etc. Mijn ouders zijn 80+ en hebben geen internet. ik kan schermafdrukken maken, in png of jpeg en die via de laptop tonen als we discussie's voeren over deze zaken. Ook vond ik daar het mailadres van die persoon en heb hem net een mail gestuurd hierover. Maar het zou bij de ouders gewoon handiger zijn als ik enkele A4 afdruk, dan kan mijn vader die dingen nog nalezen en er over nadenken. Het betreft dus huiselijk gebruik, in de privesfeer. Ik zoek dus een programmaatje om een grote afbeelding van tekst zonder tekstverlies af te drukken. Dat is dan gesteld dat ik de toestemming er voor krijg. De site of de beheerder posten zal wel onder reclame vallen denk ik, dus ik moet vaag blijven denk ik?
  8. Ik heb lang gezocht hoe ik van een bepaalde webpagina een digitale afdruk kan maken. Bij de borwsers functie afdrukken was er altijd een stuk tekst dat zeer licht grijs stond op het einde/begin van ieder scherm omdat er een soort kader rond staat. Het is mij nu gelukt om dit als een grote schermafbeelding te drukken, maar ik zou er een van op papier willen hebben. Hoe zit het trouwens met copyrights? Moet ik eerst toestemming vragen om die pagina te dupliceren? Ik ga daar nog even navraag doen bij ze.
  9. Ik wou nog iets toevoegen maar dat kan alleen de eerste 5 minuten denk ik? Maar wat ik al jaren voorspelde komt weer uit. Het aantal smartphones blijft toenemen. En de digitale fotokes worden steeds groter. Google heeft opbrengst uit de verkoop van androidphones waarschijnlijk, of ze halen het elders. Maar ze kunnen niet blijven hun opslagservers vergroten. ooit moet daarvoor iemand betalen, en dat is niet Google.
  10. Hoef ik niet meer te lezen hoor. Recente smartphones hebben dualcam met steeds hogere resolutie. Wil je een vergroting van een foto, dan is een foto van 20+ megapixel noodzakelijk. Deze fotos nemen ruimte in beslag. Een paar jaar terug was de map fotos los van googledrive en was de opslag onbeperkt. En als mensen afhankelijk worden van deze cloudstorage gaat er gefactureerd worden. Koop enkele stick en externe schijven op usb. Dat eet geen brood, en uw data staat ook veilig. Dat doe ik al 20 jaar. Ik blijf dat zo doen. En de Chinezen zijn daar al vol op aan het inzetten. Als je thuis op wifi gaat (de meeste smartphones doen dat automatisch, eenmaal je ze connecteerd met je router) is er ondermeer het app airsendit. deze laat zelfs voor een leek makkelijk toe al je foto video en docu op te slaan op je pc. Zet dat dan nog over op usb (stick, drive of andere) en je hebt alles veilig. Deze tool maakt het voor mijn vrouwke ook makkelijker. Nu doet zij die dingen zelf.
  11. De folder fotos is wel verplaatst naar Google drive denk ik. Maar maakt deze map fotos deel uit van de 15Gb free storage, en wat als je boven die 15Gb komt? Stel, ik koop een smartphone met 64 of 128gb opslag, zelfs 256gb is mogelijk; Ook dan moet ik toch tijdig backup maken op stick of schijf. En zijn de copie in google fotos dezelfde formaat en kwaliteit van de originele fotos? Ik lees ook dit Als je foto's uploadt via Google Foto's of de functie 'Back-up en synchronisatie', worden ze alleen meegeteld voor je opslagquotum als je ze uploadt in de oorspronkelijke kwaliteit. https://support.google.com/photos/answer/6156103?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=nl
  12. beste Lang geleden dat ik een pc forum bezocht heb, maar nu heb ik toch een vreemde ervaring. Mijn neefje wou hier een steamaccount aanmaken, maar dit kon niet doorgaan. Er kwam melding dat hij al een steamaccount had, met het betreffende mailadres bij. Maar dat is mijn oude steamaccount op mijn oude pc. Vreemd, want andere pc en ander mailadres. Enige overeenkomst is het vaste ip adres zo ver ik kan nagaan. Wifiverbinding gemaakt om online te komen. dat heb je nodig als je de bevestigingsmail van steam wil ontvangen natuurlijk. Kijken ze echt naar het vaste ip van de provider dan? En vooral, wat wanneer ik verhuis, en iemand anders komt hier wonen? Dan moet ik de steamaccount bij verkoop meegeven aan de nieuwe bewoner of zo? gen idee, maar ze weten in ieder geval dat er in huis een steamaccount is geweest. Wie kent er iets van die online service?
  13. Nog steeds op zoek naar een goede vervanging voor mijn mobieltje. De camera is een belangrijk item. Maar als ik cameratests bekijk, waar ik nu 4 dagen mee bezig ben kom ik nergens een cameratest tegen. Bekijk bvb testen waar een iphone 6 bij zit. Steeds het slechtste beeld. De Nokia lumia 1520 heeft ook slechter beeld dan de Microsoft lumia 950. dezelfde camera nochthans. Maar wat krijgen we steeds te zien? de foto op het scherm van het toestel. Dus het web staat bol van de beeldschermvergelijkingen. Al helemaal wat betreft de videovergelijkingen waar ze rondwandelen met in elk hand een smartphone. De iphone 6 heeft donkere en vage foto's, ja. Maar hij heeft ook maar een pover beeldscherm. Wat ik zoek is de foto die je neemt, en opslaat in tiff, bmp, jpeg...... die foto, geplaatst op het web. Niet de foto van het schermpje. Want een foto van een 2k scherm kan je niet vergelijken met deze van een 4k scherm. Bij de lumia 950 bvb is de foto gedetaileerd. maar geel is iets te geel. Zet het scherm bij vergelijking bvb op 2k ipv 4k en vergelijk dan de foto met de oudere nokia 1520 die ook een 2k scherm heeft. Totaal andere vergelijking. Dus, kunnen jullie enkele foto's nemen met jullie smartphone en online zetten, maar dan genomen uit een jpeg. Dat is toch een van de meest gangbare formaten. Graag kijk ik naar jullie reactie's.
  14. Wat is de zin van een Antutu schore? Wij zijn aan het zoeken naar een nieuwe smartphone die bij ons het beste past. Maar bij het bekijken van youtubefilmpjes door 'smartphonetesters" gemaakt stel ik vast dat een Antutu en een benchmark elkaar durven tegenspreken. Zo had een oude iphone 5 een betere benchmark ondanks zijn veel lagere Antutuschore tov de recente Android (ik denk dat het de Asus ZenFone 3 ultra met beeldschermdiagonaal van 6.8" betrof). Vraag 2. Is het opportuun een toestel aan te schaffen op basis van de Antutu schore, dus een Apple of een Samsung als de kans bestaat dat een benchmarktest het tegendeel bewijst.
  15. Eind vorig jaar kocht ik aan 40.% van de prijs een steengoede MSi Prestige notebook met een Nvidia GTX 960 m kaartje ingebouwd. 1x kreeg ik na een herinstall van Windows 10 de keuze aangeboden om aan het OS de videokaart te laten kiezen. Nu blijkt dat steeds de Intel chip te zijn die in de cpu zit geintegreerd. Wanneer ik drivers installeer en het instellingenmenu open van nvidia krijg ik enkel te lezen dat er op die gpu geen beeldscherm is aangesloten. Is dit nu softwarematig aan te passen of is er een hardwareprobleem? Ik week niet hoe dit werkt. Op de desktop heb ik vroeger zelf een kaart geplaatst op pci xpress x16 en daar kon ik makkelijk kiezen. Wat ik al gedaan heb, de intel uitzetten via apparaatbeheer, de driver van nvidia weg en via de etup van nvidia een schone install. DieNvidia vind dus geen beeldscherm. Waarom niet?
  16. Lang geleden dat ik hier nog langskwam. Heb nog een bod lopen voor een Clevo uit 2014 met Nvidia gtx 780. Lijkt me performant genoeg voor mij. Op videobenchmarkschoort deze nog beter dan een gtx 960. Maar daar gaat het even niet over. Nu staan er plots (vandaag geplaatst voor een looptijd van 30 dagen) laptops van HP, nieuw en verzegeld door de fabrikant en 2 in 11 van Lenovo refurbished. Voor prijzen van 40 tot zelfs 20 dollar. Ik ga daar voorlopig niet op in want er zijn wel reviews maar 0 feedback terwijl er tientallen reeds verkocht zijn. Klopt iets niet. Wat ik me wel afvraag is puur hardware. Zo zie ik laptops staan met een 7th gen i7 CPU. Deze heeft een videochip Intel 630 die behoorlijk schoort. beter dan de videokaartjes van AMD die er word ingezet. De Radeon R7 M440 en de Radeon R7 M660 zijn er daar 2 van. Hierbij vraag ik me af wat het nut van die ogenschijnlijk overbodige extra hardware kan zijn.
  17. Oei, dan heb ik dat over het hoofd gezien gisteren. Ik had ochtenddienst en was al bezig om 5u dus niet goed meer wakker denk ik.
  18. Ja, die waarborg heb je gelijk in. Via ebay word doorgaans de invoer meegeteld onder het tabje verzending. Op Amazon heb je dan de optie om te filteren op 'verzending naar België'. Dan staan er prijzen voor oudere gamerlaptops vanaf 850 euro. Dus Amazon valt in ieder geval af. En zo lang het moederbordje niet stuk is heb ik doorgaans geen garantie nodig. Herstel of upgrade doe ik tenslotte steeds zelf. En die garantietermijn is snel afgelopen. Dat geeft niet de doorslag voor mij. Wel ben ik bij nvidia al eens gaan piepen, en stel daar vast bij de oudere graka dat de gtx680 reeds een geheugenbus heeft van 256-bit en beschikt over pci express 3.0. Ter vergelijking, ik werk momenteel met een packard bell easynote mh36 van 7,5 jaar met intelchip. Ik heb het niet echt nodig, maar wel heb ik voor enkele spelletjes van mijn vrouw via facebook en een spelletje dat ik online speel wel de cpu vervangen. ik gebruik nu een dualcore t9500 2.6ghz op socket 478. Een groot verschil vergeleken bij de celeron 1.8ghz die standaard was. En een ssd omdat de schijf 2 jaar terug de geest gaf. Het is een nieuwe laptop geworden. Maar als ik nu een laptop aanschaf word het een koopje ergens op het net. Maar eentje met goede eigenschappen die ik makkelijk 5+ jaren kan gebruiken zonder de avonturen van upgrade doen. Daarom focus ik me op licht verouderde gamerlaptops. Eigelijk was ik aan het zoeken naar een subforum voor aankoopadvies maar dat zag ik op dit forum niet staan. Dus gooide ik dit maar hier neer. Eventuele tips of uitwisseling van ervaringen zou ik in ieder geval leerzaam vinden. Terwijl kijk ik wat rond op het net. Het invoeren vanuit de europese unie, zelfs het Verenigd Koninkrijk zou eenvoudiger moeten zijn. Ik importeerde in Augustus nog een oude motorfiets (bj 1993) vanuit Nederland. Daar komt niet veel bij. Douanedocumentje van 10 eurocent, validatieprocedure van 65 euro en inschrijving met Belgische plaat. Dat soort zaken moet ik voor electronica nog eens uitzoeken.
  19. Geen idee wat ik er van moet denken. Ik overweeg een licht verouderde gamerlaptop aan te schaffen, iets met een oudere gtx680 videokaart ipv aanbiedingen met een gtx750 kaartje. Waar ik nu van achterover sla zijn de laptops van sager (de fabrikant sager), ook wel voorkomend onder de naam clevo. Dat zegt mij totaal niets. Voor 400 tot 450 dollar vind je al een laptop met Intel Core i7-6700HQ 2.6 Ghz en een schijf van 1tb. Een fenomenale NVIDIA GeForce GTX 1070 w/8GB GDDR5 Ik zie geen topic voor aankoopadvies maar de prijzen van deze fabrikant stemt mij tot nadenken. Maakt dit iemand op deze forum wantrouwig, of zet deze fabrikant ons tot snel aankopen aan?
  20. Dag forummers, leden en team. Nu heb ik een nieuwigheid (voor mij toch). Gisteren kocht mijn nichtje een nieuwe laptop. Bij het copieren van haar data (schijf oude laptop) trad er een fout op. Bij het uit slaapstand halen van de nieuwe laptop verscheen er de melding "er is iets gebeurd......" Nu ik niet wist of alle data was weggeschreven ben ik herbegonnen daarmee. Ik draaide chkdsk onder de cmd en er werd een schijffout vastgesteld. Dat vond ik vreemd. Nu ken ik het programma defraggler (ook hdd en sentinel gebruik ik soms). De schijf wordt uitgelezen en er staat de lage waarde "G-sense fouten 12" Als er in de toekomst schijfproblemen opduiken zou de fabrikant bij garantiegevallen een gratis vervanging kunnen weigeren. De schijf heeft immers 1 of meerdere schokken gehad. Dus net ga ik naar de winkel en ik ontvang daar een nieuwe laptop. Ik kom er mee thuis, maar voor ik hem in orde maak voor mijn nichtje kijk ik onmiddelijk naar de schijf. Nu staat er een waarde van 13. Allee vooruit met de geit. Een fouteke meer nog. Moet ik nu nog eens terug gaan? Ik krijg het idee dat het niet veel zig zal hebben?
  21. Goede middag Gisteren ben ik beginnen zoeken naar 3d printers en scanners. Er zijn all in one printers, maar die zijn doorgaans beperkt in werkgebied. Doorgaans is dat dan 15 x 15 x 8 cm. Scannen kan groter, daartoe vond ik een handscanner (zonder statiefke) waarmee je een volledige motorfiets kan scannen bvb. Dat zou ik dus kunnen oplossen. Maar bij 3d printers zie ik door het bos de bomen niet meer. Zo vond ik 3d printers die naast PVc nog 3 andere materialen kunnen gebruiken, maar ik ken de namen daarvan niet meer. Kent iemand deze materialen, en kent iemand een bedrijfje dat in staat is grotere objecten te printen in 3d? Ik vond toevallig een CNC STEPCRAFT- Construction Kit die toch al een werkgebied heeft van ca 30cm breed. 2 vragen dus. -welke 4 materialen worden gebruikt? de eigenschappen en toepassingsgebied zoek ik dan zelf wel op. -Moet ik een bedrijfje zoeken voor grotere objecten of zijn er grotere printers die relatief betaalbaar zijn? Die cnc staat ca 1600 euro, dat vind ik nog doenbaar. Mss toch beter een bedrijfje zoeken,alleen, hoe begin ik daar dan weer aan? Graag wat advies van iemand die de weg kent in de materie 3d printen.
  22. Ik zal de site eens bezoeken van HTC. Op dat ding krijg ik bij 4g melding "apparaat is not routed". De update is uitgevoerd via wifi. Voorlopig heb ik dat nog. Excuses dat ik het merk niet vermeld heb. Maar ivm regels op sommige forum betreft reclame maken ... Mijn idee was dat Android die melding altijd gaf. Trouwens, ik meen te begrijpen dat het bij samsung gaat over update van aanwezige apps? Op de Samsung tab 3 van de buur werd me gevraagd een upgrade van het OS zelf te doen. Dat konden we niet vinden. Op de phone bij ons werd een Android Upgrade aangeboden. Niet een update van software. Dat kan wel via 4g. De upgrade niet. Nu, het apparaat is nagelnieuw, het is nog wat zoeken, maar ik meen dat het bij deze phone wel gaat bij upgrade over de nieuwste versie van Android.
  23. Op de smart heeft mijn vrouw vorige maand slechts 15% verbruikt van haar volume. Het is een 25 euro abo van base met smartphone in promo. 3GB/ maand aan data. Voor haar volstaat dat. Doel is dat ik voor mezelf op termijn een mobiel abo kan hebben van 5 of 10GB en dat vast internet thuis voltooid verleden tijd is. Maar zoals ik schreef, wifi is nodig om een upgrade te kunnen doen van het mobieltje. Ve houden in de gaten dat er geen oververbruik is, dan is het niet zo duur. Enige probleem op korte termijn (zodra er abo zijn met meer datavolume) dat een upgrade van de mobieltjes onmogelijk zal zijn. Een upgrade wordt enkel aangeboden als je wifi gebruikt, dus via de vaste router. Dus het lijkt er op dat we verplicht zijn om een mobiele + een vaste verbinding te houden. Ik wil van die vaste verbinding af. Dan hebben we beide internet buitenshuis. Maar met een verouderde versie van het OS blijven zitten is ook geen goed idee meen ik.
  24. Beste leden en medewerkers Wanneer we op de smartphone een upgrade willen doen van de OS (Android) dan krijgen we in 4g netwerk de melding "apparaat is not routed". Ik neem aan dat dit alleen kan via een vast internet (wifi). Zo is dat ook uitgevoerd. De bedoelinh was eigelijk om 2 mobiele apparaten te hebben (smartphone en tablet, beide op 4G) en geen vast internet meer. De abonnementen stapelen maar op,, u begrijpt wel he. Maar als ik vast internet opzeg, hoe moet die smartphone dan een upgrade krijgen in het vervolg. Eventueel via de winkel van de provider? Is dit ook zo bij mac en windowsphone?.Vaste router vereist? En hoe te omzeilen? Abramelin
  25. Deze heeft toch enkele minpunten lees ik. Zo heeft hij geen gescheiden cartridges. Ook de referteprijs van de inkt voor 4ml komt op 3,75 euro/ml. Bij die Epson is dat 2.56/ml. Dat is dan wel de richtprijs volgens de site van de fabrikanten. http://www8.hp.com/be/nl/products/printers/product-detail.html?oid=7172326#!tab=oas https://www.epson.be/be/nl/viewcon/corporatesite/products/mainunits/consumables/14127 Kan je beide zonder pc gebruiken om kopieën te maken? Want dat gaat hij het meeste doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.