Ga naar inhoud

Watertoren

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Watertoren's prestaties

  1. Ik ben een poosje bezig geweest met de sommatiequery. Uiteindelijk heb ik een rapport kunnen ontwerpen, met de sommatiequery als bron. Het rapport voldoet, met een iets andere layaout dan ik hier geplaatst heb, voldoet nu aan nu aan alle wensen. Hartelijk dank voor het idee en maken van de sommatiequery. Het onderwerp mag nu afgesloten worden. De bijgesloten database mag ook verwijderd worden.
  2. Helemaal Prima! Ik zat in de goede buurt. Ik dank je heel erg hartelijk voor de steun en hulp. Dit onderwerp mag van mij nu afgesloten worden.
  3. Het is een prachtige query. Maar als ik hem gebruik als bron bij rapport krijg ik de aantallen niet te zien. Ik heb een jpg bijgesloten bij de bedoelde layout en aantallen opbrengst. De getallen die er op staan zijn de echt aanwezige aantallen bij België. Mijn gedachte is: als het met België loopt loopt het ook bij de rest.
  4. Veel dank voor je hulp en steun. Op welke plek in de procedure zet ik dit commando? Ik heb het al op verschillende plaatsen geprobeerd.....dus zal ik wat verkeerd doen.
  5. Je hebt niet mis. Je hebt gelijk. Ik kan de procedure "lezen" en snappen. Ik zag dat hij wel de goede tabel controleerde maar het onbekende land in de verkeerde tabel zette. Ik heb dat aangepast en dat zat dus in de database die ik bijgesloten had. Die procedure loopt nu prima. Wat moet er nog bij om hem ná de constatering dat het geen onbekend land is en hij keert terug naar de plek waar hij was, hem dan meteen naar het volgende veld (in dit geval "Telefoon") te laten springen?
  6. Ik ben bezig met de "kers op de taart" bij het bouwen van een database. Op het rapport moeten komen: land als groepsnaam, de status van de klanten in dat land, hoeveel van dat soort klanten er zijn; hoeveel van dat soort klanten actueel zijn en hoeveel van dat soort klanten er niet actueel zijn. Aan het eind van het rapport moeten de totale aantallen van deze groepen bij elkaar geteld getoond worden. Ook het aantal landen moet er getoond worden. Ik heb al wel bereikt via kopteksten en groepen dat alle aanwezige landen als groep getoond worden; dat statusgroepen getoond worden, maar de bijbehorende aantallen van "actueel" en "niet actueel" krij ik niet op één regel. De layout van het rapport moet dan zo worden: Naam van het land Totaal: Aantal status Actueel Niet Actueel statusnaam aantal statusnaam aantal actueel aantal niet actueel Rapportvoettekst: Totaal aantal namen van de groepslanden Aantal aantal Aantal Totaal aantal: statusnaam Totaal aantal Actueel Totaal aantal niet actueel Het idee is te zien in de Database via hoofdmenu / raadplegen/ selecteren / Rapport en scroll dan naar "België". Wie kan/ wil mij helpen? Ik heb de DATABASE erbij gezet. GFO CCA ONTWIKKELVERSIE versie 1_13 dd 12-3-2015.accdb
  7. Hallo plx We zijn op de goede weg. Echter......het nog niet aanwezige land wordt nu toegevoegd aan de "Tabel Erkende Landen". De bedoeling is dat het land, dat ingevoerd wordt vanuit de keuzelijst, gecontroleerd wordt in de tabel "Tabel Aanwezige landen in DB". Als het land niet in "Tabel Aanwezige landen in DB" voorkomt, moet het toegevoegd worden deze tabel "Tabel Aanwezige landen in DB". Daarna keert hij weer terug naar de plek waar hij was: het formulier.
  8. Ik ben bezig een Acces Database te bouwen. Ik ben al een eind gevorderd maar nu loopt ik tegen een probleem op. Op het Formulier waar alle gegevens ingevuld worden, wordt de naam van een land ingevuld middels een invoerveld met keuzelijst. Op deze keuzelijst staan alle erkende landen van de wereld. Reden: om een éénvormige schrijfwijze te hebben ivm later selecties. Ná het aanklikken van de keus, moet er gecontroleerd worden of dit gekozen land reeds aanwezig is in de tabel "Aanwezige landen in DB". Zo niet niet dan moet hij dat melden en aanbrengen in die tabel. Reden: bij het opgeven van selecties met landen, moet de gebruiker niet lastig gevallen worden met alle mogelijke erkende landen van de wereld, maar alleen keus hebben uit de aanwezige landen in de DB. Ik heb een QSL-procedure bijgesloten. Maar die werkt niet. Ik heb ook de database bijgesloten. Private Sub Land_AfterUpdate()Land_NotInTABLE.AanwezigelandeninDB(NewData As String, Response As Integer) If MsgBox(NewData & vbLf & vbLf & "Dit land staat nog niet in de keuzelijst voor selecties." & vbLf & vbLf & "In de lijst opnemen?", vbYesNo, "Land ontbreekt") = vbYes Then Response = acDataErrAdded DoCmd.RunSQL "INSERT INTO Tabel Aanwezige landen in DB(Land) VALUES('" & NewData & "')" Else Response = acDataErrContinue Me.Land.Undo End If End Sub GFO CCA ONTWIKKELVERSIE versie 1_13 dd 6-3-2015.accdb
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.