Ga naar inhoud

bodl

Lid
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

bodl's prestaties

  1. Dank voor je advies wederom. Ben er blij mee dat je me zo vaak van advies voorziet en zo snel reageert! Mijn eigen reactie was inderdaad ook om voor het tweede moederbord te gaan ipv het duurste. Fijn om dat bevestigt te krijgen. Ik heb gereageerd op de mail van Azerty en hopelijk wordt mijn order nu snel aangepast. Het bestellen heeft allemaal wat meer voeten in de aarde gekregen door dit "gedoe" met het moederbord. Ik had eigenlijk gehoopt om het systeem in huis te hebben voor de kerstdagen, maar dat zal denk ik lastig worden. Ach, we zullen wel zien.
  2. Hallo, Azerty reageerde dat het gekozen moederbord dezelfde beperking heeft als de eerste. Zij stelden zelf dit geheugen voor: https://azerty.nl/8-6462-844358/asrock-z170m-pro4s.html Is dit een goede keus, beter dan het origineel gekozen moederbord? De verkoper schreef nog iets over dat deze wél geschikt is voor overclock geheugen. Maar dan loop ik toch allerlei risico's op een instabiel systeem etc?
  3. Bedankt voor de reactie. We hebben ervoor gekozen om het iets duurdere moederbord te kiezen. In praktijk is 'ie maar 10 euro duurder dan het eerder bestelde moederbord en als we er dan voor kunnen zorgen dat het geheugen optimale snelheden haalt dan klinkt dat als de meest logische oplossing
  4. Hallo, Vanmiddag kreeg ik de volgende reactie van Azerty: "De volgende opmerking / vraag hebben wij betreffende uw order: Er is een moederbord besteld met een B150 chipset, een B150 chipset ondersteund geheugensnelheden tot 2133MHz. Hierdoor zal het door u bestelde geheugen op maximaal 2133Mhz werken. Er zijn twee opties voor dit “probleem”: 1) De order aanpassen naar geheugen met een snelheid van 2133Mhz 2) We stellen huidige geheugen in op 2133MHz" Welke van de twee opties is handiger in jullie ogen?
  5. Bedankt voor de tips. Ik ben van plan om het aanbevolen systeem inclusief het scherm en de muis aan te gaan schaffen deze week. Ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen! Voor wat betreft de windows licentie ga ik inderdaad voor optie 1, de installatie van windows vista (64bit), upgrade-cd naar 7 en gratis upgrade naar 10.
  6. Hoi superjona, Bedankt voor de samenstelling, ik ben er blij mee en het ziet er volgens mij goed uit! (voor mij als leek blijft dat lastig te zeggen ondanks dat ik m'n best doe me erin te verdiepen...) Qua beeldscherm zit ik te denken aan een 24 inch scherm. Ik verwacht dat dit ook lekker werkt wanneer ik in meerdere documenten tegelijk aan het werk ben. Heb je suggesties voor een geschikt beeldscherm? De muis zal niet veel ingewikkelds worden. Wel ben ik op zoek naar een muis met draad. Heb de afgelopen jaren hele wisselende ervaringen gehad met draadloze muizen/toetsenborden, dus dat doe ik liever niet meer. Nog een vraagje: - Raad je aan om mijn 'oude' installatiecd's voor windows Vista (en upgrade naar 7) te installeren, of is het beter om gewoon een nieuwe versie van Windows 10 te kopen?
  7. Ter toevoeging: als jullie van mening zijn dat ik met een merk pc beter af ben voor mijn wensen, dan sta ik daar ook voor open. Maar gezien de voordelen van een zelfbouwpc heb ik op dit moment wel een lichte voorkeur voor een zelfbouwpc.
  8. Hoi, Hartelijk dank voor al jullie adviezen. Het probleem is helaas niet opgelost. Maar de vraag is ook niet meer van toepassing aangezien het moederbord van de laptop afgelopen week is gecrasht. Byebye laptop dus. Ik zal het topic sluiten na het plaatsen van dit bericht.
  9. Hallo, Na 7 jaar gebruik te hebben gemaakt van een Dell Inspiron 1545 laptop heeft het moederbord hiervan vorige week helaas de geest gegeven. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe computer. Gezien het feit dat mijn vrouw een goede laptop heeft, zijn we op zoek naar een goede desktop waarmee we de komende jaren weer vooruit kunnen. Omdat ik erg goede ervaringen heb met de hulp die op dit forum wordt geboden, hoop ik hier ook een passend advies te krijgen voor het aanschaffen van een desktop. Zelf heb ik hiermee nog geen ervaring. Waarvoor heb ik een PC nodig? Ik ben van plan om de desktop te gebruiken voor hoofdzakelijk tekstverwerking, media-opslag, internet (mail, nieuws, Netflix, Youtube, livestreaming etc). Af en toe zou ik er ook graag een spelletje op willen spelen zoals Football Manager (geen enorm zware spellen dus). Wat is mijn budget? - In totaal (dus inclusief beeldscherm) willen we tussen de 500 en 1000 euro uitgeven aan de computer. Aan de ene kant willen we niet teveel geld uitgeven, maar aan de andere kant willen we graag dat de computer veel jaren mee kan gaan. Liever kwaliteit dan te goedkoop en daardoor problemen. Een merkcomputer of een samenstelling? - Het liefst een samenstelling, maar dat kan ik niet zelf in elkaar 'bouwen'. Dat zal dan dus door de verkoper gedaan moeten worden. Ga ik overklokken? - Nee Ga ik later upgraden? - Ja, als dit nodig is na enkele jaren en we hiermee de aankoop van een nieuwe pc uit kunnen stellen. Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Een 'ouderwetse' dvd/cd lezer wil ik wel graag. Wifi is geen pré.. Ga ik zelf assembleren? - Nee Heb ik een besturingssysteem nodig? - Ik heb in principe nog een cd met daarop Windows Vista en een upgrade naar 7 vanuit Vista. Van daaruit kan ik dan updaten naar Windows 10 volgens mij. Mocht Windows 10 meegeleverd worden op de pc of niet al te duur zijn dan is dat ook goed. Ga ik zelf installeren? - ja Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Nee, maar ook hier geldt weer: liever kwaliteit en iets meer betalen dan goedkoop en daardoor problemen. Heb ik nog randapparatuur nodig? - Een monitor en muis heb ik nog nodig. Heb ik specifieke wensen? - Nee Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Nederland. Geen voorkeur voor specifieke (web)winkel. Ik hoor graag wat jullie advies is! Hartelijke groet, Martin
  10. Sorry, ik had het bericht inderdaad gelezen maar ben daarna een paar dagen afwezig geweest. De link van de pagina is bijvoorbeeld: http://nos.nl/video/2071200-van-gaal-denkt-dat-schaars-psv-op-scherp-heeft-gezet.html Alle videos die op deze pagina staan: http://nos.nl/sport/videos/ vertonen hetzelfde probleem als ik ze af wil spelen.
  11. Ja, dat klopt. Hij speelt eenmalig en als ik daarna de pagina herlaad dan krijg ik een foutmelding
  12. Edge speelt de videos wel af, 1x, maar met zwart beeld. Als ik de video daarna nog een keer start dan krijg ik een foutmelding zonder verdere tekst
  13. Hoi, ik heb silverlight opnieuw geinstalleerd, maar zonder succes. Het lijkt inderdaad alsof de problemen zijn ontstaan in de afgelopen paar weken.
  14. Register opgeschoond, computer opnieuw opgestart en chrome opnieuw gedownload + geinstalleerd. Helaas werkt het nog steeds niet om videos af te spelen (bijvoorbeeld op nos.nl geprobeerd).
  15. bedankt voor jullie reacties. Het klopt inderdaad dat ik IE 11 heb. Ik weet niet of deze later is geinstalleerd of wat dan ook, ik gebruik IE nooit. Edge ook niet. @Kweezie wabbit: ik kan geen map met "appdata" vinden in de map met mijn gebruikersnaam. Ik heb zojuist chrome verwijderd. Ga nu ccleaner eroverheen halen en daarna de computer opnieuw opstarten + chrome opnieuw installeren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.